Delegaţii Moldovei la UE ne reprezintă ca o ţară ce promovează avortul

„Pe 29 ianuarie Consiliul Europei a adoptat, cu un vot de 51 la 14 si 4 abtineri, rezolutia „15 Ani de la conferinta internationala a populatiei si dezvoltarii.” Rezolutia e rea pentru ca:
(1) promoveaza avortul;
(2) foloseste promovarea sanatatii femeii, un obiectiv laudabil si important, ca pretext pentru promovarea avortului;
(3) lezeaza libertatea de constiinta;
(4) submineaza libertatea religioasa; si
(5) injecteaza intr-un document international oficial un termen nou pina acuma neintilnit in nici un alt document international, si anume notiunea de „sexual and reproductive rights.”
(„drepturi sexuale si reproductive”)

Rezolutia afirma primordialitatea avortului in raport cu libertatea de constiinta, in masura in care medici sau personal medical refuza, pe baza de constiinta, sa presteze servicii de avort. Acelasi obiectiv implica si spitatele private, de exemplu cele catolice, care refuza sa presteze servicii de avort. Din acelasi motiv rezolutia prejudiciaza libertatatea religioasa a personalului care refuza sa participe la prestarea de servicii avortive din pricina convingerilor religioase. Asta nu este o supozitie, lucrul acesta deja fiind o realitate in diferite tari. In 2009 Tribunalul Suprem al Colombiei (America de Sud) a decretat ca libertatea de constiinta sau religioasa nu poate fi invocata pentru a refuza servicii avortive. Efectul practic al acestei decizii ar fi constringerea spitalelor catolice din Colombia sa faca avort.
Notiunea de „sexual and reproductive rights” este noua, fiind lansata cu nu mai mult de 10 ani in urma. Este o doctrina nebuloasa care insa reflecta ca la nivel global miscarea pentru „drepturile minoritatilor sexuale” (adica a homosexualilor) merge mina in mina cu miscarea proavort, scopul ultim fiind legitimarea in dreptul international a drepturilor sexuale si reproductive. Ceia ce aceste forte nu au reusit in cadrul Natiunilor Unite in primavara lui 2009 au reusit in Consiliul Europei luna trecuta.” (sursa AFR)
Republica Moldova a fost reprezentată de 5 persoane:

  1. Ana Gutu – sefa delegatiei, PL

blog: anagutu.net

Funcţia ocupată în prezent: Prim-Vicerector ULIM,Vice-preşedinte al Senatului ULIM, Preşedintele Consiliului Educaţional ULIM.
Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Serafim Urechean – AMN,tel: 26-00- 09, 21-13- 94

funţia ocupată în prezent: deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Conduce fracţiunea AMN.

.

.

.

Stela Jantuan – PD

funcţia deţinută în prezent:deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

.

.

.

Vitalie Nagacevschi – PLDM

funcţia deţinută în prezent: deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Biroul individual de avocaţi “V. Nagacevschi”, mun. Chişinău.

.

.

Valeriu Ghiletchi – PLDM
blog: valeriughiletchi.org

Funcţia deţinută în prezent: deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Profesor, Colegiul Teologic Pedagogic, mun. Chişină.

.

.

Vreau să specific că pe data de 29 ianuarie trei din delegaţii R.Moldova nu au votat, motivul fiind necunoscut . Însă doi au votat: domnul Valeriu Ghileţchi a votat împotrivă iar doamna Ana Guţu – pentru.
Îmi exprim dezaprobarea pentru votul doamnei Ana Guţu, din motiv că alegerea nu reprezintă opinia populaţiei pe care a prezentat-o ci doar una personală. Sunt de părerea că a fost o alegere fără a cunoaşte bine consecinţele acestei opţiuni.
Nu consider că R.Moldova este fără valori, aşa cum doreşte doamna Guţu s-o prezinte.
Societatea noastră s-a bazat întodeauna pe familie şi viitorul ţării depinde de starea actuală a familiei.
Nu putem nega valorile creştine din viaţa întregii naţiuni.
Şi iarăşi mă întreb: De ce cei care NU au fost avortaţi doresc ca alţii să fie omorâţi înainte să se nască ??

#avort