Curbet Alexandru

Octombrie 12, 2010

“Where Is Your God?” sau a fi ateu înseamnă a-ţi permite prea multe?

Filed under: evoluţie — Alexandru Curbet @ 19:28

Cu luni in urma, un tanar crestin din California a avut curajul sa-si contrazica profesorul in public privind moralitatea casatoriilor homosexuale. Profesorul l-a facut cu ou si cu otet, l-a picat la examen si dupa aceea l-a intrebat “where is your God? (“unde e Dumnezeul tau?”). In plus, l-a numit fascist, bigot, habotnic, etc. Tanarul a dat universitatea in judecata, dar a pierdut cazul (link).(sursa AFR)

Ce profesor trebuie să fii ca să-ţi numeşti elevii în aşa fel?
Acest caz îmi aminteşte de cazul participante la Miss Universe când unul din membrii juriului (un homosexual) a întrebat-o ce crede despre flegalizarea căsătoriilor gay. A răspuns la fel de urât ca şi profesorul elevului .

Recent am descoperit că oamenii cu mod de viaţă imoral/urât atacă pe alţii şi sunt violenţi cu cei ce nu le împărtăşesc modul de trai.
Ce înseamnă a fi creştin într-un aşa mediu ?

Anunțuri

8 comentarii »

 1. intoleranta religioasa a facut victime dintotdeauna. si la cate ramuri (mai mult sau mai putin extremiste), a dezvoltat crestinismul, termenul in sine nu mai inseamna mare lucru…
  btw, daca nu l-ai vazut inca, incearca filmul „Inherit the wind”.

  Apreciază

  Comentariu de meravigliosacreatura07 — Octombrie 12, 2010 @ 19:47

 2. ce vrei să spui prin faptul că nu înseamnă mare lucru ?

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Octombrie 12, 2010 @ 20:07

 3. Crestinismul a fost de nenumarate ori folosit pentru discriminarea diverselor categorii de oameni. stiu ce se spune in biserici despre prigonirea crestinilor, dar voi prigoniti si ati prigonit atatea alte categorii.
  1. musulmanii sunt blamati de catre crestini, mai ales de catre cei americani
  2. yoghinii si nu vorbesc acum de Bivolaru, ala e un criminal un pedofil, ci spun despre cei care practica yoga din placere
  3. homosexualii
  Cu atat mai mult ca bisericile si-au revizuit invataturile de atatea ori pana acum:
  a) femeile lipsite de drepturi pana recent
  b) negrii oameni de categoria a 2, de nici un secol
  c) evreii ucigasi ai lui Hristos
  d) astronomii vrajotori si cititori in stele

  Deci inainte sa arunci cu piatra sau sa incerci sa scoti paiul din ochiul fratelui tau de ce nu te uiti la barna din ochiul tau?

  Apreciază

  Comentariu de AllGay — Octombrie 12, 2010 @ 21:27

 4. Cit de mult se inverseaza valorile! Si ce hotarire neechitabila!

  Apreciază

  Comentariu de batin — Octombrie 12, 2010 @ 21:33

 5. Deci profesorul ateu l-a discriminat doar fiindca era crestin si avea o alta vedere fata de avort? Personal, ca ateu ma simt ofensat de comportamentul profesorului dar pe de alta parte exista multi crestini si oameni de toate religiile care sunt intoleranti fata de alte credinte(ba in zei ba in stiinta, ba in cazul acestui profesor in vederile mainstreem).
  @AllGay: privarea de drepturi la categoriile enumerate de catre tine nu a fost facuta doar de catre religie, ea insemnand doar un mijloc urias de propaganda utilizata de stat(sau de cei pe care ii numesc eu „cei mai puternici 1%”). Pe de alta parte si categoria cea mai imputernicita „barbatii albi majori” erau drastic privati de drepturi fata de rege si de varful piramidei ierarhice. Cand statul a zis „oamenii pot produce mai mult pentru noi daca le dam dreptul de asi alege propria religie si daca ne folosim de stiinta utilizand-o ca pe o unealta politica” categoriile pe care le pomeneai au primit drepturi. Dar te intreb: cine detine cu adevarat puterea?

  Apreciază

  Comentariu de laincoubert556 — Octombrie 13, 2010 @ 15:42

 6. @laincoubert
  sunt deacord cu tine in privinta 1%. Dar pe de alta parte daca tot avem drepturile astea de ce sa nu le folosim. Iar ipocrizia crestina e cea care ma scoate din sarite. Am enumerat categoriile respective pentru a arata ca zapada nu-i chiar alba.

  Apreciază

  Comentariu de AllGay — Octombrie 13, 2010 @ 20:51

 7. dragă ana, şi unde ai văzut ipocrizie creştină?
  Creştinii să prigonească musulmanii?! Dragă ana, se pare că nu ştii ce se face în ţările musulmane unde creştinii sunt omorâţi în plină stradă.
  Cât despre homosexuali- se pare că ei prigonesc creştinii.
  Încurci creştinismul cu unele ştiri din mass-media.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Octombrie 14, 2010 @ 6:53

 8. Tanarul din relatarea de mai sus a avut o atitudine demna de un crestin adevarat.Homosexualitatea este o anomalie.Ea nu este o “diversitate” care necesita chipurile, “toleranta “ celorlalti…
  Homosexualitatea este un pacat, spune Cuvantul lui Dumnezeu. Iubirea semenului include si faptul de a-i atrage atentia ca greseste si are nevoie de pocainta… Dragostea lui Dumnezeu ofera tuturor oamenilor posibilitatea de a beneficia de iertare, in urma jertfei Fiului Sau Jesus Hristos.” Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”(Ioan 3:16)
  Daca nu iau atitudine in aceasta privinta crestinii, atunci cine s-o faca…?
  Apropo, la ce ai scris AllGay la12.oct. 2010.:Cred ca faci o confuzie intre crestinismul autentic si cel pervertit cu diferitele doctrine pagane…Nu crestinii adevarati au facut acele atrocitati din istorie! Crestinii din primul secol nu au persecutat pe nimeni, ei au propovaduit despre venirea Imparatiei lui Dumnezeu si implicit despre mantuirea prin Jesus Hristos, El fiind calea, adevarul si viata.Omul nu se poate automantui si nici nu poate face distinctie intre cea ce este bine si cea ce este rau…Pentru oameni totul este relativ si noua toleranta exact asta si vrea sa credem , ca nu exista un bine absolut.
  Daca nu cunoastem adevarul, cum putem sa ne ghidam in viata si sa recunoastem falsul? Minciuna are atatea fatete…si duce doar in robie. Numai adevarul, care vine de la Dumnezeu te poate elibera, dar pentru aceasta trebuie sa doresti sa cunosti adevarul din toata inima ta si sa vrei sa faci schimbarea din viata ta…Avem siguranta ca Dumnezeu iti va da si vointa si infaptuirea acestui deziderat al inimii tale. “Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.”(Filipeni 2:13)

  Apreciază

  Comentariu de kokai csilla — Octombrie 14, 2010 @ 16:47


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: