Minciuna lobby-ului pro-avort din Polonia

6 Sep

Se știe că principala armă pentru lobby-ul proavort este minciuna utilizată pentru influenţarea opiniei publice. Statistici ale Ministerului Sănătății de la Londra arată afirmațiile unui grup pro-avort din Polonia, că 10.000 de femei din această țară au călătoria în 2009 în Marea Britanie pentru un avort, drept un fals (detalii).

În martie 2010, Federația Poloneză pentru Femei și Planning Familial (pro-avort) a fost aspru criticată pentru o campanie de reclamă care sugera femeilor poloneze ce doresc să avorteze să călătorească în Anglia pentru intervenție. Organizația dorea să inducă ideea că femeile sunt tratate incorect în Polonia, unde legile restricționaeză avortul la cazurile în care există un pericol pentru viața și sănătatea mamei. Mii de femei pleacă anual în Marea Britanie pentru a face acolo avortul care li se refuză în ţara lor, afirmau reprezentanţii Federaţiei. Numai că nu există nici o statistică să le poată susţine poziţia. Mai mult, acum, Departamentul de Sănătate al Marii Britanii a făcut cunoscut, în ultimul său anuar statistic, faptul că doar 20 de femei au venit din Polonia pentru un avort, adică 0,3% din totalul non-rezidentelor care au apelat la un avort în Marea Britanie.

Este vorba despre nimic mai mult decât „propagandă într-o campanie de relaxare a legii avortului în Polonia”, afirmă un purtător de cuvânt al Federației Mișcărilor pentru Viață din Polonia, citat de sursa precizată.

Pentru un caz celebru de manipulare, din păcate reușită, a opiniei publice, vezi aici.

sursa:www.culturavietii.ro

Anunțuri

11 răspunsuri to “Minciuna lobby-ului pro-avort din Polonia”

 1. batin Septembrie 7, 2010 la 1:15 #

  20 de persoane-realitatea si celelalte „mii de femei” care merg sa faca avort in MB… mare diferenta…Intr-adevar lupta prin minciuna, doar ca aici nici macar criticatul machiavelism nu merge, pt ca aici nici macar scopul nu scuza mijloacele.
  Imi amintesc intr-un filmulet de pe http://www.moldovacrestina.net cum este explicat ca medicul care face avortul deghizeaza partile corpului copilului in asa notiuni ca elementul Nr1, sau ceva asemanator, la fel minciuna…Pt ca tatal lor este tatal minciunii(Ioan 8:48)

 2. geomarz Septembrie 7, 2010 la 15:18 #

  Avortul este un drept al ORICAREI famei.
  Asta, sa fie clar.
  Intrezicerea avortului, din varii motive, nu face decit sa le determine pe femei sa caute modalitati alternative de a scapa de o sarcina nedorita.
  Romania are mare experienta cu aceasta situatie. In perioada dintre 1965 si 1989 sute de mii de femei (cel putin, nu cred ca va fi facuta vreodata cunoscuta cifra lor exacta ) au platit cu viata anularea prin lege a acestui drept.
  Asa ca, lasati-o mai moale cu interzicerea avortului…

 3. Alexandru Curbet Septembrie 7, 2010 la 19:59 #

  Dreptul copilului de ce nu l-ai inclus?
  Avortul este omucidere. Asta e incontestabil. Dacă o femeie nu vrea avort – să se îngrijească ca în pântecele ei să nu se nască un copil.

 4. geomarz Septembrie 8, 2010 la 19:06 #

  Copil este numai DUPA ce s-a nascut si poate supravitui separata de mama. Asa este datul firii.
  Si are sanse de supravietuire daca se naste la cel putin 28 de saptamini. Cele mai mari le are la 38-40 de saptamini, nici mai mult, nici mai putin.
  Dupa 28 de saptamini se pune altfel problema.
  Poate nu stiti ca dupa 12 saptapmini majoritatea doctorilor refuza sa faca avortul. Dar o multime de femei si-l provoaca singure. Este de ales numai cine sa moara: o femeie care nu vrea acel produs de conceptie (copil NU este) sau respectivul produs de conceptie care nu este VIABIL in afara corpului matern.
  Rept, Romania a trecut printr-o asemnea tragedie intre 1965 si 1989 perioada in care au murit sute de mii de femei in floarea virstei, unele lasind in urma cite 2-3 orfani.
  Nu incercati sa ingraditi prin legi ceva care nu poate fi legiferat ! Lasati femeia sa poata alege ! Barbatul, nu ma intereseaza. El nu prea este responsabil si nici nu prea-si asuma vreo resposabilitate. In acest context, sa nu se bage ! Nu-i treaba barbatilor sa discute asa ceva !!!!

 5. Alexandru Curbet Septembrie 8, 2010 la 21:06 #

  dragă geomarz,
  e opinia ta – că copilul este doar după naştere. Copilul este din momentul fecundării.
  Trebuie întrebat şi bărbatul – înainte ca femeia să meargă la avort – el este tatăl copilului.
  De ce cei ce nu au fost avortaţi – doresc să avorteze pe alţii ?

 6. geomarz Septembrie 10, 2010 la 19:40 #

  O poveste.
  La coada la Alimentara.
  Casierita discuta cu una dintre fetele care aranjeaza marfa in rafturi. Ii spune.
  Cind m-am maritat, ma jenam si n-am vrut cind a vrut el. Mi-a tras una si m-a intrebat: ” De ce te-ai maritat daca nu vrei ?” Pe urma nu i-am mai spus ca nu vreau.
  Asa si este, daca nu vrei, sa nu te mariti…
  Intrebare.
  Acestui barbat sa i se ceara permiciunea ?

 7. Alexandru Curbet Septembrie 15, 2010 la 20:57 #

  dragă geomarz,
  din poveste ce ar trebui să rezulte?

 8. geomarz Septembrie 17, 2010 la 19:34 #

  Exact ceea ce rezulta.

 9. abortion is crime Noiembrie 14, 2010 la 23:27 #

  Download!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  David Kinsella – Killing girls -” /?d=1CYG7T9V ” on megaupload

 10. alice Iulie 7, 2011 la 16:13 #

  Draga Alexandru Curbet, cand vei fi capabil sa porti un copil in pantece si sa-i dai nastere, atunci sa decizi dumneata ce-i mai bine pentru tine…pana atunci habar n-ai despre ce vorbesti! nu mai ingradi libertatea altora de a alege ce este mai bine pentru viata lor (…) Si poate daca cei care nu au fost avortati, ar fi putut alege si ar fi stiut ce viata ii asteapta, ar fi ales sa fie avortati! Dar cum natura nu permite fetusului si nici spermatoizoizilor sa decida, e mai bine ca cei, in ale caror copuri se afla, sa ia o decizie liberi si cu toata responsabilitatea de care sunt capabili! (…)
  (comentariu moderat)

 11. Alexandru Curbet Iulie 7, 2011 la 18:49 #

  Dragă alice, faptul că eşti doamnă sau domnişoară nu înseamnă că bărbaţii nu au voie să se dea cu păerea asurpa avortului.
  Biblia egalează moartea embrionului /fătului cu a unui adult . Din toate femeile care au avortat şi cu care am vorbit eu – toate aveau regrete că au avortat. Unele chair depresii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: