12 predicatori pe care îi ascult și la care revin

Zilele trecute am descoperit un om cu un dar de învățător deosebit și un predicator bun, după predicile căruia dorești tot mai mult să asculți de poruncile lui Dumnezeu. Știu că sunt foarte mulți predicatori foarte buni dar eu nu ascult prea mulți, dar  dacă mai cunoașteți pe predicatori din aceia care au frică de Domnul și au și darul vă rog să mi-i recomandați.

 1. James Vernon McGee.
  De mai mulți ani ascult Itinerarul Biblic scris de acest om deosebit cu ajutorul la Solar Bible Bus  dar le puteți găsi la fel de ușor pe twr360.org.
 2. Marius Cruceru
  Nu pot să clasific predicile, dar cele la care revin cel puțin o dată în an sunt seria Disciplinilor Spirituale. Pe lângă predicile de pe youtube puteți accesa site-ul fratelui Marius. Are un stil de a scrie destul de sincer și direct foarte necesar zilelor noastre.
 3. Vladimir Puștan
  Vladimir Puștan îl ascult din motiv că spune ce gândesc alții dar ambalează frumos. Aici seamănă mult cu Marius Cruceru. Fratele Vladimir are un canal Cireșarii unde puteți găsi toate predicile. Recomand.
 4. Richard Wurbrand
  Nu este nevoie să explic căci e de la sine înțeles de ce este în listă fratele Richard, vă recomand cărțile scrise de el: Cu Dumnezeu în subterană, Cristos pe ulița evreiască, Marx și Satan ș.a. .
 5. Livius Percy.
  Un lucru care l-am urmărit cu plăcere e faptul cum fratele Livius explică Biblia cu Biblia fără să își expună viața personală în predici. Ascult cu drag si recomand tuturor.
 6. Petru Lascău.
  Este o descoperire recentă și încă este în cercetare dar l-am îndrăgit din ce am auzit.
 7. Paul Tripp.
  Este cunoscut mai mult după cartea sa Păstorind o inimă de copil, și prin conferințele pentru familie (unde și l-am cunoscut). Revin nu doar la predicile acestui om deosebit dar și la cărțile lui.
 8. Tim Keller.
  Știe să aducă multă vindecare în situații grele. Aduce răspunsuri la unele probleme, răni, situații cu o bândețe rară.
 9. Alexandru Gîrbu.
  Este un predicator din Chișinău (poate trebuia de pus în capul listei?) pasionat de explicat. Îl urmăresc de mai mulți ani și îmi plac tot mai mult predicile lui.
 10. Woodie Baucham.
  Este foarte practic și l-am găsit foarte profund în cadrul unei conferințe.
 11. Kurilenco Victor.
  Un predicator rus orb cu o frică mare de Domnul. Este un conservatist cu toate explicațiile pentru ceea ce face. Recomand.
 12. Alexei Kolomiițev.
  Un păstor vorbitor de limba rusă cu multă pasiune pentru ceea ce face.

  PS La prima scriere am uitat să adaug pe Viorel Iuga (conferințele dumnealui le aveam pe CD-uri ) și Luigi Mițoi (foarte des am revăzut predica Cum să îți alegi partenerul de căsătorie).
  Nu mă acuzați că nu am pus îi această listă pe Billy Graham, Ravi Zacharias sau John Piper – pe aceștia nu i-am ascultat (mai mult frânturi de emisiuni) ci le-am citit cărțile.

Ioab – cel care caută răzbunare

Penina – femeia invidioasă

Disciplina spirituală

Organizarea unei biserici in grupe de studiu biblic e extrem de importantă, acestea însă nu trebuie să înlocuiască disciplina personală a fiecăruia. Mă refer la disciplina de  citi zilnic Biblia, disciplina de rugăciune și meditare la Cuvânt precum și disciplina de a vesti Evanghelia.  Fiecare din aceste discipline sunt foarte importante, ba as adauga – lipsa uneia din ele arată restanțe grave în trăirea credinței creștine.
După cum înțelegeți, nu putem elimina citirea zilnică așa cum nu putem elimina hrana zilnică de pe masa fiecăruia. La fel, nu putem elimina rugăciunea, aceasta ar însemna lipsa comunicării cu Creatorul, deci lipsa unei relații personale. Cine nu vestește Evanghelia, nu a înțeles nici jerfa Domnului Isus și nici faptele care trebuie sa le aibă credința.

Războiul împotriva copiilor „Educație Sexuală Comprehensivă”

sursa: http://stiripentruviata.ro/video-documentar-soc-razboiul-impotriva-copiilor-scopul-educatiei-sexuale-comprehensive/?fbclid=IwAR39ehbfy9J5-d8hDGNNMUOU0oPN2coB88gOCxxFMKj_gbkrgGmEDdtBgwE

Creștinismul luat în serios=fanatism?

Credința creștină trebuie luată în serios la fel cum orice șofer este obligat să ia în serios regulamentul de circulație rutieră, însă … nimeni nu reproșează șoferului că este fanatic.

Cain – omul mânios

Cain a fost condus de mânie în alegerile lui. Drept consecințe au fost relații distruse cu familia și cu Dumnezeu. Condus de mânie… sună ca un ultim capitol din viața lui Cain.

Despartirile pe termen lung in casatorie

Despre lene

Patimile lui Hristos (film)

Catolicii iau atitudine împotriva politicienilor

Recent episcopii catolici din America au început să ia atitudine împotriva politicienilor catolici care promovează avortul. Le interzice comuniunea/împărtăşania. Presa americană a publicat lista politicienilor afectaţi aici .

IGNAT GHIȚĂ – MĂRTURIA unui fost luptător de MMA

Vasile Tofan – De ce nu ne sunt ascultate rugaciunile?

Поставьте Бога на ПЕРВОЕ место!

LIFE IS SHORT | Live Every Day for God – Billy Graham

Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 2 din 7

How to MEMORIZE Scripture – 5 Simple Tools

How a girl Study her Bible + In-Depth Bible Study!

Могут ли креационисты быть „настоящими” учеными? Др. Джейсон Лисли

Ravna Evangheliei -caracterul mesagerului | Efeseni 6: 10-18