Răspunsul meu pentru JurnalTV

21 Ian

După conferința de presă în care am prezentat nevoia de a introduce și teoria creaționistă în manualele din școală,  JurnalTV a prezentat totul într-o lumină rea la o emisiunea „Ora de ras”.
Iată ce aș avea să spun prezentatorilor.

1. Nu am afirmat că ceea ce fac elevii în școală sunt falsuri și prostii. Am afirmat doar că în manuale este prezentată metoda evoluționistă.
Ceea ce ați făcut dumneavoastră se numește manipulare și fals. Mă întreb dacă e prima dată când faceți acest lucru sau s-a mai repetat în trecut?

2. Nu am combătut toți savanții din toate timpurile. Apropo, Newton, Pasteur, Galileo – au fost persoane care împărtășeau aceleași concepții ca și cele prezentate la conferință – precum că omul este creația lui Dumnezeu, iar Pământul este relativ tânăr. Majoritatea din ei aveau și o pregătire teologică foarte bună. Mă întreb cum s-au documentat domnii de la JurnalTV? Iată care este motto-ul emisiuni „Ora de ras”:

„Gustul prost, kitsch-ul şi vulgaritatea invadează politicul, showbiz-ul, mass-media, viaţa cetăţeanului. Ora de Ras îşi propune să fie un filtru, ridiculizând tot ce înseamnă incompetenţă, lipsă de gust, subcultură prin mijloacele satirei şi ironiei.”

Acum mă întreb: Cine a dat dovadă de incompetență?

3. Cât despre mișcarea în circumferință – mă refeream la produsul Big Bang-ului. Dacă ați fi fost atenți  – atunci nu v-ați fi grăbit să dați dovadă de neprofesionalism.

4. Ca și argumente ați folosit atacul la persoană. Aceasta se face doar pentru a crește audiența, dar nu și pentru a respecta etica jurnalismului.

Cu respect, profesorul de fizică și chimie Curbet Alexandru.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Răspunsul meu pentru JurnalTV”

 1. Nastea Ianuarie 21, 2013 la 23:48 #

  Deseori tot jurnaliştii care promovează libertatea de opinie, ajung să facă un spectacol şi fac haz de necaz de orice opinie, în fond ca să se arată că pot să se distreze sub acoperirea că au capacitatea de judecată obiectivă…

 2. Adrian si Violeta Blajinschi Ianuarie 22, 2013 la 11:28 #

  De acord Alexandru!
  Rușine pentru cei de la Jurnal TV ! Ei în ultimul timp nu fac știri, ci demagogii! Iar această emisiune nu este haz , ci necaz… își bat joc de toți… nici nu vreau să îi mai privesc… rușine pentru ei ! Ar fi trebuit cel puțin să-și ceară iertare!

 3. wingandcrown Ianuarie 24, 2013 la 13:42 #

  Nu înțeleg de ce oamenii maturi, cu studii , cu experiența de muncă și viață se opun atît de aprig perspectivei predarii în școala a teoriei creaționiste.Elevul are dreptul de a alege. el are dreptul de cunoaște optiunile. Nu cred ca in multe familli din țara acasa parintii discută cu copiii teoria creaționistă. Cred că fiecare individ are dreptul de a fi informat, fiecare ! indiferent de orce. De ce nu ar fi posibila introducerea acestei informații in programul de studiu? Chiar nu pricep de ce, dragă ȚaRă de CrEșTiNi ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: