Ce să fac dacă am curvit cu fata cu care doream să mă căsătoresc?

Întrebare:
„Am curvit cu o fată cu care aveam de gând să mă însor, dar după un timp relația a luat o întorsătură și ne-am despărțit Aparențele relației noastre au fost înșelătoare. Amândoi suntem crestini și am rupt orice legatură cu ea. Mi-e foarte greu să recunosc lucrul acesta păstorului, dar l-am recunoscut înaintea Domnului și vreau să mă reabilitez pe calea Lui. Mulțumesc anticipat.”

1. Păcatul curviei este pedepsit.

Biblia menționează despre rană și rușine. În relația intimă două persoane devin un singur trup – aceasta își are consecințele sale.
Cred că v-ați permis mai mult decât se cuvinte între o relație dintre un băiat și o fată. Dacă ați fi fost logodiți, cred că urma să vă căsătoriți, dar se pare că nici măcar nu ați fost logodiți. Întâlnirile între creștini sunt totdeauna periculoase, ele pun tinerii într-o situație periculoasă. Biblia spune:

„ Poate cineva să ia foc în sân, fără să i se aprindă hainele? Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinși ,fără să-i ardă picioarele? Tot aşa este şi cu cel ce se duce la nevasta aproapelui său: oricine se atinge de ea nu va rămâne nepedepsit.” (Proverbe 6:27-29)

Întâlnirile sunt periculoase prin faptul că duc la curvie. Statistica arată că 50% din fetele violate din SUA au fost violate de către prietenii lor care, la un moment dat nu s-au mai putut opri.


2. Dumnezeu iartă, însă nu totdeauna îndepărtează consecințele.

Posibil vor fi consecințe care va trebui să le suporți. În cazul lui David, consecințele au fost foarte mari – păcatul său i-a afectat viața, familia și tot poporul. Avem la Dumnezeu un Mijlocitor care mijlocește pentru noi și oridecâteori păcătuim și ne cerem iertare sincer – El este gata să ne ierte și aruncă păcatele noastre în marea iertării.

3. Ceea ce te-aș sfătui este ca în relațiile tale cu fetele

… -e vorba de surorile tale în Domnul – să îți păzești mintea și trupul și să nu dai întâlnire nici unei fete. Dacă îți va pune Domnul dragoste în inimă pentru o fată – cere-o de soție, nu prietenă.
Tratează fiecare fată ca fiind fiica aproapelui tău, sora aproapelui tău, viitoarea soție a aproapelui tău și viitoarea mamă a aproapelui tău.
Chiar și atunci când ești tentat să te uiți la o fată cu gândul ca să curvești cu ea, arată-i respect – privește-o doar în ochi.

4. Este ceva ce v-a adus pe ambii în acest păcat.

Aici pot fi 2 lucruri:
-primul, nu ai vegheat asupra ta, ți-ai permis să vizionezi ceea ce pare uneori inofensiv, dar are conotații imorale, posibil ai citit bancuri imorale, posibil ești dependent de pornografie – dacă e așa trebuie să renunți la tot ce te-ar putea provoca, și să o faci categoric.

  • al doilea, posibil ați început a petrece mai mult timp împreună, posibil vă întâlneați – în acest caz , ați permis poftei să stăpânească asupra voastră.

5. Cât ține de păcatul tău

  • este bine să îl știe și pastorul – aici sunt mai multe detalii. El îți va explica mai bine.

Un lucru care nu ai de unde să știi, dacă nu ai mai fost căsătorit, păcatele sexuale îți afectează căsătoria, nu în zadar Biblia spune să fugi de ele. Ați făcut foarte bine că ați oprit această relație și acest păcat.