Care este legătura dintre Big- bang şi formarea planetelor

„Inca lipseste legatura dintre BigBang si formarea planetelor.”

Acest comentariu este de la un cititor al blogului în care doreşte să-i aduc argumente pentru faptul că Big Bang explică formarea planetelor.

Biblia vorbeşte despre formarea Pământului.
În cartea Genesa capitolul 1 , Biblia preintă evoluţia evenimentelor din prima săptămână de existenţă a Pământului. În cele şase zile de creaţie Dumnezeu a creat Pământul şi tot ce e pe el, şi tot universul.
La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor. ” (Genesa 1:1-2)

Din motiv că în versetul 1 este scris că la „la început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul ” mulţi se grăbesc să afirme că Pământul la început deja exista. Biblia nu vorbeşte doar în acest pasaj despre creaţie, iată încă un pasaj:
Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.” (Exod 20:11)
Cert este că la început – s-a referit la prima zi a creaţiei.

Ce spune teoria „Big Bang”?
Convingerea unora despre Big- bang este foarte puternică. Iată care este concepţia ei pe scurt:
Big Bang este termenul folosit pentru descrierea exploziei uriase despre care cercetatorii cred ca a avut loc acum 15 miliarde de ani, si a creat universul.Materie, energie, spatiu si timp – toate se vede ca au fost create intr-o fractiune de secunda, cu miliarde de ani in urma, cand a avut loc o explozie colosala, numita Big Bang, care a creat o caldura extraordinara.
Nimeni nu stie ce a cauzat Big Bangul si nu putem sti ce a fost inaintea lui. Insa chiar dupa eveniment, se crede ca universul era un nod de particule strans unite, de zece mii de milioane de grade celsius.
Din acel moment, universul a inceput sa se extinda si sa se raceasca. Prima data s-a format hidrogenul si heliul (cei mai comuni atomi din univers) . In timpul urmatorului miliard de ani s-au format primele stele si galaxii, alaturandu-se datorita fortei de gravitatie. In final, au inceput sa se formeze planetele.
„(unul din referate la această temă)
Un autor afirmă că „Majoritatea oamenilor de ştiinţă sunt de acord că Pământul şi celelalte planete stâncoase din sistemul solar s-au format dintr-un disc de gaz şi de praf. De-a lungul timpului, particulele microscopice de praf s-au unit, formând corpuri de dimensiunea unor roci mici. Aceste roci s-au transformat în bolovani, apoi planete de dimensiuni mici, pentru a deveni în final planete desăvârşite.”

Vă propun să vedeţi aici şi deficienţele conceptului de Bib Bang.