Cum m-a ajutat pe mine tabăra de engleză EFNL?

În primul rând am dorit să merg la tabăra de engleză EFNL pentru a știi să comunic, dar cel mai important, și să pot studia materiale în limba engleză.
Deoarece sunt profesor de fizică și chimie am nevoie să caut infromație în domeniu. În limba română resursele sunt limitate, cele mai multe resurse sunt în limba rusă și engleză. Cu mare plăcere am citit despre evoluția radioului: disputa dintre Nicolas Tesla și Marconi, astfel am aflat și despre faptul că Marconi a fost fascist, iar nașul lui de cununie a fost chiar Benito Musolini. Diferența dintre circuitul lui Tesla și Marconi era atât de mică astfel încât i-a fost greu Academiei Regale să determine cine a inventat primul radio.
Ușor mi-a fost să caut despre reacții chimice. Exerciții de felul acesta sunt foarte greu de găsit însă pe site-ul haverford.edu am găsit articole foarte utile.
În fiecare vară, 4 ani la rând, sunt participant la tabăra EFNL și am avut posibilitatea să studiez Sfintele Scripturi în engleză cu profesori din R.Moldova și din SUA.
Cel mai greu mi-a fost să încep discuția cu profesorii din SUA din motiv că îmi era rușine de engleza mea însă nu am observat niciodată la nici unul din ei să râdă dacă pronunțam ceva greșit sau dacă puneam prezentul la trecut.
Mulțumesc profesorilor din tabăra EFNL pentru efortul depus și organizatorilor. În această tabără se face investiție în oameni- acest lucru în apreciez cel mai mult.

Detalii despre taberele de engleză vedeți pe site-ul efnl.org.