Minunile arată prezența lui Dumnezeu?

22 Aug


La această întrebare aș putea răspunde și DA și NU.

Minunile arată prezența lui Dumnezeu.

În cartea Faptele Aposotolilor sunt relatate multe cazuri în care apostoliii făceau minuni. Iată cum a început totul:

38 „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.
39 Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru.”
40 Şi, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi îndemna şi zicea: „Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos.”
41 Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.
42 Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.
43 Fiecare era plin de frică, şi prin apostoli se făceau multe* minuni şi semne.

Mesajul lui Petru conținea îndemn la pocăință, o pocăință care trebuia să aducă schimbare în viața oamenilor – în primul rând, ca dovadă a pocăinței urma botezul, apoi trebuia să fie o diferență în modul lor de viață „ticălos”, și această schimbare presupunea o viață între creștini, ucenici ai lui Hristos – o viață de biserică.
Versetul 43 afirmă că prin apostoli se făceau multe semne și minuni, acestea din urmă întăreau mesajul.
Deci, răspunsul este DA – minunile arată prezența lui Dumnezeu.

Sunt minuni care nu arată o prezență divină.

Isus în predica de pe munte (Evanghelia după Matei cap.7) afirmă că unii făcători de minuni nu sunt creștini, măcar că ei se numesc așa.

21 Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne*, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri.
22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’
23 Atunci*, le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’

Nu e suficient să zici că ești creștin, ci trebuie să și faci voia lui Dumnezeu. Iată ce aflăm despre cei care fac minuni, dar nu sunt creștini:
– nu au parte de Împărăția lui Dumnezeu,
– nu fac voia Tatălui,
– au dus o viață religioasă: prorocii, minuni, au scos draci – și toate acestea, spun ei,  le-au făcut în Numele lui Isus,
– au lucrat fărădelege.
Care pare să fie problema acestora din urmă? Modul lor de viață nu era creștinesc, nu era după modelul lui Hristos, căci ei trăiau fărădelege. Ei au trăit o minciună crezând că sunt creștini și că vor avea parte de Împărăția lui Dumnezeu.
Deci, răspunsul e NU- nu toate minunile arată prezența lui Dumnezeu.

Care să fie diferența dintre acestea două?
Modul de trai. Prin apostoli s-au făcut minuni și prin pseudo-creștini tot s-au făcut minuni, însă cu siguranță Dumnezeu a fost cu apostolii. A fost Dumnezeu cu ei deoarece mesajul lor arăta spre Dumnezeu, iar mesajul pseudo-creștinilor a fost unul egoist. Vedeți cum credeau ei că ajung în Împărăția lui Dumnezeu: prin prorocii, minuni și scoaterea dracilor și nu au căutat să se uite la viața lor. Ei pun trei întrebări „N-am făcut noi …” pe când Împărăția lui Dumnezeu e despre ce a făcut El pentru oameni, e despre har și pocăință. Apostolii nu căutau să facă minuni, acestea se făceau deoarece ei căutau cu totul alte lucruri în viață – rugăciunea, învățau, părtășia cu frații.

Concluzie: înainte de a crede o minune – cercetați viața persoanei prin care s-a făcut și mesajul ca să vedeți dacă aceasta vine de la Dumnezeu sau de la Diavol.

Anunțuri

6 răspunsuri to “Minunile arată prezența lui Dumnezeu?”

 1. cherie August 25, 2015 la 16:09 #

  Nu cred in minuni. Nu exista minuni care contrazic legile naturii asa cum vor sa creada si cred unii. Exista intamplari care intaresc credinta in Dumnezeu dar pe astea nu le socotesc minuni ci raspuns la credinta pentru cei ce cred deja.sau pentru cei cu ninte tulburata.
  Ar fi absurd ca Dumnezeu care a creat totul din haos instituind ordinea si legile naturii, sa aiureasca totul doar ca sa vada daca un amarat de necredincios este impresionat de ce poate EL sa faca…. :)
  Dumnezeu nu este un jongleur de balci, dar creierul omului poate sa isi inchipuie multe.

 2. Alexandru Curbet Septembrie 8, 2015 la 7:55 #

  Draga cherie, Dumnezeu nu a creat totul din haos ci a creat totul din nimic, conform relatarilor din Geneza 1, si Dumnezeu se implica in mersul lucrurilor tocmai demonstrand ca El a creat totul. Domnul Isus a facut multe minuni, ceea ce demonstreaza ca El e Creator.

 3. wrt Septembrie 13, 2015 la 21:48 #

  Cum explica biblia bolile,sunt o pedeapsa?o întâmplare?de ce oamenii se îmbolnăvesc?

 4. Alexandru Curbet Septembrie 14, 2015 la 4:53 #

  Biblia menționează că bolile pot fi o consecință a păcatului (vezi 1 Corinteni 11), pot fi din cauze naturale – în cazul lui Timotei,sau pot fi pentru a arăta slava lui Dumnezeu – orbul vindecat de Domnul Isus.

 5. wrt Septembrie 27, 2015 la 21:05 #

  Dar despre blesteme,cum afli daca ai si cum scapi de ele?

 6. Alexandru Curbet Septembrie 28, 2015 la 4:32 #

  Un om născut din nou nu poate trăi sub blestem, el este deja sub protecția lui Dumnezeu. Deci soluția este să te naști din nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: