Forţa centrifugă aplicată corect ar schimba sistemul solar

Forță centrifugă este forță care acționează asupra unui corp aflat în mișcare de rotație, tinzând să-l depărteze de axa de rotație.

Unde se aplică ?
La rotaţie, componentele mai grele se depărtează primele de le axa de roaţie. Acest lucru îşi găseşte aplicaţia în mai multe domenii.
La purificarea oxidului de sulf (IV) de praf în cazul arderii piritei. Din cauza că arderea are ca produs secundar şi praf sau cărbune ce nu a ars complet, amestecul obţinut la ardere este trecut printr-un ciclon (o centrifugă) ce roteşte aerul astfel încât particulele de praf fiind selectate (aruncate la margine) de bioxidul de sulf.
Stoarcerea hainelor în maşina de spălat. Cel mai des acest efectul forţei se vede în maşina de spălat automată – când la rotaţie apa este aruncată în exterior, iar hainele sunt reţinute de tobă.

Ce are a face aceasta cu sistemul solar?
Dacă afirmăm (din punct de vedere evoluţionist) că Soarele a apărut în centrul sistemului solar şi tot praful care era în jurul lui a început să se rotească atunci ar trebui să se întâmple următoarele:
-moleculele cu masă mică (hidrogen şi heliu) să rămână în centru (acestea şi sunt componentele Soarelui, deci se respectă),

  • planetele mai îndepărtate ar trebui să aibă în compoziţia lor mai puţin hidrogen şi heliu,

-pe când planetele aflate în imediata vecinătate a Soarelui ar trebui să aibă aceste elemente (hidrogen şi heliu) în proporţiile cele mai mari. Deci să aibă o compoziţie asemănătoare Soarelui .

Ce avem în realitate?
Planetele telurice (Mercur, Venus, Pământ şi Marte) sunt cele mai aproape de Soare dar procentul de aceste gaze este de sub 1%, pe când giganţii gazoşi (Jupiter, Saturn, Neptun , Uranus) sunt cei mai depărtaţi de Soare şi conţinutul de hidrogen şi heliu depăşeşte uneori 80%!!
Pe când ar trebuie să fie invers.

Ce părere avei despre aceasta?