Paștele – ce sărbătorim?

Sărbătoarea Paștelui este o sărbătoare în care orice creștin comemorează moartea și învierea Domnului Isus.
Încet încet – oamenii s-au depărtat de semnificația Paștelui și au început să schimbe pe Domnul Isus cu un iepure și ouă roșii sau chiar cu reducerile.
În acest articol vreau să amintesc ce avem, ca și creștini, datorită învierii din morți a Domnului Isus.

1. O confimarea a credinței
„În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui.” (Romani 6:5)
Faptul că am crezut în Hristos va avea o consecință foarte plăcută – învierea din morți pentru a trăi o veșnicie împreună cu Dumnezeu.
Învierea Fiului lui Dumnezeu este unul din pilonii de bază a credinței creștine, căci dacă nu a înviat Isus nici noi nu vom învia, iar dacă ne-am pus nădejdea în El – nu ne uităm la lucrurile pământești ci la cele ce ne așteaptă.
Sărbătoarea Paștelui amintește încă o dată nădejdea care o avem în Hristos și care trebuie să fie scopul vieții noastre.

2. În El (Isus) avem totul
Biblia Îl prezintă pe Isus ca Dumnezu, una cu Dumnezeu Tatăl și cu aceeași putere. Faptul că Dumnezeu a hotărât să ia trup de om ca să poată muri,ca să se aducă jertvă- arată marea Lui dragoste. Dumnezeu a afirmat că „fără vărsare de sânge nu este iertare” și tot El face posibilă această iertare. Însă aceasta nu este totul:

  • cine crede în El nu va fi dat de rușine (Romani 9:33)
  • cine crede în El poate căpăta neprihănirea (Romani 10:4)
  • în El suntem îmbogăţiţi în toate privinţele, cu orice vorbire şi cu orice cunoştinţă (1 Corinteni 1:5)
  • cine crede în El are dreptul dat de Dumnezeu să se numească copil a lui Dumnezeu (Ioan 1:12)
  • în El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui (Efeseni 1:4)
  • în El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor (Efeseni 1:7)
  • în El am fost făcuţi şi moştenitori (Efeseni 1:11)
  • în El avem, prin credinţa în El, slobozenia şi apropierea de Dumnezeu cu încredere (Efeseni 3:12)
  • în El am fost dezbrăcați de firea pământească (Coloseni 2:11)

Acestea sunt doar o parte din ceea ce avem în Hristos – în El avem mântuirea și puterea de a trăi după placul lui Dumnezeu. Oare câți au sărbătorit aceste lucruri zilele acestea? Câți au hotărât să citească despre viața Domnului Isus în aceste zile?
Nu putem spune că suntem creștini și să neglijăm pe Dumnezeu, să nu dorim să vorbim despre Hristos chiar de învierea Sa!!
În ziua nunții toți nuntașii vorbesc frumos la adresa mirilor, la o zi de naștere – foarte multe urări de bine la adresa sărbătoritului, iar de ziua învierii Dumnezeului nostru să vorbim de ouă roșii și despre iepurașul de Paște?