Meditația zilei (14.07.12)

14 Iul

Ura pentru aproapele tău se vedea în vorba ta. Nu o poți ascunde dar o poți scuza cu starea ta de moment. Noi suntem foarte sensibili cu persoana proprie și uităm să iubim și pe ceilalți ca pe sine. A iubi este o alegere și o poruncă lăsată de Dumnezeu.


„Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii.” Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!” va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!” va cădea sub pedeapsa focului gheenei.

Aşa că, dacă îţi aduci darul la altar, şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ţi darul acolo înaintea altarului şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul. Caută de te împacă degrabă cu pârâşul tău, câtă vreme eşti cu el pe drum; ca nu cumva pârâşul să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului, şi să fii aruncat în temniţă. Adevărat îţi spun că nu vei ieşi de acolo până nu vei plăti cel din urmă bănuţ.” (Matei 5:21-26)

Uciderea vine din mânie, o mânie necontrolată și lăsată să trăiască, o mânie la care nu dorești să renunți deoarece TU EȘTI VICTIMA. Însă mânia se poate vedea prin vorba ta de genul „nebunule”, „prostule”. Posibil găsești un moment în care să împrăștii și zvonuri în loc să   cauți împăcarea.
Cât de des dorim să spunem ce avem pe inimă fără să ține cont de vorbele spuse? Oare nu știai că acest fel de cuvinte sunt un indicator a mâniei tale?
Sunt sigur că regreți după ce le spui. Sunt sigur că poți să faci primul pas pentru împăcare.
Dorința de împăcare este indicatorul dragostei.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Meditația zilei (14.07.12)”

  1. Irina Batin Iulie 15, 2012 la 7:57 #

    Uneori este așa de greu să-ți ceri iertare…

  2. Ilinca Iulie 24, 2012 la 7:54 #

    „iarta-ma” este cel mai greu cuvant pe care il poti rosti, mai ales daca esti orgolios si nu vrei sa recunosti nici in ruptul capului ca ai gresit

  3. Alexandru Curbet Septembrie 14, 2012 la 5:40 #

    A ierta din toată inima înseamnă a asculta de Dumnezeu. E greu uneori dar se merită de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: