De ce trebuie să te pocăieşti ?

6 Mai

1 Este o poruncă .
„Nu te mira că ţi-am zis: „Trebuie să vă naşteţi din nou. ” (Ioan 3:7)

2. Astfel te vei împăca cu Dumnezeu.
„Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El(Isus), şi să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ cât şi ce este în ceruri, făcând pace, prin sângele crucii Lui. ” (Coloseni 1:19-20)

3. E unica cale de salvare.
„Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. ” (Ioan 14:6)

Cum să te împaci cu Dumnezeu ? Vezi cele 4 legi spirituale.

Anunțuri

9 răspunsuri to “De ce trebuie să te pocăieşti ?”

 1. dani25 Decembrie 30, 2010 la 16:08 #

  AS VREA SA AFLU CATEVA DESPRE POCAITI CE INTERZICE ;CE SARBATORI AZILE DE LUCRU ETC.

 2. Alexandru Curbet Ianuarie 1, 2011 la 19:28 #

  Draga dani25,
  nu ar trebui sa afli ce este interis intr- o biserica si ce nu , ci mai degraba studiaza Sfintele Scripturi ca sa cunosti cat mai mult despre Dumnezeu si cum sa ai o relatie personala cu El.

 3. kokai csilla Ianuarie 2, 2011 la 1:45 #

  Draga Curbet Alexandru, pentru a sustine importanta pocaintei fata de Dumnezeu, despre care vorbesti tu, doresc sa citez cateva versete .
  Marturia relevanta a apostolului Pavel, pe care l-a facut in fata atenienilor:
  ”El(Dumnezeu), care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile. El a facut fiecare neam de oameni dintr-un singur sange, ca sa locuiasca pe toata fata pamantului ;le-a asezat timpuri randuite si hotare locuirii lor, CA EI SA CAUTE PE DUMNEZEU si bajbaind, SA-L GASEASCA, macar ca nu este departe de fiecare dintre noi. Caci IN EL AVEM VIATA, MISCAREA si FIINTA, dupa cum au zis si unii dintre poetii vostrii:”Caci vlastarii Lui suntem.”….Dumnezeu, deci, trecand cu vederea vremurile de nestiinta,PORUNCESTE ACUM TUTUROR OAMENILOR DE PRETUTINDENI SA SE POCAIASCA, pentru ca a randuit o zi in care va judeca dupa dreptate PAMANTUL LOCUIT, PRIN OMUL(Jesus) PE CARE L-A RANDUIT SI DESPRE CARE A DAT TUTUROR O DOVADA DE NETAGADUIT PRIN FAPTUL CA L-A INVIAT DINTRE CEI MORTI.”(F.A.17:25:31)
  Marturia apostolului Petru data in fata sinedriului:
  “In nimeni altul nu este mantuire(salvare!), caci nu este sub cer alt Nume dat oamenilor , in care trebuie sa fim mantuiti.”(F.A. 4:12)

 4. Alexandru Curbet Ianuarie 2, 2011 la 12:56 #

  … şi Numele acesta este Isus Hristos!

 5. kokai csilla Ianuarie 2, 2011 la 21:14 #

  Multumesc pentru completare. Asa este, acesta e adevarul!

 6. kokai csilla Ianuarie 4, 2011 la 4:46 #

  Este relevanta definitia pe care o da dictionarul explicativ referitor la termenul “pocainta”, deoarece putem observa, ca aceasta notiune este folosit “in practicile crestine”, nu in alte religii!!!

  POCĂÍNȚĂ s. f. (În practicile creștine) Căință pentru păcatele săvârșite; p. gener. regret pentru o faptă rea, o greșeală etc.; pocăială. – Pocăi + suf. -ință.

  In VT exista doua cuvinte folosite pt. pocainta:”naham”=a-i parea rau, a se razgandi, folosit in mod obisnuit cu privire la D.,atunci cand se spune ca lui D.”Ii pare rau de raul”pe care si L-a propus sa-l trimita sau sa-l initieze.(Ieremia 42:10;Iona 3:10) ;“sub”=a se intoarce inapoi ,a se razgandi.

  In NT cuvintele traduse prin “a se pocai”sunt: “metanoeo “,”metamelomai”. Intelesul celor doua cuvinte inseamna in general “a se razgandi”, “a regreta”,”a-i parea rau”(adica , cu privire la punctul de vedere impartasit mai inainte!)de exemplu:Pilda vamesului(Luca 18:13);Pilda celor doi fii(Matei 21:29,32);cainta lui Iuda(Matei 27:3)

  Biblia este singura carte, care vorbeste despre faptul, ca mantuirea(salvarea) este conditionata de pocainta! (omului) si iertare!(a lui Dumnezeu).

  Numai Dumnezeul prezentat de Biblie – YHWH , Singurul Dumnezeu Adevarat –este Cel care se reveleaza ca si Mantuitor, oferind in Persoana Fiului Sau salvarea omului din pacat si moarte.

  Celelalte religii nu ofera o mantuire sigura, doar lungi si istovitoare practici spirituale sau fizice, care promit purificarea si perfectarea sinelui si falsa nemurire a sufletului.Toate pun accent pe efortul individual depus de fiecare persoana in parte pentru a se putea automantui.

  Numai Biblia vorbeste despre o alta solutie, despre o alt fel de salvare:mantuirea, care vine din initiativa lui Dumnezeu, Creatorul nostru, omul pacatos fiind doar beneficiarul acestei salvari(nu initiatorul propriei mantuiri!), pe baza credintei exercitate in jertfa ispasitoare a Fiului Sau, Jesus Hristos.

  Omul pacatos trebuie doar sa se caiasca de starea lui si sa creada in Hristos ca si Mantuitor, ca sa beneficieze de iertarea lui Dumnezeu si sa primeasca viata vesnica din veacul viitor in Imparatia, care va veni…

  Cuvantul lui Dumnezeu ne invata, ca viata vesnica este un dar, pe care nimeni nu-l poate obtine pe baza meritelor proprii,ci doar datorita jertfei lui Hristos. Crezand in rascumpararea lui, suntem iertati de Dumnezeu si salvati din pieire(adica moarte) care este consecinta pacatului.

  Conform Scripturii termenul “a pacatui” inseamna in mod literal “a nu atinge tinta”.Dumnezeu Insusi este Acela care stabileste care este “tinta”pe care trebuie s-o atinga creaturile Sale inteligente.Din acest motiv constituie pacat tot ce nu este in armonie cu Personalitatea si normele lui Dumnezeu.

  In Ioan 6:44 Jesus spune:”Nimeni nu poate sa vina la Mine , daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis;si Eu il voi invia IN ZIUA DE LA URMA.”

  Dumnezeu, Tatal “atrage”pe pacatosi la Hristos, iluminandu-le mintea si inima , aratandu-le “pacatul”si NECESITATEA UNUI MANTUITOR.

  Luca 5:30-32 “Fariseii si carturarii lor murmurau catre ucenicii Lui si ziceau:”Pentru ce mancati si beti impreuna cu vamesii si cu pacatosii?”Si raspunzand , Jesus le-a zis:”Nu cei sanatosi au nevoie de doctor , ci cei bolnavi.N-AM VENIT SA CHEM LA POCAINTA PE CEI DREPTI, CI PE CEI PACATOSI.”

  Din punctul de vedere a lui Dumnezeu toti oamenii sunt cosiderati pacatosi, avand nevoie de Mantuitor, care este Fiul Sau. Din pacate, nu toti vor sa accepte salvarea Lui…
  Chemarea la pocainta a omului este o chemare de a se intoarce(“sub”)la starea de dependenta fata de Dumnezeu.

  Iata, ce frumos sa- a exprimat Jesus:”Tot asa va spun ca va fi mai multa bucurie in cer pentru un singur pacatos care se pocaieste, decat pentru nouzeci si noua de oameni drepti CARE N-AU NEVOIE DE POCAINTA.”(Luca 15:7)

 7. Alexandru Curbet Ianuarie 7, 2011 la 22:26 #

  Dragă kokai csilla,
  metanoia- are sensul de „schimbare a minţii”, schimbarea modului de a gândi.
  Tu spui că omul trebuie să se căiască, dar căinţa – înseamnă doar recunoaşterea faptelor, iar pocăinţa – recunoaşterea şi regretul lor, precum şi hotărârea de a trăi doar după voia lui Dumnezeu. Sper că vorbim despre aceleaşi lucruri.
  A fost doar o precizare.

 8. kokai csilla Ianuarie 9, 2011 la 17:33 #

  Draga Curbet Alexandru…
  De ce ai o reticenta vadita fata de postarile mele…?

  Imi pare rau, ca nu ai inteles ce am dorit sa subliniez…(dealtfel, am citat din DEX , cand am dat definitia pocaintei…)

  Hotararea de a trai doar dupa voia lui Dumnezeu, despre care vorbesti tu, de unde vine ?
  Vointa(” hotararea”) unde isi are sediul ?
  In minte, asa ca, nu este nimic gresit sau necorespunzator, cand se vorbeste despre ”schimbarea minţii”…

  Stii despre ce pocainta vorbesc…?

  Evident, despre care vorbeste Biblia in Romani 2:4; despre cel pe care-l da Singurul Dumnezeu , mentionat in 2 Timotei 2:24-26; despre cel care duce la VIATA(F.A.11:18); la innoirea mintii din Efeseni 4:17-24(vezi Romani 12:2;Coloseni 3:9,10)si innoirea inimii din Ezechiel 18:31!32.

  Omul pacatos nu se caieste, nu se pocaieste, daca nu-l atrage Dumnezeu.Omul poate accepta sau nu atractia Tatalui ceresc.(Ioan 6:44)

  “Cine poate zice :”Mi-am curatit inima, sunt curat de pacatul meu?”(Proverbe 20:9;vezi Psalm.49:7-9!)
  Doar acceptand jertfa lui Hristos suntem curatiti de orice pacat; nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni, ci prin credinta…

  Faptele bune sunt o consecinta a credintei in Dumnezeu, care da si vointa si infaptuirea… Deoarece noi, crestinii n-am primit duhul lumii, ci DUHUL CARE VINE DE LA DUMNEZEU.(1 Corinteni 2:12-14)

  Numai Dumnezeu, prin Duhul Sau cel Sfant, poate sa faca aceasta lucrare in INIMA si MINTEA omului pacatos, adica sa-i schimbe caracterul(sa-i curete constiinta, vezi 1Petru 3:21!) si dintr-un “criminal” sa faca un “om nou” ( “nasterea din nou”,vezi 1Petru 1:3;Tit3:5!), apt pentru orice lucrare buna.( vezi 2 Timotei 3:16,17; Efeseni 2:9,10)
  :)

 9. Alexandru Curbet Ianuarie 9, 2011 la 19:42 #

  dragă kokai csilla,
  nu e reticenţă – ci doar dorinţa de a fi înţeles.
  Cu ultimul tău comentariu – sunt deplin de-acord.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: