Ziua 20/100 – când regretele sunt mici iar realizările în creștere

Doresc să vorbesc despre ziua de ieri  (06.05) – este ziua în care am cele  mai puține regrete că am început aceste 100 de zile.
Iată ce vreau să spun:
1.Credeam că atunci când începi să introduci ceva nou în viața ta, fie că e vorba de gimnastica de dimineața fie că e vorba despre o carte citită pe săptămână,  vei avea 3 crize.
Prima criză va fi a doua zi când ideea nu îți va părea la fel de frumoasă și când vei putea vedea totul doar în culori sumbre.
A doua criză  va fi în ziua a 3-a sau a 4-a când trebuie să alegi să ieși din cofortul tău. Este o luptă serioasă, uneori. În această perioadă auzi o șoaptă „Dacă nu alergi astăzi nu va fi nici o deosebire căci ai alergat destul în primele zile”, „Oricum te simți obositi și toți te vor înțelege”, „Ai lucrat din greu – aceasta tot poate fi consiferat sport” ș.a.m.d. E ziua șoaptelor dulci.
A treia criză va fi după 2 săptămâni. Îți dorești să nu fi început și renunți cu greu la obiceiurile tale din trecut. Realizezi că sunt unele obiceiuri care trebuie lăsate în urmă, care îți încurcă foarte mult deși în trecut le vedeai inofensive. De exemplu faptul că te culci târziu îți va încurca foarte mult să te trezești dimineața devreme.

2.  Devine greu la început însă lucrurile se dau tot mai ușor și mai ușor.
Disciplina se învață. Uneori poți să ai succes în disciplina ta uneori nu le reușești însă în nici un caz nu trebuie să cedezi. Thomas Edison a avut 10.000 de încercări până a inventat becul cu incandescență.  Când dorești să te disciplinezi într-un domeniu – vei avea încercări eșuate dar nu ele trebuie să te determine să continui.

3. La început opinia altora este foarte importantă. Citind cartea „Băieți de caracter care au schimbat lumea”  am văzut că toți care au reușit nu au plecat urechea la cei ce îi criticau.

Poate ceea ce spun sunt frânturi din ceea ce am observat aceste zile, însă e ceea ce am observat în cazul meu.
Cu cât trec zilele cu atât regretele sunt mai mici iar planurile încep să se schimbe.