Curbet Alexandru

Ianuarie 15, 2010

De ce credincioşii se folosesc de tehnologii ?

Filed under: Întrebări - răspunsuri — Alexandru Curbet @ 21:25

Dragii mei,spuneti-mi si mie ,va rog, internetul cu toata bloggerimea si voi inclusiv,telefoanele mobile,TV si multe alte inventii nu sunt oare senzationale, nu este o evolutie??? De ce va folositi de aceasta evolutie? Apasatind tastatura calculatorului nu va dojeneste constientul cand denigrati evolutia???
Dar de ce in Biblie nu se mentioneaza ca totusi pamantul se roteste in jurul soarelui si nu invers? Puteti nega? Chiar biserica a recunoscut acest lucru. Miile de oameni torturati de inchizitie in numele unor dogme ale intunericului cum le explicati?
Si daca omul vrea sa stie ce mai este in univers in afara de pamant ce-i rau in asta? De ce mancurtizati si asa societatea ?

Această întrebare mi-a fost dată de un cititor al blogului .

Termenul „evoluţie” este caracteristic domeniului biologiei nu tehnologiei.
Conform DEX-ului „evoluţia” este devenire, dezvoltare, modificare, prefacere, schimbare, transformare.
„EVOLUŢIONÍSM s.n. 1. Concepţie filozofică potrivit căreia Universul, Pământul, fiinţele vii, societatea etc. trec printr-un proces istoric de evoluţie (dezvoltare) şi sunt privite din punctul de vedere al acestei dezvoltări. 2. (În sens restrâns) Teoria lui Lamarck, Darwin etc. despre evoluţia speciilor de plante şi de animale, despre transformarea lor unele într-altele; transformism”
Conceptul de evoluţie/evoluţionism se reveră la apariţia specilor noi din specii vechi.
Acest concept presupune că toate fiinţele vii complexe au apărut din fiinţe vii mai simple ca structură. Însă am o veste pentru Darwin (care a pornit de la această idee) – MAI MIC NU ÎNSEAMNĂ MAI SIMPLU.
Cel mai bine este redat acest lucru în prezentarea unor oameni de ştiinţă.

Nu puteţi acuza pe cei ce şi-au afirmat credinţa în Domnul Isus pentru ororile trecutului .

Biserica Catolică , printre altele, şi-a cerut scuze public pentru actele trecutului .
E ca şi cum ai acuza germanii de azi pentru ororile lui Hitler.
Acest fapt nu scade din valabilitatea Scripturilor şi nici din veridicitatea lor.

Anunțuri

23 comentarii »

 1. EVOLÚȚI//E ~i f. 1) la sing. Modificare treptată a calității spre un nivel superior; dezvoltare.
  Nu i-ai răspuns decât vag cititorului.

  Apreciază

  Comentariu de Nicu Calcea — Ianuarie 15, 2010 @ 23:18

 2. Alexandre, nu aveam nevoie de definitia evolutiei,nu me-ai dat raspuns la intrebari pt ca nu ai ce spune.Exista o legatura nemijlocita intre tehnoligii si evolutie, iti imagineti o generatie intreaga de cretini si uite cu ajutorul fertilizarii in-vitro cu toate schimbarile necesare se naste un om normal, de ce n-am combate greselile facute de mama-natura daca e posibil, chestia aia cu asa a fost voia Domnului, las-o balta.

  stiam ca biserica catolica si-a cerut scuze pt faradelegile inchizitiei,mi se face pielea gaina cand ma gandesc cati alde Bruno puteau fi arsi pe rug si tu esti unul care mai arunca paie’n foc,numai pt faptul ca nu-i scris in Biblie ca totusi pamantul se roteste in jurul soarelui.

  Si daca totusi te-ai creat un blog fii mai explicit,vino cu argumente.

  Apreciază

  Comentariu de anonim — Ianuarie 16, 2010 @ 15:58

 3. Pentru anonim, mă uimeşte faptul că faci legătura dintre evoluţia tehnologiei şi cea biologică . Unde vezi legătura?

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 16, 2010 @ 21:12

 4. Revin,a trebuit sa plec si nu me-am terminat gandul. In comentariul meu am generalizat lucrurile si nu m-am referit numai la articolul despre evolutie,ci in general la punctul de vedere al bisericii referitor la unele lucruri ,cum ar fi avortul , universul trebuie sa ramana o taina misteriaoasa pt noi,limitarea la cartile scrise cu cateva sute de ani in urma cu alte cuvinte ignorarnta.
  Nu sunt pt avort,dar sunt anumite cazuri cand avortul e o necesitate-malformatii conjenitale,riscul sarcinii pt femeie,pur si simplu nedorinta femeii la etapa data de a naste un copil. lasati-o sa avorteze in spital primind ingrijirile de rigoare, sa n-o faca pe la babe sau clinici clandestine cu urmarile respective.Aceasta femeie este responsabila pt copil si daca ea simte ca nu-i poate purta de grija – n-o condamnati pt omucidere,pt faptul ca a facut sex. Sexul este o placere si daca Domnul ne-a dat aceasta placere atunci sa ne bucuram de ea, in caz contrara pt reproducere este instinctul nu va faceti griji, la vremea potrivita acea femeie, care a avortat, va simti necesitatea de a naste.
  De ce sa privim luna de jos si sa ghicim ce e acolo, daca avem posibilitatea sa mergem si sa vedem. Pledati pt predarea religiei in scoala, n-am nimic cintra religiei, dar in veacul nostru extrem de dezvoltat cum va imaginati combinarea bibliei cu lectiile de fizica,astronomie, etc., Trebuie despartite aceste doua lucruri:religia si stiinta, copilul sa-si faca viziunea proprie, sa decida el unde-i alb si unde-i negru, evident frecvantand o scoala nu bazata pe dogme numai. Sunteti impotriva procrearii omului in afara organismului, si ce ne facem cu cuplurile care nu pot avea copii din careva motive ,care f.simplu se pot regla pe calea fertilizarii in-vitro.
  Minoritatile sexuale va dau bataie de cap,sunt suta la suta hetero dar asta nu inseamna ca trebuie sa pornesc o cruciada impotriva homosexualilor, nu-s nici de partea lor nici impotriva atat timp cat nu ne bagam unii peste altii. Nu vad motivul de a ignora un homosexual care se ispraveste bine cu job-ul. Mentionat este pe blog despre racolarea copiilor de catre homosexuali,dar despre incesturile in familie de ce nu vorbim, despre maltratarea copiilor de catre parinti, nu stiu cum aceste lucruri sunt mai tolerate de societate decat homosexualitatea. Si daca a fost asa programat genetic tot de Dumnezeu apropo, ce sa faca el? Si daca pana la urma nu-i plac femeile nu e treaba noastra .
  Stiti de ce Eva a muscat din mar? Pentru ca i-a fost interzis.Fiinta umana e curioasa din fire si daca nu gaseste raspunsuri la unele intrebari in Biblie atunci incearca sa descopere.- nu-i ardeti pe rug pt ca amesteca intunericul cu lumina.Nu vrem sa ne indobitocim,mancam ca sa traim, sa cutezam,sa faurim.

  Apreciază

  Comentariu de anonim — Ianuarie 16, 2010 @ 21:44

 5. dragă anonim,
  sunt profesor de fizică şi chimie. Nu văd cum Biblia să se contrazică cu ştiinţa. Poate dumneavoastră vedeţi , eu însă nu văd.
  Sunt împotriva învăţarea unor prostii şi minciuni, cum ar fi teoria evoluţiei. Vezi şi singură explicaţia apariţiei atmosferei
  https://alexcurbet.wordpress.com/2008/10/28/aparitia-atmosferei-in-era-arheozoica-explicata-de-evolutie/
  Pledez pentru o prezentare echilibrată a creaţiei şi a evoluţiei.
  Însă din start îţi spun că puţini sunt în stare s-o facă echilibrat.
  https://alexcurbet.wordpress.com/2007/10/30/o-comparatie-intre-evolutie-si-creatie/
  Mi-ai citit articolele referitor la avort, şi apropo, fertilizarea in-vitro tot este o omucidere. Deoarece se introduc în femeie mai mulţi ovuli fecundaţi, apoi după câteva săptămâni se omoară numărul dorit de embrioni. Embrionul este o fiinţă vie ,deja.
  Referitor la homosexuali , nu-mi dau bătaie de cap, dar ei sunt un rău mare pentru societate. Am scris despre aceasta în mai multe articole, vă propun doar câteva.
  https://alexcurbet.wordpress.com/2008/09/19/ce-au-facut-pana-acum-homosexualii-si-ce-doresc-sa-faca-in-continuare/
  https://alexcurbet.wordpress.com/2008/06/10/pericolele-homosexualitatii/

  Apropo, ei nu sunt născuţi aşa. Homosexualitate este o alegere , este un obicei urât. Am preluat un articol de-a lui Paul Cameron, vezi aici
  https://alexcurbet.wordpress.com/2008/10/05/552/

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 16, 2010 @ 22:08

 6. Eu nu am zis ca Biblia se contrazice cu stiinta, dar Biblia nu ne da raspuns la toate intrebarile,fii de acord, am mai mentionat in comentariile mele ca i-au din Biblie valorile care nu se schimba,valorile care raman aceleasi pe parcursul secolelor.
  Ce ne facem cu familiile care nu pot avea copii? Intelegi,Alexandru,ca in asa mod ucidem oameni maturi,care traiesc cu piatra aia grea pe suflet ca nu pot avea copii si apoi chiar daca distrugem cativa embrioni restul se nasc, daca nu facem fertilizarea NU SE NASTE NICI UNUL!!! Omorim familiile,unii se resemneaza,altii divorteaza,pur si smplu nu-si traisc viata. Ai auzit de cazul cuplului britanic ,care pe parcursul a trei generatii in familia sotiei femeile faceau cancer la glanda mamara si uite in rezultatul fertilizarii a fost eliminata gena ,care provoca cancerul,se va naste in sfarsit un copil SANATOS,iti imaginezi fericirea cuplului??? De ce nu am lupta pt fericirea noastra,Domnul cica ne da sanse egale tuturor, dar nu le pune in traista,de ce nu am face un efort? Nu pot sa cred ca un profesor poate ignora asa lucruri.
  Nu prea sunt conaisseur in ale homosexualitatii, dar sunt oameni si ei,daca nu vrea sa iubeasca o femeie nu-l putem impune. Am mentionat ca atat timp cat nu se baga peste noi ,lasama-l sa-si traiasca viata dupa bunul plac. Sunt categoric impotriva paradelor de homosexuali si expunerii lor in public,respect discretia. Promit sa dau click pe link-urile susmentionate,poate revin cu careva intrebari.La fel si chestia cu transvestitii,daca omul nu se simte in apele sale,sa-l ajutam,si-a schimbat genderul,e multamit foarte bine, ce avem noi cu el,un barbat chiar a nascut,fiind odata femeie si avand organele de reproducere. Nu exista perfectiunea,se nasc oameni cu diferite dereglari, vrei sa spui ca codul genetic nu da in bara cate odata? Atunci de ce n-am interveni? De ce nu am face operatia necesara pt a o slobozi pe biata creatura? Tu ce parere ai,ca profesor in primul rand?
  Ai postat un articol cu titlul :”De ce credinciosii se folosesc de tehnologii” dar nu ai raspuns la intrebare.

  Apreciază

  Comentariu de anonim — Ianuarie 16, 2010 @ 23:40

 7. In „Arta Razboiului” este un concept fain pentru relatia actuala dintre religie si stiinta: „Daca nu-ti poti invinge inamicul, fati-l aliat!” Asta face religia acum, nemaifiind in stare sa arda pe fiecare care nu-i de acord cu conceptiile religioase, ea accepta in final conceptiile date pt a putea exista in prezent caci daca s-ar opune, uitarii va fi data religia si nu conceptiile stiintifice… Adevaru-i crud, dar totusi asta-i! Doar parerea mea…

  Apreciază

  Comentariu de diasmon — Ianuarie 18, 2010 @ 13:43

 8. Dragă diasmon,
  arată-mi unde ştiinţa se contrazice cu Scriptura.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 18, 2010 @ 20:49

 9. Despre asta incerc si eu sa spun sau chiar sa strig (!!!),diasmon.

  Apreciază

  Comentariu de anonim — Ianuarie 19, 2010 @ 10:27

 10. Mai domnule Alexandru Curbet, daca tu nu poti sa observi singur unde anume se contrazice biblia cu stiinta, nu prea cred ca are sens sa ma apuc eu sa-ti explic. Totusi, o sa incerc. Desi religiosii sunt convinsi ca ei detin adevarul ultim, eu sustin ca a crede unele din aspectele care sunt scrise in biblie tin de discernamantul redus al acestor oameni.
  Hai sa-ti dau cateva exemple:
  1. In biblie scrie ca pamantul(terra) a fost facut la inceput iar luminatorii(soarele si stelele) in ziua a patra. Asta e cea mai mare ineptie . Mai scrie ca stelele sunt puse pe o tarie a cerului(cupola), care nu exista. Priveste o reprezentare a sistemuliu solar sau chiar a galaxiei. Asta este realitatea si nu are nimic in comun cu felul cum si-au imaginat lumea exterioara vechii israeliti.
  2. In biblie scrie ca oamenii au descins din doua fiinte: adam si eva. Este imposibil ca din 2 oameni cu aceeasi grupa sanguina si acelasi rh sa rezulte in circa 7.000 de ani(cati da biblia pamantului) toate rasele de astazi. Poate ai auzit de consesintele incestului;
  3. Tot in cartea voastra scrie ca dumnezeu(in traducerea lui eronim), iubindu-i nespus pe israeliti(trebuie spus ca si zamolxe ii iubea pe geto-daci), a oprit soarele pe cer in folosul lor(nu scrie ca a oprit pamantul). Poate vechii israeliti erau niste ignoranti si nu stiau ca pamantul se invarte in jurul soarelui, spre deosebire de alte popoare antice(neiubite de dumnezeu). Dar se sustine ca biblia e inspirata divin(nu de mine). Ei bine, elohimii, eli, sabaot, iahve, etc, daca ar fi fost divini ar fi trebuit sa stie chiar si pe vremea aceea ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers, nu crezi?
  4. Mai scrie ca ar fi crescut verdeata pe pamant inainte de a exista soarele, ca a fost seara si dimineata in acelesi context, etc. Poate ai invatat in scoala primara despre fotosinteza(fenomen real, care chiar se intampla, nu doar este scris intr-un text).

  Mai sunt si alte aspecte care tin de domeniul patologicului cum ca dumnezeu ar instiga la furt, omor(genocid chiar), ca isus ar asemui celelalte neamuri cu cainii(textual). Pot sa-ti scriu 10 pagini cu aberatii, dar repet, nu cred ca ajuta la nimic. Credinciosii nu reactioneaza la argumente rationale, ei au o lume a lor, cusuta frumos, cu iubire, cu compasiune, astfel incat ei nu mai vad monstruozitatile din biblie. Li se pare ca dumnezeu ar putea/ar fi putut sa iubeasca un singur popor, ar fi putut sa faca legaminte pe preputul israelitilor si alte astfel de idiotenii.

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 9, 2010 @ 20:21

 11. pentru ady,
  creştinii cunosc adevărul – iar acesta constră în faptul că Domnul Isus ne-a salvat prin moartea Sa. Apropo, Biblia conţine adevăruri absolute. Nu noi deţinem adevărul absolut, ci Dumnezeu.

  1. Biblia menţionează că separarea luminii de întuneric a avut loc în prima zi. Iar apariţia Soarelui a fost peste trei zile. Care e nedumerirea?
  Expresia „întinderea cerului ” se menţionează şi când a fost făcută atmosfera (v.6-10) şi când au fost făcuţi luminătorii (v.14-18), însă se referă la două întinderi diferite . În versetul 1 se meţionează că Dumnezeu a făcut „cerurile” (plural) , nu un singur cer.
  Fii atent , Biblia menţionează cel puţin trei ceruri.

  2 interzicerea de a se căsători fraţii şi verişorii între ei a venit mai târziu, chiar după potop. Această interdicţia a fost pe timpul lui Moise. Posibil aceste interdicţii au fost din cauza degradării speciei umane. Deoarece , din cauza păcatului omul a decăzut.

  3. Biblia menţionează cazul în care s-a oprit soarele în loc.
  ” Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriţi în mâinile copiilor lui Israel, şi a zis în faţa lui Israel: „Opreşte-te, soare, asupra Gabaonului, Şi tu, lună, asupra văii Aialonului!”
  Şi soarele s-a oprit, şi luna şi-a întrerupt mersul, Până ce poporul şi-a răzbunat pe vrăjmaşii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului, şi nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă.
  N-a mai fost nici o zi ca aceea, nici înainte nici după aceea, când Domnul să fi ascultat glasul unui om; căci Domnul lupta pentru Israel. ” (Iosua 10:12-14)
  Care este nedumerirea ?
  Soarele s-a oprit pe bolta cerească ? Oare în astronomie nu se foloseşte termenul de „mişcare aparentă a soarelui „? Şi vorbim de oamenii din secolul 20!

  4. văd că ai ton batjocoritor, dar hai să-ţi răspund pe înţelesul tău: (nu ştiu în ce şcoală primară se învaţă fotosinteza, dar asta arată cunoştinţele tale profunde)
  la p.1 ţi-am răspuns că era lumină, doar că sursa luminiii nu era soarele. Apoi , nu cred că chiar de ar fi întuneric -plantele ar rezista o zi.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 9, 2010 @ 21:08

 12. Pentru domnul Alexandru Curbet:
  domnule, sa inteleg sa dumneavoastra ati invatat despre fotosinteza la facultate sau la postuniversitare?!
  Va spun eu: nu ati invatat(citit) altceva decat biblia si confundati realitatea cu aberatiile descrise acolo. Este tipic persoanelor cu discernamant redus.
  „Argumentele” pe care mi le dai reprezinta parerile tale personale? Sau sunt ideile altora preluate de tine?! Daca sunt pareri personale, imi puteti destainui modul in care ati ajuns la ele? Ati studiat poate toate stiintele exacte si ati tras concluzia ca obligatoriu lucrurile s-au intamplat asa si nu se puteau intampla in alt fel?? Aaaaaaaaaaa, ati citit o carte…… mda… irefutabil argument, dar stii ce? Cartea ta nu corespunde cu realitatea omule, acolo e vorba de niste mituri.
  Crestinii, cum ii numesti tu confunde adevarul(adevarul reprezinta realitatea faptica) cu ceea ce au scris niste salbatici acum 3.000 de ani despre felul cum si-au imaginat ei facerea lumii si a universului, punand aceasta pe seama unor ZEI, care, intamplator bineinteles erau zeii lor(si-i iubeau doar pe ei, evident). In realitate, dumnezeu nu poate iubi un singur popor, este la mintea cocosului, nu poate omora, nu poate instiga la jaf, crime, etc.
  In galaxia noastra sunt circa 200 miliarde de stele. Galaxia se roteste in furul unei formatiuni solide cu diametrul de 18 minute lumina, care tine(prin gravitatia sa) intreaga galaxie laolalta. Acum vine intrebarea: cum pot sa te numesc eu altfel decat o persoana cu un discernamant limitat din moment ce tu crezi(daca chiar crezi) ca facerea universului a inceput cu biata noastra planeta care este cat un atom la nivelul galaxiei, nu mai spun al universului???
  Este vorba pur si simplu de gravitatie, e o lege a fizicii, dar ce sa-ti explic…
  Daca fotosinteza ai invatat-o la facultate, inseamna ca fizica si astronomia le-ai cules de la facultatea de teologie…
  Inca ceva: cerurile sunt ceruri iar luminatorii de pe taria cerului e clar ce sunt sper… Uite, mi-a mai venit o idee chiar acum: probabil ai auzit de viteza luminii?! Este de circa 300.000 km/secunda. Astazi sunt cunoscute distantele de la terra la stele. Ghici ce? dureaza chiar si milioane de ani pana lumina aceea ajunge la noi, deci luminatorii nu puteau fi luminatori in acelasi timp cu punerea lor pe bolta(dar ce sa-i faci: compilatorii biblici erau niste ignoranti, ei nu stiau despre lucruri mult mai simple). Eminescu spune: Icoana stelei ce-a murit/Incet pe cer se cuie./Era pe cand nu s-a zarit/Azi o vedem si nu e.
  Iti repet: in biblie scrie ca soarele s-a oprit, e clar sau nu e clar(chiar si pentru un discernamant limitat)???
  soarele nu se putea opri relatv la terra, pentru ca este relativ fix fata de acesta, el rotindu-se doar in jurul nucleului galactic pomenit. Se stie si perioada in care face o miscare completa, dar nu cred ca te intereseaza. Daca o sa aprofundezi biblia, sigur o sa gasesti acolo si acest raspuns.
  A, inca ceva: in biblia ta nu este vorba de dumnezeu, este vorba de elogim(zei), eli, sabaot, iahve, adonai, etc, etc. Calugarul Eronim a tradus aceste nume in sec. IV e.n. prin dominus deus=dumnezeu.
  Referitor la incest, intrebarea mea(la care nu ai raspuns) foarte explicita era daca stii ce se intampla in caz de incest???
  Iti spun eu: copiii rezultati au probleme mari(handicapati). Asta se intampla dintotdeauna. Despre genetica nu cred c-ai auzit, dar mai e timp.
  Din doi oameni de aceeasi rasa si avand aceeasi grupa sanguina si acelasi rh(sper c-ai auzit de rh), nu pot rezulta descendenti cu alta grupa de sange si alt rh, ce sa ma spunem de rase diferite…(copilul mosteneste rh-ul unuia dintre parinti-pentru cultura ta generala).
  Iti repet: eu vorbesc despre realitate iar tu imi turui despre ce scrie intr-o carte(nu stiu daca tu chiar crezi cu adevarat). In cazul in care esti preot te-as putea intelege pentru ca ai si tu o profesie si ti-o exerciti(desi nu ai nici o calificare in afara de mitologia israeliena corcita din belsug cu foarte foarte mituri numite cu dispret „pagane”, chiar daca 80 % din miturile preluate de crestini au fost la origine mult mai vechi.
  Daca poti face fata unei discutii cu argumente reale, poti sa imi dai add pe mess: madalinmady
  Astept cu nerabdare sa-mi destainui in ce an de facultate ai invatat tu despre fotosinteza(ti-a trecut pe la ureche).
  Hai sa traiesti!
  Si inca ceva: nu trebuie sa te simti jignit, stii doar pe cine deranjeaza realitatea…

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 10, 2010 @ 7:02

 13. dragă ady,
  în caz în care vei mai încălca regulile blogului – comentariile îţi vor fi şterse.
  Despre unicitatea Pământului în univers îţi propun o carte
  http://www.scribd.com/full/2101913?access_key=key-1oh8x4jqbu1ji6x5t5m
  şi un film
  https://alexcurbet.wordpress.com/2009/09/27/planeta-privilegiata-planeta-noastra-este-unica-in-univers/
  Referitor la celelalte aspecte îţi voi răspunde mai târziu.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 10, 2010 @ 17:27

 14. Sa inteleg ca daca spui adevarul, incalci regulile forumului?! Daca vrei, iti explic mai pe-ndelete cum e cu discernamantul, pentru ca banuiesc, asta te-a deranjat. Discernamantul este capacitatea de a intelege faptele proprii precum si rezultatele acestora. Religiosii cred ca viata le este controlata de dumnezeu sau de alte forte. In momentul in care crezi asta devii superstitios si incepi sa crezi in diverse chestii: minuni, fecioare care nasc 7 copii, serpi care vorbesc, si alte asemenea. Numai un om cu un discernamant limitat poate crede asa ceva, asta-i tot. Asa spun piihologii. Specialistii.
  Sa inteleg ca nu poti face fata unei discutii pe argumente? Nu e nici o noutate, nu esti primul, nici al doilea, nici…
  Hai sa spunem platitudini. Sa stii ca fiecare om este unic, fiecare planeta este unica, fiecare stea, fiecare asteroid si asa mai departe. Chiar si fiecare furnica si fiecare fir de iarba sunt unice!
  Eu ma refeream daca poti face fata unei discutii cu argumentele tale proprii, nu cu cele pe care le-ai vazut intr-un filmulet facut de cine stie cine.
  O sa ma uit cand oi avea timp la filmuletul tau, desi titlul nu-mi spune nici o noutate. Poate urmatoarea informatie te-ar putea scoate din ceatza: Stii cum s-au format toti atomii(in afara de cei de hidrogen si de heliu)? Inclusiv calciul, magneziul, zincul si celelalte elemente chimice din care esti format? Poate ai auzit expresia „suntem praf de stele”. Ei bine, oamenii de stiinta au demonsrtat cu probe, cu argumente irefutabile faptul ca toate aceste elemente, inclusiv cele din care este formata planeta noastra(despre care unii afirma ca nu este planeta, ci e fixa), s-au format odata cu explozia primelor stele si au fost imprastiate in univers. Vezi tu de ce este demonstrat fara tagada faptul ca zidirea universului a avut loc exact invers decat scrie in cartea numita biblie? Adica incepand cu stelele, pentru ca o planeta este solida si nu gazoasa.
  Din ce cult faci parte? Textul tau nu e din biblia ortodoxa. Intuiesc insa ca ai aceleasi idei ca si ortodocsii cu privire la existenta vietii pe alte planete. Omul e cununa creatiei, spun ortodocsii. In momentul in care o sa fie descoperita viata in alta parte in univers, sunt sigur ca ei o sa-si schimbe brusc opiniile. O sa se intrneasca adunarea popilor care or sa voteze in unanimitate o modificare a doctrinei, spunand totodata ca ei n-au sustinut niciodata as ceva, ca in biblie nu scrie nimic de genul asta, etc, etc, etc.
  Stii, site-ul asta, calculatorul pe care il folosesti, fibra optica, curentul electric, si toate celelalte lucruri de care te folosesti ca sa-ti exprimi ideile(nu stiu daca sunt idei personale sau doar o doctrina insusita pentru ca nu ai binevoit sa-mi precizezi) au fost descoperite de preoti in spatele altarelor ori le-au fost revelate prin rugaciune si post. nu, ele au fost toate descoperite de oamenii de stiinta, cei care erau arsi pe rug in numele domnului. Inrte circa 1450-1550 e.n. biserica a interzis orice carte de medicina, chirurgie, botanica, geografie. Realitatea istorica e ca biserica a franat enorm progresul umanitatii. Singurele inventii ale bisericii au fost lumanarile care se aprind singure(fosfor umed si magneziu) si metodele de tortura(poate ai studiat manualul inchizitiei).
  In final, iti mai dau un citat din Eminescu:
  Religia, o fraza de dansii inventata/Ca cu-a ei putere sa va aplece-n jug/Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata/Dupa ce-amar muncira-ti mizeri viata toata/Ati mai pura osanda ca vita de la jug? Eminescu cu geniul lui a intuit rolul si scopul religiei mai bine ca multi din contemporanii sai si chiar mai bine decat ignorantii de astazi.
  Sa traiesti!

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 10, 2010 @ 18:16

 15. Adevarul va va elibere, scrie in biblie. Dar nu scrie nicaieri ca eliberarea este ceva ce ar fi de dorit. Pentru ca, vezi tu, nici o religie nu are ca scop eliberarea oamenilor, ci dimpotriva.

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 10, 2010 @ 18:25

 16. dragă ady, fie că recunoşti fie că nu – fiecare avem argumentele noastre , şi nu toate ne aparţin. Aşa că faza cu „propriile argumente ” nu e acceptată şi mai puţin folosită chiar de tine.
  Văd că nu ai citit nici ce ţi-am propus şi nici nu au făzut filmul, ce fel de discuţii doreşti ? să vorbesc ca la un perete? hai să discutăm după ce te uiţi peste ce ţi-am propus. Ele îţi vor răspunde la întrebările tale , din punct de vedere ştiinţific.

  Apropo despre particulele rezultate din cele din heliu şi hidrogen.
  Cred că glumeşti ! Acest lucru e demonstrat ştiinţific?? Poate îmi explici şi mie care este acestă explicaţie?

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 10, 2010 @ 20:05

 17. Mai astept mult raspunsurile alea? Doar ai promis iar se stie ca atunci cand un crestin promite ceva, e litera de lege…(a fost o gluma desigur)

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 12, 2010 @ 23:27

 18. dragă ady, sunt într-o perioadă aglomerată. Bloggul nu e singura mea activitate. Am promis şi vei avea răspunsurile . Nu e o glumă.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 12, 2010 @ 23:32

 19. M-am linistit. Deci o sa aflu in sfarsit, dupa atata cautare, adevarul ultim??
  waw
  In cazul acesta sunt sigur ca o sa merite asteptarea.

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 13, 2010 @ 0:02

 20. Uite ca tocmai mi-a mai venit o intrebare in cap:
  „Opreşte-te, soare, asupra Gabaonului, Şi tu, lună, asupra văii Aialonului!””
  Esti amabil sa-mi spui ce inseamna asupra si unde se aflau Gabaonul si valea Aialonului?
  In mod logic cele doua locatii ar fi trebuit sa fie in locuri opozabile ale terrei(dar vechii israeliti nsetiind ca pamantul e rotund….discutia devine tampa). Esti capabil sa cerzi ca soarele si luna(iti repet ca soarele e fis in sistemul solar asa ca nu se putea opri) puteau sta deasupra unor regiuni aflate la sa zicem 2.000 km?! Drept sa-ti spun nu ma mai poate mira nimic la cate ineptii am auzit.
  Vechii israeliti credeau ca lumea se reduce la orient. Compilatorii bibliei erau ignoranti, rasisti si fanatici religiosi. In acea vreme alte popoare antice aveau cunostinte aprofundate de astronomie, matematica, unii foloseau curentul electric, etc., dar, ghinion, nu erau iubiti de iahve.

  Apreciază

  Comentariu de ady — Februarie 13, 2010 @ 0:24

 21. ady, la prima întrebare referitor la apariţia moleculelor din explozia stelelor vezi aici
  https://alexcurbet.wordpress.com/2010/02/13/elementele-s-au-format-odata-cu-explozia-marelor-stele-sau-evolutia-nici-nu-a-avut-loc-inca/

  De fapt, ţi-am prezentat dovezi ştiinţifice că moleculele nu puteau să apar în urma exploziei.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 13, 2010 @ 18:34

 22. dragă ady,
  iată aici răspunsul meu la întrebarea legată de Gabaon şi valea Aialonului .
  https://alexcurbet.wordpress.com/2010/03/13/ce-inseamna-ca-soarele-si-luna-s-au-oprit-pentru-jumate-de-zi/

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Martie 13, 2010 @ 20:32


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: