Zece motive pentru care trebuie să aştepţi până la căsătorie

25 Oct

Când un băiat şi o fată se simt atraşi unul faţa de celălalt şi încep să petreacă timp împreună, ei descoperă tot mai mult ce plăcut este să se atingă şi să se mângâie unul pe altul. Aceasta le stârneşte pasiunile.

Sunt însă mai mult motive pentru care nu avem voie să ne implicăm în sex înainte de căsătorie. Iar pe lângă aceasta există unul foarte important: „Ceea ce câştigi având relaţii sexuale înainte de căsătorie nu se poate compara cu ceea ce pierzi având aceste relaţii”.

Iată zece motive pentru a nu avea relaţii sexuale înainte de căsătorie:


1. Îţi poate distruge şansele de a cunoaşte adevărata dragoste

Ex: O fată care încearcă să câştige sau să menţină o relaţie de dragoste cu ajutorul sexului comite o greşeală tragică.
Niciodată nu trebuie să uitaţi că tânăr oferă dragoste pentru a primi sex iar o tânără oferă sex pentru a primi dragoste.

Tinerii serioşi se vor întreba: „Nu cumva …

2.      Te va împiedica să beneficiezi din plin de acest dar al lui Dumnezeu

Sexul nu este doar un act fizic, este o experienţă atât de intimă încât o parte din tine va rămâne pentru totdeauna în celălalt şi invers.
Când te vei căsători vei descoperi că nu te poţi dărui sută la sută partenerului, aceasta pentru că unele părţi din tine au fost dăruite altora (virginitatea, castitatea, integritatea au fost ştirbite).

3.      Te face să pierzi respectul faţă de sine

Puritatea, curăţia unei persoane este cea mai valoroasă posesiune a sa.
După ce sexul a avut loc, vei primi acea etichetă de „marfă la preţ redus” – ieftină, fără valoare în ochii partenerului şi ai altora.

4. Îţi poate crea un sentiment de vinovăţie pentru toată viaţa.

Conştiinţa cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, ne va mustra, si nu avem cum să trăim fără ea.

Vina îngrozitoare din tinereţe ne poate distruge pacea şi liniştea sufletească.

5. Poate fi o mare dezamăgire

Într-o mare clinică pentru mame nelegitime, s-a făcut un test cu privire la relaţiile sexuale înainte de căsnicie. Ele au fost întrebate: „Cum aţi descrie exp. dvs. sexuală?” – plăcută, dezamăgitoare, neplăcută. (R: 20% – p; 50% – d; 30% – n).

Ceea ce citiţi în romane sau ceea ce prezintă micul sau marele ecran nu este altceva decât o colecţie de minciuni.

6. Este o experienţă primejdioasă

Expunerea la bolile venerice este un risc prea mare. Din ce în ce mai mult se recomandă tinerilor care se gândesc serios la căsătorie ca mai întâi să treacă pe la medic pentru testul HIV (SIDA).

8. Poate da naştere la mari    probleme

Uneori o relaţie sexuală este urmată de întreruperea şcolii.

Părăsirea forţată a familiei sau a oraşului sunt alte variante nefericite, la care se pot adăuga multe altele.

Alteori conduce la o căsătorie făcută în grabă.

9. Te pune în situaţia de a te căsători cu o persoană care nu este potrivită pentru tine.

Adeseori se întâmplă ca cei doi vor descoperi faptul că nu a fost o dragoste adevărată, ci doar o aventură amoroasă.

10. Îţi poate ruina căsătoria

Dacă de la început o apuci pe un drum greşit, este aproape imposibil să găseşti fericirea.

Cei care “s-au jucat” cu sexul înainte de căsătorie, au tendinţa de a face acest lucru şi după căsătorie – nu sunt niciodată satisfăcuţi.

Seminţele îndoielii şi ale neîncrederii – vor aduce fructe amare: resentimente, îndoială, respingere, suspiciune, neîncredere.

Toate acestea contribuie la ruinarea căsătoriei.

Dar cel mai important motiv este acesta: Sexul înainte de căsătorie este păcat !

Dumnezeu spune aceasta ! În Biblie sexul premarital este curvie şi unul dintre cele mai distrugătoare păcate. 1 Cor.6:18 „Fugiţi de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său”.

Dumnezeu doreşte să vedem sexul în cadrul căsătoriei ca fiind sfânt şi pur. Oamenii spun că „timpurile s-au schimbat” – este adevărat! Dar Dumnezeu şi felul Său de a gândi despre aceste lucruri nu s-a schimbat.

Biblia spune: „ … nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahi(afemeiaţi), nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu”. (1Cor.6:9.10)

Dumnezeu doreşte cel mai mare bine pentru noi ! Mulţi tineri înţeleg greşit de ce Dumnezeu ne spune să nu ne implicăm sexual înainte de căsătorie.     Adevărul este că Dumnezeu a dat porunci nu pentru a ne împiedica să ne bucurăm ci pentru ca noi să avem o bucurie deplină şi de lungă durată în această privinţă.

sursa:

Anunțuri

10 răspunsuri to “Zece motive pentru care trebuie să aştepţi până la căsătorie”

 1. Alex Octombrie 25, 2009 la 12:41 #

  Lipseşte definiţia termenului „dragoste”, deci şi „dragoste adevărată” tot nu ştim ce e. Care e diferenţa dintre ele? Cum poţi şti dacă e adevărată sau nu fără ca să ai cu ce compara?

  #5 şi dacă dezamăgirea vine după căsătorie?

  #6 Trecerea drumului tot poate fi primejdioasă. De asemenea există alte metode de a te infecta cu HIV. Ne recomanzi să nu ajutăm oamenii din stradă care sunt însângeraţi, pentru că ar putea să ne infecteze asta?

  #10 cătătoria poate fi ruinată de multe alte lucruri. Problema e în fidelitate, iar fidelitatea nu are nimic cu sexul înainte de căsătorie.

  Hm… aş comenta mai mult dar am văzut că nu tu eşti autorul articolului. Ei, cel puţin pot să te rog să defineşti „dragostea”, atunci măcar putem să ne asigurăm că vorbim despre acelaşi lucru.

 2. Generatia Curata Octombrie 25, 2009 la 13:32 #

  Alex,
  „Cum poţi şti dacă e adevărată sau nu fără ca să ai cu ce compara?”
  Şi prin relatiile sexuale in afara casatoriei poti afla daca dragostea e adevarata sau nu? Hai fii te rog serios.
  Difinitia cuvintului „Dragoste” daca ai intreba tinerii, mai toate raspunsurile lor ti-ar indrepta privirele spre relatii sexuale, dar dragostea nu inseamna numai aceasta.
  Cit despre difinitia la „dragostea adevarata”, îti sugerez sa citeşti 1 Corinteni 13.

 3. Alexandru Curbet Octombrie 25, 2009 la 13:35 #

  Da , am scăpat din vedere definiţia dată de Apostolul Pavel. Mulţumesc.

 4. alex Octombrie 27, 2009 la 18:55 #

  in ziua de astazi sexul e coborat la un nivel foarte foarte jos, si-a pierdut orice urma de semnificatie, dar nu despre asta voiam sa vorbesc,sper sa nu scriu degeaba comentariul pt ca apoi sa nu fie publicat deoarece nu coincid in gandire cu autorul blogului.
  1nu toate fetele se culca cu un baiat pentru a isi mentine iubirea. deci cazul cu:„ te culci cu mine sau ne despartim” e cunoscut,dar nu acopera 100% din cazuri. ma puteti contrazice?
  „Niciodată nu trebuie să uitaţi că tânăr oferă dragoste pentru a primi sex iar o tânără oferă sex pentru a primi dragoste.” CU TOT RESPECTUL PENTRU AUTOR,DAR E CEL MAI MARE CLISEU PE CARE L-AM AUZIT. de satisfactie sexuala au parte si femeile si barbatii,ambii o doresc. daca doar barbatii ar resimti placerea sexuala as intelege, dar orgasmul apare in ambele cazuri.
  2cum se daruieste virginitatea?la felul 1 sau 2? se serveste rece sau calda? cu tacamuri sau fara? ALT MARE CLISEU.
  ok,prima experienta e prima si deh…dar sa nu uitam ca depinde de la om la om,multi pun accent pe viata sexuala din prezent si nu traiesc rememorand trecutul sexual. iar in caz de divort ce se intampla? ca doar i-ai daruit fostului sot picatura de sange.
  3„Puritatea, curăţia unei persoane este cea mai valoroasă posesiune a sa.”
  sa fim seriosi. o criminala in serie e valoara ca are himenul intact? valoarea umana consta in gandire,intelegere,toleranta, nu intre picioare.
  cat despre pretul redus:daca o faci cu un baiat nu inseamna ca vor mai urma 100,poate ca el o sa te si casatoresti. eu daca am baut o ceasca de cafea in dimineata asta nu inseamna ca de maine o sa tot beau si-am sa devin dependenta de cofeina.
  4sentimentul de vinovatie e direct proportional cu valorile persoanei in cauza,principiile etc. cu siguranta ca o persoana realista,practica nu-si va taia venele din vinovatie.
  5 o dezamagire poate fi si dupa casatorie. atunci mie mi se pare ceva programat. „ne-am cununat la primarie, la biserica acu hai ca e de datoria noastra…”. poate dupa petrecerea de nunta n-ai chef sa te culci cu proaspatul sot care pute a sampanie.
  6bolile venerici ajung si la cei cu acte.
  8ma culc cu prietenul si abandonez scoala?eu cred ca vreti sa convingeti fetele(din ceea ce deduc eu din articol) sa renunte inclusiv la sport ca sa fie bucata aia de sange intacta,dar sa nu cadem in extreme.80% din adolescenti fac sex, 3% fug de acasa sau abandoneaza scoala. deci?

 5. Alexandru Curbet Octombrie 27, 2009 la 21:08 #

  Dragă Alexandra,
  1. nu toate – dar în mare parte.
  Nu e vorba de clişeu – ci de o manipulare urâtă din partea unor băieţi. Fie că recunoşti , fie că nu – de obicei asta se întâmplă. Cunosc un caz a unei fete care a rămas însărcinată şi băiatul (tatăl copilului ) a şanajat-o, dacă nu avortează – atunci o lasă.
  E clişeu, ai dreptate, dar din partea celui care manipulează.

  2 văd că nu preţuieşti fecioria.
  Dar trebuie să ştii că fecioria se pierde o dată. Îţi propun să citeşti aceste articole
  https://alexcurbet.wordpress.com/2009/06/11/a-fi-virgin-la-o-varsta-mare-este-periculos/
  https://alexcurbet.wordpress.com/2008/08/25/10-motive-de-ce-merita-sa-te-pastrez-virgin/

  din comentariile tale văd că nu eşti căsătorită.

 6. Th3Lov3OfG0d Octombrie 27, 2009 la 23:41 #

  Am cazut de pe surf (web surfing), astazi, in timp ce treceam pe langa blog-ul tau :D si uite asa am dat de el…
  Articolul mi s-a parut FOLOSITOR si INTERESANT. Te-am trecut in blog roll asa ca … “sunt cu ochii pe tine” =)) He he !!!
  Fii binecuvantat de Domnul !!!

 7. Alexandru Curbet Octombrie 28, 2009 la 6:25 #

  Mulţumesc , te-am trecut şi eu pe lista bloggerilor.

 8. anonim Octombrie 31, 2009 la 1:52 #

  Fără să comentez articolul, observ că autorul (deși nu este cazul în aceasta situație în care textul e citat) are tendința de a ataca personal pe cei care comentează pe acest blog. Am observat asta la mai multe articole, iar a face presupoziții despre statusul publicul cititor doar „citind între rânduri” nu e „politicos”. Mai bine ne-ar ședea dacă am sta aproape de argumente și nu am emite presupuneri care, în fond, nu au nici cea mai mică relevanță. Cu respect!

 9. Alexandru Curbet Octombrie 31, 2009 la 6:33 #

  Pentru anonim, nu înţeleg la ce te referi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: