Ce înseamnă să fii tată

Bărbații care sunt tați au o mare provocare în față – de a fi exemplu pentru copiii lor. Dumnezeu are aceleași standarde pentru noi. El este sfânt deci și noi trebuie să fim sfinți.
Cei care sunt tați și cei care doresc să fie au o greutate, o povară care o poartă cu ei – exemplul părinților lor, în special cel al tatălui. Exemplul urmărit de aproape, atât cu succese, cât și cu eșecuri, cu momente de slăbiciune și îndoieli, cu încercări și căderi. Mulți băieți în copilărie au urmărit cu admirație exemplul taților lor, alții au ales să nu fie asemeni lor.
Fie că tații noștri au fost buni sau nu, copierea comportamentului lor nu este obligatorie, este o opțiune. Cred că lui Dumnezeu îi pasă mult ce fel de tată ești sau vei fi, deoarece relația ta cu copiii tăi le va afecta relația lor cu Dumnezeu. Tații se revăd pe ei înșiși în relația cu copiii lor și caută ca aceștia să nu repete greșelile lor, cred că dacă copiii lor vor avea rezultate bune – vor fi primiți de către societate și acceptați. Însă, este greșit să setezi copilul tău numai pentru rezultate. Cum rămâne cu caracterul lui? Doar rezultatele lui contează? Contează persoana copilului, fără rezultate, fără diplome sau realizări. Pentru ce iubim copiii? Pentru că sunt mai buni ca ai vecinului? Atunci e mai ușor să iubim copiii vecinului?
Dumnezeu ne-a iubit pe când eram încă păcătoși și nu meritam, însă chiar și atunci Dumnezeu vedea cine vom deveni noi, nu cine suntem.
Tu cum îți iubești copilul? Pentru rezultate sau pentru ceea ce este el?

#devotional-pentru-barbati, #fiu, #tata