Tabără de fizică 13-19 august


Trecerea de la etapa gimnazială la cea liceală crează unele dificultăți. Unii elevi au o perioadă de acomodară care ajunge până la 2-3 luni, iar materialul  predat la fizică în această perioadă este baza clasei a 10-a. Neînțelegerea corectă a operațiilor cu vectori îngreuiază mult înțelegerea altor teme din semestrul 1 și 2. Temele din a doua parte a anului se bazează pe cele din prima parte, în specila pe capitolul Cinematica.
În tabără se va preda capitolul Cinematica : mișcarea uniformă, mișcarea uniform variată, mișcarea circulară și mișcarea pe verticală (posibil și mișcarea pe traiectorie parabolică).
Avantaje:

  • predarea temei „Vectori. Operații cu vectori.” Această temă nu este predată uneori în școli și din această cauză elevii nu pot face față multor problem, ei le văd ca fiind prea dificile pentru ei.
  • analiza fiecărui tip de mișcare și rezolvarea problemelor la fiecare temă. Tematica va fi predată structurat și elevii vor învăța un algoritm de rezolvare a problemelor ce le va permite să rezolve majoritatea problemelor standarte (nivel ușor și mediu).

–  va fi o bună pregătire pentru elevii ce vin în clasa a 10-a, în special pentru cei ce vor  alege profilul real deoarece au teză la sfârșit de an.
-elevii vor fi învățați valori morale foarte înalte studiind cursul biblic „Cum să faci alegeri pe care să nu le regreți”.

  • prezența profesorului în tabără.

Cine poate veni?
Pot veni elevii care:

  • vor începe clasa 10-a,
  • elevii care au trecut  cursul clasei a 7-a, adica aboslvenții claselor a 7,8 și a 9-a,
  • elevii care au trecut în clasa 11-a și a 12-a și care au nevoie de aceste teme fie pentru BAC, fie pentru facultate.

Prețul taberei: 900 lei
Locul : Tabăra Speranța, s.Vatici, rn.Orhei.
Perioada: 13 august – 19 august

Date contact: mob. 079975205, email: alexcurbet@yahoo.com