Importanța manualului de studiu inductiv ”Darurile spirituale”

În acest articol vreau să vă prezint un manual deosebit – ”Darurile spirituale”.
Înainte să studiem acest manual cu învățătorii noștri Ghenadie și Diana, nu înțelegeam importanța cunoașterii darului spiritual.
Nu înțelegeam cum se primește darul spiritual și nici ce daruri sunt. Care este legătura dintre ele și importanța lor. Acest manual m-a ajutat să-mi răspund la aceste întrebări. Ba mai mult – am reușit să identific darurile altor prieteni.
În timpul studiului îmi puneam întrebarea ce dar am eu. În timp ce învățam despre unul din darurile spirituale – doream să am acest dar . Abia atunci am înțeles că nu sunt daruri mai importante și mai puțin importante.
Sunt unele daruri mai vizibile și sunt daruri care rămân în umbră – pur și simplu sunt unele care sunt dorite mai mult de către oameni , dar în fața lui Dumnezeu toate sunt la fel de importante.
Am învățat ce presupune darul prorociei – abia atunci am realizat că nu e ceea ce am crezut eu despre prorocii.
Cel mai mult am primit explicații în ceea ce privește darul vorbirii în limbi. Acest dar naște multe controverse , unii chiar neagă această manifestare a Duhului Sfânt . Studierea acestui manual aduce multă lumină acestui subiect.

Darul slujirii , darul milei , administrării – erau daruri pe care nu le vedeam ca manifestări a Duhului Sfânt. Încet -încet am învățat despre fiecare și am înțeles cât de importante sunt. E o binecuvântare să ai în echipă persoane cu darul slujiri , credinței (cât de mult avem nevoie de el uneori), îmbărbătării. Parcă sunt persoane potrivite la locul potrivit.
Prin darurile Duhului Sfânt Dumnezeu ne ajută pe noi, creștinii să putem crește în toate privințele – să ajungem la plinătatea lui Hristos.
Cea mai importantă lecție însă e ultima: dragostea e mai importantă decât darul ce-l ai.
Nu te-ai întrebat ce dar ai? Care este darul tău în trupul lui Hristos?

Vă îndemn pe toți să faceți acest studiu extraordinar – el o să vă aducă împlinire în viața voastră de slujire, vă va ajuta să organizați mai eficient echipa, să identificați potențialele din jurul vostru și să le valorificați corect.
Studiu ”Darurile spirituale” este un studiu ce mi-a adus pace și m-a ajutat să apreciez toți lucrătorii din biserică la fel de mult: de la păstor până la sora de serviciu și paznic.
Să dea Domnul să fim la locul în care ne vede El .