Performerul crestin

Performerul creștin este o persoană care a fost îmbibată atât de mult cu MLM și cu leadership că a deviat de la scop pentru că așa îi place.
Performerul creștin (a se citi în continuare PC) este persoana care a „înțeles” că trebuie să  vândă și el mesajul său.
Cărțile care le-a citit atât de mult i-au înfipt un cui în creier -„eu trebuie să vând”. Cărțile citite famelic de el au reușit să îl captiveze atât de mult că simpatia lui pentru autorii cu pricina a trecut în fascinație, și astfel, și-a atins scopul. Acel scop de a îmbolnăvi un suflet cu dragostea de rezultate, performanțe, popularitate și bani.
Astfel performerul creștin a avut o revelație. „Dar dacă aș putea introduce principiile acestea bune și dătătoare de viață în învățătura creștină?!” Din păcate, performerul (fără creștin) ia principiile bine înfipte în mintea lui și începe o transformare numai de care au fost în stare Martorii lui Iehova, când au schimbat textul biblic în unul plăcut lor.
În continuare, performerul nostru crede că nimeni nu își va da seama și nimeni nu citește aceleași cărți (că de ar putea ar declara principiile ca și revelație personală) și trece la treabă. Încearcă să dea învățătură biblică, dar ajunge la principiile din cărțile citite de el.
Dacă ar fi cineva să îi spună, finuț de tot că a deviat în a-și pune temelia pe alte cărți decât Biblia și așteaptă ca să își vândă produsul și este deranjat când nu este lăudat și că încă nimeni nu l-a dat drept exemplu în vreo carte din acelea cu exemple inspiraționale, atunci poate și-ar veni în fire.
Performerul caută performanță și ca să țină pasul trebuie să se alimenteze cu cărți dădătoare de principii și scrise de oameni doritori de bani. El crede că John Maxwell este bun de mâncat și predicat, la fel ca și Rick Warren (căci viața lui trebuie să aibă un scop) și nu contează că acești predicatori-performeri au abandonat biserica pentru lidership și afirmă că homosexualitatea e aproape ok și Dumnezeul Bibliei este același ca și Allahul Coranului. Contează să se realizeze singur. De dorit un domeniu public, recunoscut și văzut.
Nu așa a învățat Domnul Isus. El a învățat că toate poruncile se pot rezuma la 2: să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată puterea ta, cu toată inima ta, cu tot cugetul tău și sufletul tău și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Când doi din ucenici au avut gânduri de lidership și voiau să fie puși la dreapta și la stânga Domnului atunci Domnul nostru a spus că cine vrea să fie primul să fie slujitorul tuturor.
Cine aleargă în goană de performanță și lasă dragostea de Dumnezeu și de aproape – aleargă după vânt. Posibil nu știau ce preț va trebui de plătit.
Diferența dintre performer și creștin este că performerul zidește relații profitabile pentru el pe când creștinul zidește relații cu ceilalți doar pentru a le spune despre mânturire și ca să lărgească Împărăția Domnului.
Performerul nu vrea să slujească, ceilalți trebuie să o facă – el e liderul. Un lider care nu slujește nu este un lider creștin, e doar un performer obosit.
Performerul are tendința să strălucească prin performanțe și e avid de laude și aprecieri, creștinul are un mesaj și el trăiește mesajul nediluat, fără compromis și nu de dragul performanței, ci de dragul Celui ce l-a iubit și a murit pentru el.

 

UPDATE am găsit acum seara un articol pe același subiect, recomand
http://ieshua.org/zamechali-li-vy-eti-14-priznakov-duhovnogo-nasiliya.htm