Cele 10 greşeli ale lui Darwin

19 Mai

Au trecut aproape 200 de ani de la naşterea lui Charles Darwin şi în acest timp marea partea a oamenilor a acceptat ideea de evoluţie ca fiind ceva sigur.
În acest articol veţi găsi cele 10 greşeli pe care s-a bazat Darwin în elaborarea teoriei sale. Dacă la baza concepţiilor sale au stat unele greşeli există pericolul ca toată teoria sa să fie greşită.
Iată pe scurt unele greşeli :
1. Teoria „”băltoacei călduţe”
2. Presupusa simplitate a celulei.
3. Ideile lui despre informaţia din interiorul celulei .
4 Aşteptarea lui privind fosilele intermediare.
5. Incapacitatea de a vedea limitele variaţiei specilor.
6. Ignorarea exploziei din Cambian.
7. Teoria sa privind omologia.
8. Teoria sa privind evoluţia omului din maimuţă.
9. Teoria sa privind copacul vieţii.
10. Respingerea creaţiei lui Dumnezeu.

Aceste greşeli sunt analizate în „Cele zece greşeli ale lui Darwin”

Anunțuri

11 răspunsuri to “Cele 10 greşeli ale lui Darwin”

 1. silvia Mai 20, 2010 la 10:58 #

  mari au fost greşelile, dar cea mai mare a fost că a respins şi a negat pe Dumnezeu ca creator suprem.

 2. Alexandru Curbet Mai 26, 2010 la 15:56 #

  Într-adevăr, cel mai mult au greşit când au afirmat că Dumnezeu nu există. Ştiinţa a început să se dezvolte din motiv că unii oameni ai ştiinţei au crezut că Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii, deci şi natura respectă o ordine – o lege- pe care s-au străduit să le găsească.
  Şi au avut dreptate.

 3. Adi Mai 28, 2010 la 13:03 #

  Am scris si eu, mai demult, un articol oarecum in aparearea lui Darwin! http://adrianarvunescu.wordpress.com/2009/12/26/apologia-lui-darwin/

 4. alex Iunie 3, 2010 la 14:57 #

  conform bibliei dumnezeu a facut pamantul cu iarba, pomi fructiferi etc si abia apoi … A FACUT SOARELE… nu iti zice nimic chestia asta?

 5. Adi Iunie 3, 2010 la 18:53 #

  Nu! Zice ca a despartit noaptea de zi.

 6. Alexandru Curbet Iunie 4, 2010 la 5:46 #

  Dragă Alex, plantele puteau exista şi fără Soare o zi. Apropo, lumină era, doar că nu cea solară.

 7. Aleten Grapsimo Ianuarie 13, 2012 la 15:12 #

  În Geneza 1.16, în majoritatea traducerilor, găsim: (În ziua a patra) Dumnezeu a făcut… luminătorul cel mare (Soarele, n.a.) ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mic (Luna, n.a.) să stâpânească noaptea; a făcut şi stelele. Pe baza unei asemenea traduceri iresponsabile, teologii şi criticii susţin: Ştiinţa afirmă că întâi a fost Soarele şi apoi Pământul, iar Biblia afirmă că Dumnezeu a făcut întâi Pământul şi apoi Soarele şi stelele… (Geneza 1.19).
  Analizând cu atenţie textul biblic din Geneza, de la primul verset până la cel citat, constatăm că trei motive puteau determina un asemenea fals în traducere şi o asemenea interpretare a falsei traduceri:
  – superficialitatea crasă
  – ignoranţa crasă
  – intenţia de denigrare a Logosului.
  Geneza debutează cu următoarea relatare: La început (la origine) El-Ohim (Dumnezeul Suprem) a creat cerurile şi Pământul (Geneza 1.1). În continuare, aceeaşi carte relatează: Pământul era fără formă şi gol (fără forme de relief şi lipsit de vietăţi, n.a.) şi întuneric era peste faţa adâncului. Şi, Duhul Dumnezeului Se mişca peste întinderea apelor. Apoi Dumnezeul a spus: ,,să fie lumină”, şi a fost lumină… (Geneza 1.2, 3). Despre ce lumină este vorba în acest caz ? Unii citează, pe drept cuvânt: lumina este Dumnezeu, dar Biblia, aici, afirmă: întuneric era peste faţa adâncului şi, Duhul lui Dumnezeu Se mişca peste… faţa adâncului ! Deci, iată că Logosul Dumnezeului ne relatează că despre altă lumină este vorba şi anume de lumina solară translucidă şi nu despre Dumnezeul, Care era ca Duh, simultan cu întunericul fizic. Dar ignoranţa şi superficialitatea se manifestă până acolo încât teologii şi criticii nu observă că pământul producea deja vegetaţie (în ziua a patra!), care nu ar fi putut să existe fără lumină şi căldură, primită de la Soare, conform conceptului Creatorului Hiperînţelept (Geneza 1.12). Nu observă nici că în cazul creaţiei aştrilor, de la versetul întâi, textul ebraic utilizează verbul barà (a crea, a realiza, a întemeia), iar în cazul apariţiei aştrilor pe cer, de la versetul 16, utilizează verbul asàh (a ieşi în evidenţă, a se face vizibil, a-şi face apariţia). Realitatea e că versetul 16 se traduce corect astfel: Dumnezeul a făcut vizibili cei doi mari luminători… a făcut şi stelele vizibile…

 8. lup Iulie 24, 2012 la 19:36 #

  sarmani critici ai Bibliei….Ce ati mai aflat ??Poate ati aflat cum au aparut ADN si ARN -ul ( ca doar prin „evolutie” este exclus,poate ati aflat cum a aparut ochiul ,ca aici chiar este imposibila orice ce „evolitie,poate ati aflat ( si ne comunicati si noua) cum a aparut viata,cum au aparut organele interne,cum functioneaza o celula,cum…..Este corba de nenumarate fenomene care trebuie explicate de cei ce critica cu multa inteligenta – si ingamfare – Biblia.Poate ne comunicati si noua cum a aparut viata pe pamunt,cum a aparut omul ,sau cum au aparut controlorii organismului atat nervosi cat si umorali- adica au aparut concomitent sau s-au asteptat unii pe altii milioane de ani ???etc. sa ne mai luminam si noi.As dori ca aceste raspunsuri sa ne fie date nu de filozofi,istorici,ingineri ,avocati sau profesori de biologie ci de medici ,biologi,si altii asemenea lor,Aceasta pentruca intr-o viata de om am luat de multe sute de ori in mana inimi,ochi,ficati etc de animale diferite si de fiecare data mi-am pus intrebarile de mai sus – si de zeci de ori mai multe si mai complexe- iar raspunsul a fost invariabil ca toate cele vazute – si bineinteles si cele nevazute – au fost create.De cine?Unde este consemnat? Va las sa va ganditi.Incercati.Cu respect si cu speranta.

 9. Elena Lupsan August 31, 2012 la 16:59 #

  Prin tratatul său, C. Darwin a arătat că toate fiinţele vii- inclusive omul – erau produsul evoluţiei. Omul spre deosebire de teoriile în vigoare de atunci, nu apăruse spontan. Reacţia bisericii a fost violentă. Dar cum alte descoperiri ştiinţifice referitoare la adevărata vârstă a Pământului, evoluţia sa, precum şi alte studii biologice şi antropologicec au ieşit la iveală, criticile bisericii au fost reduse la tăcere. Apoi o serie de cercetători-oameni de ştiinţă susţin ipoteza paleoastronautică privind intervenţia extratereştilor în evoluţia umanităţii. Ei susţin cel puţin existenţa a cel puţin unei supercivilizaţii care ne-a vizitat. Despe existenţa extratereştilor pe Terra sunt invocate argumente printre care: argumentul cosmogonic, genetic, evolutiv, antropologic, raseologic, parapsihologic, psihologic şi agro-zootehnic (acceptând omul ca fiind o minte raţională şi conştientă de sine, ”Evoluţia Speciilor” a lui Darwin s-ar dovedi că ar avea aplicabilitate strict la trupul omului plus instinctele acestuia).

 10. Elena Lupsan August 31, 2012 la 17:07 #

  Psihologia, fizica, genetica, toate ştiinţele la un loc, nu sunt decât calea nostră comună în a pune capăt angoaselor date de incertitudinile acestei vieţi, şi a de a afla adevărul despre cine suntem în realitate. Şi atâta timp cât acest adevăr se lăsa încă de descoperit, ştiinţa nu poate fi decât la fel de personală ca şi religia.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zece greşeli ale lui Darwin – - Iulie 15, 2015

  […] Sursă: Aici […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: