Foametea din Basarabia 1946-1947

28 Oct

Am găsit acest articol foarte util- Foametea din Basarabia 1946-1947. Câțiva ani în urmă – o profesoară de istorie mi-a dat câteva documente despre cazurile de canibalism din raionul Strășeni.

Vezi și Canibalismul provocat de sovetici în Basarabia. Aici găsiți și o listă de cazuri.
Canibalismul în țară este o consecință a păcatului oamenilor. Iată care erau consecințele neascultării, blestemele de care are parte un popor care se lasă de Dumnezeu:

„Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate poruncile Lui şi toate legile Lui, pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine şi de care vei avea parte.Vei fi blestemat în cetate şi vei fi blestemat pe câmp. Coşniţa şi postava ta vor fi blestemate.Rodul trupului tău, rodul pământului tău, fătul vacilor tale şi fătul oilor tale, toate vor fi blestemate. Vei fi blestemat la venirea ta şi vei fi blestemat la plecarea ta. Domnul va trimite împotriva ta blestemul, tulburarea şi ameninţarea, în mijlocul tuturor lucrurilor de care te vei apuca, până vei fi nimicit, până vei pieri curând, din pricina răutăţii faptelor tale, care te-a făcut să Mă părăseşti. Un popor pe care nu-l cunoşti va mânca rodul pământului tău şi tot venitul lucrului tău, şi în toate zilele vei fi apăsat şi zdrobit.Femeia cea mai gingaşă şi cea mai miloasă dintre voi, care, de gingaşă şi miloasă ce era, nu ştia cum să calce mai uşor cu piciorul pe pământ, va privi fără milă pe bărbatul care se odihneşte la sânul ei, pe fiul şi pe fiica ei:
57 nu le va da nimic din pieliţa noului născut, pieliţă ieşită dintre picioarele ei, şi din copiii pe care-i va naşte, căci, ducând lipsă de toate, îi va mânca în ascuns, din pricina strâmtorării şi necazului în care te va aduce vrăjmaşul tău în cetăţile tale.
Deuteronom 28:15-20,33,56-57”

Dumnezeu pedepsește poporul în multe feluri, însă de fiecare dată dorește ca omul, poporul întreg să se întoarcă la El.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Foametea din Basarabia 1946-1947”

 1. alexfriends Octombrie 28, 2013 la 21:36 #

  Foarte Trist..

 2. Justin Time Octombrie 30, 2013 la 18:58 #

  Nu cred că un Dumnezeu iubitor ar face așa ceva. Asta e doar o justificare a oamenilor simplii care încearcă să găsească o justificare „divină” pt. niște lucruri oribile. Dacă tatăl meu m-ar pedepsi doar pentru că nu mă supun voiei lui, păi nu cred că aș mai vorbi vreodată cu el.

 3. Mihai August 18, 2015 la 17:02 #

  1) e Vechiul Testament citat, crestinismul se bazeaza mai mult pe legea iubirii, propovaduita de Hristos si prezenta in Noul Testament
  2)daca intr-o parte e foamete si intr-alta nu e, inseamna ca oamenii respectivi au fost mai pacatosi, respectiv mai curati? Dumnezeu nu e un contabil! Aceste nenorociri sunt facute de oameni si sunt ingaduite de Dumnezeu pentru a ne da seama de cat de mici si neajutorati suntem de fapt.

 4. Alexandru Curbet August 22, 2015 la 10:03 #

  Tocmai în VT Legea presupunea binecuvântări și blesteme în dependență de ascultarea sau neascultarea poporului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: