Curbet Alexandru

Septembrie 26, 2010

Cine va învia la prima şi a două înviere? (Apocalipsa 20)

Filed under: religie — Alexandru Curbet @ 6:00

Ce spune Biblia despre prima înviere?

„Apoi am văzut pogorându-se din cer un înger, care ţinea în mână cheia Adâncului şi un lanţ mare. El a pus mâna pe balaur, pe şarpele cel vechi, care este Diavolul şi Satana, şi l-a legat pentru o mie de ani. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, şi a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înşele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme.
Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele, li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat, şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.
Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împărăţi cu El o mie de ani. ” (Apocalipsa 20:1-6)

Aceste evenimente sunt după ce fiara şi proorocul mincinos au fost prinşi, după ce a fost lupta de la Armaghedon.
Iată ce aflăm despre prima înviere:
– după ce va fi prins diavolul şi legat pentru o mie de ani,
– vor fi judecaţi cei ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână.
– aceşti martiri vor împărăţi cu Domnul Isus pe pământ.

Ce spune Biblia despre a doua înviere?
Pavel afirmă că va fi o înviere a celor drepţi şi a celor nedrepţi:
„..şi am în Dumnezeu nădejdea aceasta, pe care o au şi ei înşişi, că va fi o înviere a celor drepţi şi a celor nedrepţi. ” (Faptele apostolilor 24:15)
Deoarece la prima înviere au fost înviaţi doar cei ce au suferit din pricina lui Isus – nu a fost învierea celor nedrepţi ci doar a celor drepţi.

Despre învierea a doua găsim tot în capitolul 20 din cartea Apocalipsa:

” Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat; şi va ieşi din temniţa lui, ca să înşele Neamurile, care sunt în cele patru colţuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. Şi ei s-au suit pe faţa pământului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea preaiubită. Dar din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit.
Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
Apoi
am văzut un scaun de domnie mare şi alb, şi pe Cel ce şedea pe el. Pământul şi cerul au fugit dinaintea Lui, şi nu s-a mai găsit loc pentru ele. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc. „(Apocalipsa 20:7-15)

A doua înviere a avut loc după trecerea celor 1000 de ani.
Mai este o judecată:- cei ce nu au fost găsiţi în cartea vieţii au fost aruncaţi în iazul de foc. Se pare că aici sunt judecaţi toţi cei ce nu au crezut în Domnul Isus.

Anunțuri

3 comentarii »

 1. BUNA. AS DORI SA SPUN CA PRIMA INVIERE VA FI LA REVENIREA DOMNULUI ISUS PE PAMANT DUPA TERMINAREA ULTIMEI BATALII LA ARMAGHEDON, SI VOR INVIA ACEI OAMENI CARE NU VA ACEPTA SEMNUL FIAREI[MICROCIP] SI LA-U PRIMIT PE DL. ISUS. A2 A INVIERE VA FI AL OAMENI CELOR PACATOSI SI NEDREPTI CARE VOR ACEPTA SEMNUL FIAREI SI VOR MERGE IN IAZUL DE FOC, ASTA VA FI DUPA 1000 DE ANI.

  Apreciază

  Comentariu de FRA. DAVID — Martie 30, 2011 @ 22:44

 2. Buna ziua -este scris: Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc. Este vorba de ceilalti oameni,care nu au fost inviati prima data. Nu toti sunt vrednici sa fie prezenti la nunta Mielului(dintre cei ce L-au proclamat ca Domn in viata lor),dar nu vor fi aruncati toti in iad.

  Apreciază

  Comentariu de Marius — Decembrie 13, 2016 @ 12:37

  • Dragă Marius, vor fi aruncați în iazul de foc și pucioasă toți care nu au crezut în Fiul lui Dumnezeu. Nu doar cei care nu au înviat prima dată ci și cei care nu vor crede în Hristos după răpire, în perioada Antihristului, precum și cei care vor muri ca blestemați în perioada celor o mie de ani, când va domni Domnul Isus pe pământ.

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Decembrie 13, 2016 @ 19:44


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: