Discriminare sau poziţie sănătoasă?

” O scoala din statul american Maine a fost gasita vinovata de discriminare pe baza de orientare sexuala pentru ca a interzis unui baiat de clasa a sasea sa foloseasca toaleta fetelor. Baiatul incepuse proceduri medicale de schimbare a sexului, din baiat in fata, iar scoala a venit in intampinarea lui, oferindu-i o toaleta separata, unde nu ar fi putut avea acces nici baietii, nici fetele. Oferta nu a fost suficienta pentru parinti si elev, care au dat scoala in judecata (link).” (sursaAFR)

Straniu e că un copil fără discernământ să ceară schimbare de sex. Nici măcar nu s-a maturizat complet- nici fizic şi nici emoţional. Care va fi rezultatul acestei intervenţii chirurgicale? Cred că o mai mare confuzie atunci va avea fata când vor avea loc schimbări hormonale esenţiale în trupul său.

Interesant e că acelaşi scenariu s-a repetat doi ani la rând în şcoli diferite: Orono Middle School (2008-2009) şi Asa Adams Elementary School in Orono (2007-2008) când eleva era în clasa a 5-a!!

Părinţii au afirmat ,în plângerea lor Comisiei pentru Drepturile Omului că ea(fata) a experimentat anxietate şi depresie dupa ce oficialii de la Orono Middle School ei obligaţi să utilizeze o baie de gen neutru şi colegii s-au luat de ea.

Cum de părinţii încurajează aşa comportament? Orientarea sexuală este doar una – după ce criterii părinţii au permis să schimbe sexul fetiţei?
Să fie aceasta un rezultat a informării copiilor despre operaţiile de schimib de sex?