Curbet Alexandru

Octombrie 7, 2010

Atavisme la om (partea 2)

Filed under: creatie, creaţia omului — Etichete:, , , , — Alexandru Curbet @ 16:37

Acest articol este continuare a părţii 1.

Glanda pinealămica glanda endocrina situata in susul si in spatele celui de al treilea ventricul al creierului. Glanda pineala (epifiza) se calcifica in cursul copilariei si devine vizibila pe radiografii dupa varsta de 20 ani. Acest proces de calcificare nu-i modifica functionarea. Ea exercita un rol asupra ciclului de reproducere si contine un mare numar de substante biologic active, dintre care prima izolata a fost melatonina. Aceasta inhiba functia gonadotropa (actiunea asupra glandelor sexuale) a hipotalamusului (centrul vietii vegetative). Glanda pineala poate fi sediul unei tumori foarte rare, pinealomul.
Principalul hormon epifizar este melatonina, descoperită de Lebner (1958), care circulă în plasmă legat de o albumină, fiind captat de hipotalamus și gonade și catabolizat în telencefal și ficat. Acțiunile hormonilor epifizari sunt multiple:

 • acțiune depresivă asupra tiroidei, melatonina diminuând fixarea intratiroidiană a iodului 131, inhibând și TSH;
 • acțiune negativă asupra corticosuprarenalei diminuând secreția de aldosteron și corticosteron;
 • asupra gonadelor: acțiune modulatoare fotoperiodică; acțiune negativă, melatonina fiind antigonadotrofică (întârzie apariția pubertății);
 • acțiune modulatoare asupra sistemului monoaminergic, de veghe și somn.

Muşchii urechii– au rol în a atenua contactul dintre oasele urechii medii şi a membranei timpanice pentru a preveni suprasolicitarea acestor structuri fine. Un muşchi (The stapedius musculare) este un alt muşchi în urechea medie, care protejează de zgomote puternice – în primul rând de mestecat.  Este un muşchi mult mai mică decât TT, si ruleaza de la scăriţa la un perete apropiat al urechii medii.
Ar fi corect ca cei ce prezintă muşchii urechii ca vestigii – să specifice care muşchi anume se consideră atavism.
AmigdaleleAnsamblu de formatiuni limfoide situate in perimetrul faringelui. Amigdalele prezinta o suprafata neregulata marcata de depresiuni profunde denumite cripte amigdaliene. Amigdalele cele mai importante si cele mai voluminoase sunt cele palatine, situate de o parte si de alta a omusorului. Alte amigdale au o functie mai accesorie: amigdalele linguale, situate la baza limbii, amigdalele faringiene (vegetatiile adenoide), in profunzimea foselor nazale; amigdalele velopalatine, pe fata posterioara a valului palatin; amigdalele tubare, in jurul orificiilor trompei lui Eustachio. Amigdalele contribuie la apararea organismului fata de microbi formand globule albe, producand anticorpi si jucand rol de bariera la intrarea cailor respiratorii superioare.

Apendicele-nu demult am căutat să aflu dacă apedicele este un rebut şi ce argumente aduce acesta împotriva evoluţiei.

 

Haideţi să ne imaginăm cum ar arăta un om fără :glanda tiroidă , timus, coccis, apendice, muşchii urechii, epifiză şi amigdale.
Această persoană va trebui să :

– cu sistem nervos deficitar (din lipsa hormonilor glandei tiroide)
-nu va creşte în primii ani de copilărie (deoarece îi va lipsi timusul)
– cu probleme de a-şi ţine poziţia verticală
– cu întârzieri în pubertate,
– cu probleme de veghe şi somn,
– cu imunitate la pământ  şi
– cu grave probleme intestinale.
Aşa ar trebui să arate un om fără aceste organe „rudimentare”. Desigur că unii s-au grăbit să le numească „părţi ale corpului inutile” din motiv că nu se cunoştea încă funcţiile acestor părţi ale corpului uman.

Anunțuri

5 comentarii »

 1. Cum ramane cu maselele de minte? Stii ca maxilarul omului modern este mult prea mic pentru ele si ca acestea inghesuie ceilalti dinti? Cum ramane cu copii nascuti in ultimele decenii fara canini? Nu mai avem nevoie de ei si incet-incet evolutia ne scapa de ei. Ce spui despre faptul ca in ultimul timp copii se nasc cu o capacitate mai mare de asimilare a informatiei?

  Apreciază

  Comentariu de AllGay — Octombrie 9, 2010 @ 15:17

 2. aceasta e doar partea 2-a, despre măseaua de minte – în alt articol.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Octombrie 9, 2010 @ 19:22

 3. […] ale corpului care nu-i mai trebuiesc, iată o listă sumară:coccisul, timusul, glanda tiroidă, apendicile,amigdalele, muşchii urechii, epifiza, splina, sinusurile, măsele de minte, părul de pe corp ,a treia pleoapă, polipii,sfârcurile la […]

  Apreciază

  Pingback de Atavismele la om(partea 3) « Curbet Alexandru — Octombrie 14, 2010 @ 20:01

 4. @AllGay:Ce evolutie te scapa de maselele de minte? Omul nu mai evolueaza de 70.000 de ani. Ultimul hominid inafara de Homo Sapiens Sapiens a murit in urma cu 12.000 de ani. In ziua de astazi nu mai exista evolutie genetica, ea a fost inlocuita de cea culturala din lipsa conditiilor ca omul sa fie influentat de mici detalii, tehnologia permitandune sa supravietuim. Si chiar sa prosperam.
  Cat despre a doua parte, cea cu asimilarea informatiei, ea se numeste Flin Effect si nu e din nastere, nu e genetica, ea vine cu multitudinea de impulsuri din lumea moderna precum televizorul, PC-ul, internetul si altele. Ia doi sobolani identici, pune unul intra cutie cu tot felul de trambuline, chestii pe care sa urce, rotite et cetera si punel pe al doilea intro cutie goala. Dupa 3 luni, verificale conexiunile dintre neuroni si o sa vezi ca cel cu din cutiuta echipata o sa aiba de n ori mai multe conexiuni.

  Apreciază

  Comentariu de laincoubert556 — Octombrie 14, 2010 @ 20:21

 5. asta dacă a avut loc evoluţia.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Octombrie 15, 2010 @ 16:31


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: