Curbet Alexandru

Ianuarie 3, 2011

Cărbunele …şi secretele care le deţine

Filed under: creatie — Etichete:, , , — Alexandru Curbet @ 6:00

Iată care este definţia de către wikipedia

Cărbunele este o rocă sedimentară de culoare brun – neagră cu proprietăţi combustibile formată prin (carbonizare) îmbogăţirea în carbon (în condiţiile lipsei oxigenului) a resturilor unor plante din epocile geologice. Procesul de incarbonizare a plantelor preistorice s-a produs cu milioane de ani în urmă, prin două procese mai importante:
1. faza biochimică produsă de bacterii şi ciuperci care transformă celuloza şi lignina din plante;
2. faza geochimică, faza propriu zisă de incarbonizare, care se produce la temperaturi şi presiuni ridicate formându-se într-un timp îndelungat huila şi antracitul. Acest proces are ca rezultat o îmbogăţire de peste 50 % din volum în carbon.

Voi aduce argumentele din „Creaţionismul ştiinţific” a faptului că straturile de cărbune au fost create rapid, posibil prin transportarea de acumulări masive de plante de către apele de inundaţie , amestecate cu şuvoaie alternative de nisip, mîl , sau nămol calcaros din alte direcţii.

1. Copacii fosili se găsesc adeseori stând înclinaţi şi uneroi cu susul în jos în straturile de cărbune. (dacă fosilizarea ar avea loc în sute şi mii de ani -atunci nu ar avea cum să fie fosilizaţi copaci întregi fără implicarea unei catastrofe).
2. Depozitile de cărbune se despart uneori în două straturi separate prin sedimente marine transportate.
3. Fosile marine – moluşte, corali, bureţi etc, – se găsesc adeseori în straturile de cărbune.
4. Multe straturi de cărbune nu au nici o formă de sol fosil sub ele .
5. Mari bolovani se află uneori în straturile de cărbune.
6.Aşa numitele stigmaria, descrise uneori ca rădăcini ale copacilor din stratul de cărbuneau fost descrise de către Rupke a fi fragmente care nu aparţin copacilor respectivi, ci în realitate au fost transportate acolo de curenţi de apă.(Acest exemplu nu este singurul fenomen straniu  conform modelului uniformitarist, din contră este un fenomen destul de comun, aşa cum afirmă şi profesorul N. A. Rupke de la Universitatea Princenton. Broadhurst  ne descrie [. F.M.Broadhurst, Some Aspects of the Paleocology of Non Marin Faunas and Rates of Sedimentation in the Lancashire Coal Mesures. In: American Journal of Science,  vol. 262, 1964.,pg.866]: „Este clar că pomii în poziţia de creştere (verticală) reprezintă o formă rară în Lancashire (Teichmuller, 1956, a observat şi el un arbore fosilizat în poziţie similară în zona carboniferă Rhein-Westfalia), dar existenta lor confirmă că rata de sedimentare a trebuit să fie foarte rapidă.)

Autorii sugerează faptul că modelul potopic ar fi mult mai realist. Convertirea vegetaţiei în cărbune prin compresie adiabatică (adică , într-un sistem închis, fără câştig sau pierdere de căldură) la încălzirea şi subacţiunea unor tensiuni de forfecare , este mai uşor de urmărit în contextul unei catastrofe decât în acumularea verticală înceată de sedimente.

Anunțuri

5 comentarii »

 1. Tari argumente

  Apreciază

  Comentariu de Marian — Ianuarie 3, 2011 @ 20:41

 2. Draga Curbet Alexandru,
  Articole de genul acesta sunt foarte binevenite, deoarece arata ca stiinta nu contrazice ci confirma faptul, ca Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor din cer si de pe pamant.

  Viata pe pamant nu a aparut din intamplare…cum cred unii, ci in urma actului de creatie a Fiintei Supreme, care este YHWH, Singurul Dumnezeu Adevarat.

  Isaia 45:18 “Caci asa vorbeste YHWH, CARE A CREAT cerurile, INSUSI DUMNEZEU, care a intocmit pamantul…EU SUNT YHWH, SI NU ESTE ALTUL!”

  Isaia 40:28”DUMNEZEUL CEL VESNIC, YHWH, CREATORUL marginilor pamantului, El nu oboseste , nici nu poate fi golit de putere;PRICEPEREA LUI NU POATE FI PATRUNSA.”(vezi Romani 16:26!27;11:33,34!; Daniel 4:34!, 6:26! Exod3:14; Deut.32:40!; Psalm.90:2!,102:27; Romani 1:19, 20!21)

  Iov 33:4”Duhul lui Dumnezeu(adica Duhul luiYHWH!) m-a facut si SUFLAREA CELUI ATOTPUTERNIC(adica Suflarea lui YHWH) MI-A DAT VIATA.”(Geneza 2:7;1Corint. 8:6!)

  YHWH ESTE SURSA VIETII.(Deut. 32:6; FA.17:25!28;Ioan 18:25; Ieremia2:13“Izvorul apelor vii”)

  1Timotei 6:13!”Iti poruncesc, inaintea lui DUMNEZEU, CARE CHEAMA TOATE LA EXISTENTA(Sursa!), si inaintea lui Hristos Jesus, care a facut acea frumoasa marturie inaintea lui Pontiu Pilat,”

  Psalmul 36:9”Caci LA TINE ESTE IZVORUL VIETII;in lumina Ta vom vedea lumina.”

  Apreciază

  Comentariu de kokai csilla — Ianuarie 4, 2011 @ 18:11

 3. Dragă kokai csilla,
  sunt de-acord cu tine în acest comentariu – dar insişti prea mult asupra UNUI nume a lui Dumnezeu.
  În Sfintele Scripturi Dumnezeu S-a prezentat sub mai multe nume – vezi aici
  https://alexcurbet.wordpress.com/category/numele-lui-dumnezeu/

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 7, 2011 @ 22:29

 4. Draga Curbet Alexandru…

  Cand vorbin despre creationism este bine sa privim la Creatorul tuturor lucrurilor , care este Elohim (Dumnezeu)YHWH. (Exod 3:14,15; Isaia 42:8)

  Isaia 66:1,2”Asa vorbeste YHWH:”Cerurile sunt scaunul Meu de domnie si pamantul este asternutul picioarelor Mele…Toate aceste lucruri, doar MANA MEA LE-A FACUT si TOATE SI-AU CAPATAT ASTFEL FIINTA,”zice YHWH.”

  Dumnezeu Insusi se reveleaza cu acest Nume distinctiv:YHWH in multe locuri in Biblie, dar mai ales atunci, cand vrea sa arate cine este Dumnezeul la care trebuie sa se inchine oamenii.Prima porunca din cele zece, vorbeste elocvent despre acest fapt.

  Exod 20:2,3„Eu sunt YHWH, DUMNEZEUL TAU, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. SA NU AI ALTI dumnezei AFARA DE MINE.”

  Referitor la ce ai spus: „insişti prea mult asupra UNUI nume a lui Dumnezeu…”

  YHWH, Dumnezeu Insusi insista sa fie recunoscut Numele Sau.

  Apreciază

  Comentariu de kokai csilla — Ianuarie 13, 2011 @ 0:31

 5. Nu doar Dumnezeu Tatăl insistă ci şi Domnul Isus.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 15, 2011 @ 21:25


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: