Care este legătura dintre creştini şi politică?

“Mi se pare ca pentru un blog crestin sunt cam prea multe articole de natura politica oferite pentru discutii. Ce legatura are politica cu viata unui crestin. Stim cu totii ce murdara este politica. Iar pe de alta parte din Biblie stim ca toti cei care ne conduc, din punct de vedere politic, au fost ridicati din voia permisiva a lui Dumnezeu, asemenea imparatilor de demult.
Atunci de ce sa ne ocupam noi crestinii cu evenimente politice ? Sa ne ocupam de lucruri care zidesc sufletul si care intaresc credinta in Dumnezeu.”

În acest articol voi răspunde autoarei acestui comentariu.

1. Politica nu este murdară, murdară o fac politicienii.
În Biblie sunt menţionaţi mai  mulţi oameni care au fost implicaţi în politică : Iosif,Daniel – şi au făcut lucruri frumoase, au fost prim-miniştri în acea perioadă (al doilea om după împărat).

2 Dumnezeu ne învaţă să ne rugăm pentru conducătorii noştri.
Dumnezeu “scoate şi pune pe împăraţi” , El permite să fie anumiţi conducători peste oameni – aici sunt deacord cu autoarea comentariului.
Reieşind din acestea nu cred că e păcat să faci politică ,mai ales că …

3 Starea spirituală a poporului depinde mult de conducătorul poporului.
După Solomon Israelul a fost împărţit în două :Împărăţia de Sud şi Împărăţia de Nord , prima a avut şi împăraţi buni , pe când a doua a avut parte doar de împăraţi răi. Atunci când la conducere venea un împărat temător de Dumnezeu – el întorcea inima poporului la Dumnezeul părinţilor lor.
Acum când neamul nostru este în perioada alegerilor – este extreme de important să cunoaştem care partid/deputat poate să apere valorile creştine şi să întoarcă inima poporului către Dumnezeu.

Vei găsi un răspuns mai detaliat în articolul : A venit vremea să se implice creştinii adevăraţi în politică (10 motive)

#dumnezeu, #moldova, #pericol, #societate