Curbet Alexandru

Ianuarie 8, 2010

Ce să faci când nu primeşti răspuns la rugăciuni?

Filed under: religie, sfaturi — Alexandru Curbet @ 6:45

În multe circumstanţe am dori să avem răspuns imediat la rugăciune, să nu ne mai îngrijorăm pentru anumite aspecte ale vieţii noastre. Însă în foarte multe cazuri răspunsurile nu sunt la fel de promte cum am dori. Poate te rogi pentru pocăinţa unui membru al familie, pentru casă , pentru vindecare. Iată ce te-ar sfătui Domnul Isus:

Trebuie să ne rugăm necurmat.

” Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat, şi să nu se lase. El le-a zis: „Într-o cetate era un judecător, care de Dumnezeu nu se temea şi de oameni nu se ruşina. În cetatea aceea era şi o văduvă, care venea des la el, şi-i zicea: ,Fă-mi dreptate în cearta cu pârâşul meu.’ Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar în urmă, şi-a zis: ,Măcar că de Dumnezeu nu mă tem şi de oameni nu mă ruşinez, totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul.’ Domnul a adăugat: ,Auziţi ce zice judecătorul nedrept? Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” „(Luca 18:1-8)

Domnul Isus a spus această pildă tocmai a arăta că nu trebuie să ne oprim în rugăciunile noastre.
Chiar şi judecătorul nedrept care nu se temea nici de Dumnezeu şi nici de oameni – a ascultat rugăciunea văduvei.

Exemplul de insistenţă este văduva.
Deşi nu avea soţ, cel care trebuia s-o protejeze şi să întreţină familia , ea era conştientă că doar judecătorul poate să-i facă dreptate. Dar judecătorul a refuzat în multe rânduri să-i facă dreptate şi nici nu avea de gând. Văduva însă era foarte insistentă, se spune că venea des – şi de fiecare dată cerea să i se facă dreptate. Nu a oprit-o faptul că era refuzată şi nici faptul că acel judecător nu avea frică de Dumnezeu şi nici faptul că făcea lucruri de care trebuia să-i fie ruşine.
Totuşi judecătorul a hotărât să-i facă dreptate văduvei,dar dintr-un singur motiv – deoarece „îl necăja şi îl bătea la cap”.
Totuşi…

Dumnezeu nu este rău şi nici nu doreşte răul oamenilor, dar aşa cum un judecător rău a făcut dreptate în cazul văduvei – cu atât mai mult Dumnezeu care este bun şi milos.
Dumnezeu „zăboveşte” , deci va răspunde la rugăciuni.
Dacă Dumnezeu nu răspunde imediat – nu e cazul să ne lăsăm. Aceasta trebuie să fie caracteristica creştinului – insistenţa în rugăciune.
Întrebarea finală din pildă „Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” – vor mai avea credinţă oamenii că Dumnezeu răspunde la rugăciuni?

Încă un motiv de ce nu căpătăm răspuns la rugăciuni:

” De unde vin luptele şi certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se luptă în mădularele voastre? Voi poftiţi, şi nu aveţi; ucideţi, pizmuiţi, şi nu izbutiţi să căpătaţi; vă certaţi, şi vă luptaţi; şi nu aveţi, pentru că nu cereţi. Sau cereţi şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre. ” (Iacov 4:1-3)

Cercetează-te, nu cumva motivele rugăciunii sunt nesincere? Sau ceri din duh de pizmă? Sau dorinţele tale sunt egoiste?
Fie ca Dumnezeu să ne cerceteze inima şi să ne dea credinţă pentru a-I putea sluji în mod frumos.

Anunțuri

5 comentarii »

 1. Cred ca ideea ar mai trebui dezbatuta putin.
  Pentru ca greseala oamenilor este sa ceara , si sa astepte ca Dumnezeu sa le faca ceva. Totul timpul sa le rezolve cineva viata.
  Aici e problema.
  Pentru ca omul ar trebui sa stie ce vrea sa faca iar daca nu stie sa se straduie sa faca ceva si sa gaseasca solutia, iar de la Dumnezeu sa ceara sprijin, nu rezolvarea problemelor.
  Omul e cam nesimtit. Toata ziua buna ziua, da-mi Doamne, fa-mi Doamne, drege-mi Doamne …
  Dumnezeu nu e servitorul nostru!
  Nici bancher, nici general de armata, nici doctor..
  Toata ruga noastra trebuie indreptata sa avem constiinta si discernamantul faptelor, si Dumnezeu sa ne sprijine..
  Sa colaboram cu oameni, sa punem umarul pentru societate, pentru mersul lumii si sa ne suparam pe cei care saboteaza bunele intentii ale oamenilor fie ei politicieni sau fete religioase. Caci in orice categorie intalnesti de tot felul..
  Nu arati lui Dumnezeu bunatate sau rautate decat in relatiile cu altii. Iar Dumnezeu vrea de la noi UNITATE, dar suntem grei de cap. Pentru asta trebuie sa ne rugam sa obtinem. Ca daca avem unitate, fiecare o sa il sprijinim pe celalalt, asta-i raiul pe pamant!

  In relatiile cu alti oameni iti arati natura, esenta, faptele.
  Pentru asta suntem judecati, prin judecata altor oameni.
  Sa zicem ca suntem buni degeaba?
  Sau putem fi rai, degeaba?
  Nicidecum! Ci numai in relatiile cu alti oameni.
  Ruga e buna atunci cand vine din confuzie, din durere sau ca recunostinta pentru viata.
  Sunt de acord ca atunci cand dorintele sunt egoiste , aia nu e ruga. Ala e ego. Originea raului.

  Apreciază

  Comentariu de pitapata — Ianuarie 8, 2010 @ 7:53

 2. Sa postesti.Si sa stii ca ajuta.Mult har!

  Apreciază

  Comentariu de alaandrei — Ianuarie 8, 2010 @ 23:44

 3. dragă pitapata,
  Dumnezeu ne învaţă să ne rugăm, exact acest lucru l-au înţeles ucenicii Domnului Isus – ei L-au întrebat cum să se roage şi Domnul le-a dat modelul de rugăciune „Tatăl nostru”.
  În epistola către Tesaloniceni 5, este scris „Rugaţi-vă totdeauna.”
  Ceea ce ai scris tu este , în mare parte , o completare la cele scrise.
  Mulţumesc pentru comentariu .

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 11, 2010 @ 17:48

 4. Rugaciunea reprezinta o discutie cu Dumnezeu, nu un monolog. Si cind am inteles acest lucru m-am cutremurat. Deoarece pina atunci ma auzeam doar pe mine si nu-i permiteam lui Dumnezeu sa-mi vorbeasca. Am inteles ca, de fapt, Dumnezeu cunoaste foarte bine lucrurile de care avem trebuinta, cunoaste gindurile si framintarile noastre, insa el doreste ca noi sa intram in discutie cu el si sa ne exprimam starea in care ne aflam. Acest lucru trebuie sa il facem intotdeauna, dupa cum a fost relatat in articol, deoarece Dumnezeu e alaturi mereu si daca nu am face-o, ar insemna ca-L ignoram pe Domnul.

  Apreciază

  Comentariu de fiilumina — Ianuarie 11, 2010 @ 22:09

 5. domnul are grija si de cel mai pacatos om ma gandesc ca va avea grija si de o mama indurerata cu doi copii care nu inceteaza sa se roage sufletul mi-e ingreunat si impovarat nu vad scapare din necazuriile mele doar o minune dumnezeiasca ma va salva si cred din tot sufletul ca aceea minune va veni MULTUMESCU-TI TIE DOAMNE PENTRU SANATATE SI PENTRU DRAGOSTEA COPIILOR MEI doamne ajuta pe tota lumea

  Apreciază

  Comentariu de gabi — Iulie 19, 2013 @ 14:53


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: