Ce înseamnă „mântuit prin credință”?

Mântuirea sau „biletul în rai” nu poate fi cumpărat cu nimic din ce putem noi da- bani, fapte bune sau dedicare în vreun domeniu de slujire bisericească. Acestea trebuiesc dar intrarea în Împărăția lui Dumnezeu se face conform condiției puse de Proprietar și această condiție nu se negociază, ba mai mult – este doar o singură condiție ce trebuie respectată pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu.
De ce este importantă Împărăția lui Dumnezeu? Este simplu – după moarte avem doar două opțiuni – fie raiul, fie iadul. Concluzia este foarte simplă- alege ceea ce este bine pentru tine și alege conștient.
Pare simplu dar tocmai alegerea iadului este numită de către Domnul Isus (Proprietarul raiului) a fi opțiunea cea mai răspândită.
13 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o află
.” (Matei 7)

După mai mulți ani de credință încă este un miracol pentru mine faptul că majoritatea aleg poarta cea largă care duce la pierzare și uit faptul că și eu eram pe această cale, nu mergeam pe ea din neștiință -ba chiar eram destul de conștient și am îmbrățișat-o strâns la piept. De ce? Pentru că era o cale plăcută prin faptul că se permiteau multe lucruri. Însă această cale lată nu avea soluții pentru momentele grele emoționale și sufletești. Practic era un gol în inimă care cerea să fie umplut, însă gălăgia drumului ales nu permitea umplerea acestui gol.
Una din soluțiile încercate era citirea cărților, făceam apel la experiența unor oameni foarte buni în anumite domenii – fără rezultat pe termen lung. Dar o carte a reușit să îmi schimbe felul de a gândi – este cartea lui Pavel Coruț „Cheile succesului” – acest autor a reușit să mă transforme din ateu în gnostic. Tot eram pe calea lată dar aveam alte convingeri, acceptam existența unui Creator, a unei puteri. Mulți ani după aceea am aflat că Pavel Coruț este un mix de gnostic și creștin (binențeles că și cărțile lui aveau amprenta autorului) – acesta credea în Dumnezeu dar nu credea în Biblie. (va continua)