Homosexualitatea nu e innascuta.

8 Noi

Un studiu, intocmit de doi psihologi americani, a fost publicat intr-o prestigioasa publicatie britanica care arata, inca o data, ca homosexualitatea nu este o “orientare sexuala” biologica. Ea se dobandeste in timpul vietii, dar poate fi abandonata. Studiul in cauza a fost efectuat asupra a 61 de subiecti, dintre care, in urma terapiei, 23% au abandonat homosexualitatea in intregime si in mod ireversibil, si 30% au devenit abstinenti (link).

Paralel venim cu afirmaţia că  homosexualii sunt agresivi. Aproape zilnic apare un incident care-i implica si le dovedeste agresivitatea si intoleranta. Un incident recent s-a petrecut in SUA in Seattle unde au boicotat, vociferat si blocat accesul oamenilor la biserica Mars Hills. Tinta aleasa de homosexuali e stranie, pentru ca biserica de pe Mars Hills, de orientare evanghelica, e una din bisericile care apartine unui curent mai “tolerant” al crestinismului american. Homosexualii au fost ofensati recent cand pastorul a etichetat homosexualitatea ca fiind un “pacat”, asa cum o numeste de fapt si Biblia (link).

Sursa:AFR.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Homosexualitatea nu e innascuta.”

 1. Timofei Decembrie 20, 2011 la 14:44 #

  Buna ziua, domnul Alexandru.
  Dupa ce m-am uitat la porcaria aia de Publika, emisiunea despre homosexualitate si am vazut articolul de mai sus, am considerat de cuviinta sa-mi bag si eu ai mei 5 banuti.

  1.Nu mi-a fost clar cum se numeste acea „prestigioasa publicatie britanica” si daca este ea de profil medical sau de popularitate.

  2.Mai mult ca atat, psihiatrii si psihologii sustin ca sexualitatea apare mult mai tarziu si nu este innascuta, ORICE SEXUALITATE, si nu numai cea homosexuala. Varsta la care apare este diferita de la o sursa la alta (la psihiatrie ne-a spus ca in medie, primele trasaturi, se instaleaza la 3-4 ani)

  3.Statistic, studiul este irelevant, ca sa fiu convingator, inserez mai jos ierarhia studiilor. Asta, fiind unul de tip cohorta ar avea o sistematizare de genul:

  1a: referate sistematice de trialuri randomizate controlate
  1b: trialuri randomizate controlat cu intervale de încredere înguste
  2a: referate sistematice de studii de cohortă
  2b: studii de cohortă (inclusiv trialuri randomizate controlate de slabă calitate (ex. urmărire sub 80%))
  3a: referate sistematice de studii caz-martor
  3b: studii caz-martor
  4: serii de cazuri (sau studii de cohortă sau caz-martor de slabă calitate)
  5: Opinia experţilor fără evaluare critică explicită, sau bazat pe fiziologie, sau bazat pe cercetarea fundamentală, sau bazat pe anumite principii

  fiind doar serii de cazuri, il putem plasa lejer pe pozitia 4, in fata avand 6 modalitati de exprimare statistica mult mai fidela si plauzibila.

  4.Ce se are in vedere prin acea „terapie”? Din ce stiu eu, este vorba de psihotrope, psihoterapie (dupa mine asta e chiar jignitor, pentru ca sugereaza sau o disfunctie de profil emotional sau banala influentare hipnotica a pacientului) si, la urma urmei, acei stimuli electrici aplicati pacientului. Foarte sadic dupa mine.

  5.Sexualitatea tine de componenta psiho-emotionala, deci poate fi cu usurinta remodelata, cu acelasi succes il poti converti pe un om intr-un adept al extraterestrilor, bunaoara.

  6.Mi s-a parut destul de bazata opinia taberei de sustinere a minoritatilor, intrucat ei militau pentru drepturile fundamentale, acces la sanatate, libera alegere, opinie si demnitate. Ei clar delimiteaza LGBT de pedofilie si alte devieri psihiatrice. Ei condamna paradele „in pielea goala” care se fac in asa-zisele tari dezvoltate.

  7.De ce homosexualitatea se reduce doar la cuplurile gay, pe cand cele de lesbiene sunt „acceptabile”?

  8.Iar ceea de tine de agresivitate mi se pare chiar absurd, pentru ca minoritatile sunt bruscate intr-o proportie incomparabil mai mare decat sustinatorii unei relatii clasice.

 2. Timofei Decembrie 20, 2011 la 14:46 #

  Sunt convins ca veti intelege corect pozitia mea si imi veti explica punctele mai putin acceptate de mine.

  Cu multa stima si profund respect, Timofei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: