Drepturile omului mai bune ca cele 10 porunci ?

18 Apr

Daca asemuiesti lupta oamenilor astora(a homosexualilor ) cu cea a negrilor pentru egalitate intelegi mai bine.
e acelasi lucru, asa cum biblia incurajeaza sclavia si oamenii nu mai tin legal sclavi asa orientarea sexuala e un non-issue.

Si mai trebuie sa citesti drepturile omului, sunt o chestiune simpla si extrem de logica. mult mai buna decat 10 porunci fara sens.

Acest comentariu l-am primit recent şi este ca replică tuturor creştinilor care nu acceptă homosexualitatea .
Chiar recent am găsit un articol referitor la cele zece porunci pe portalul moldovacrestina.net:

„Cunoşti cele 10 porunci? Foarte rar am întâlnit oameni care ar fi putut să mi le spună pe toate pe dinafară? Dar cum ai putea să-ţi trăieşti viaţa în conformitate cu ele, dacă nici măcar nu le cunoşti.

Să ţi le spun aşa cum le găsim scrise în a doua carte din Biblie, Exodul, la capitolul 20, versetele 1 – 17:

 1. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
 2. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
 3. Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
 4. Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
 5. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău.
 6. Să nu ucizi.
 7. Să nu preacurveşti.
 8. Să nu furi.
 9. Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
 10. Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.

Primele patru reglementează relaţia omului cu Dumnezeu şi ultimele 6 ţin de relaţia noastră cu aproapele, adică cu ceilalţi oameni.

Când a fost întrebat de către un învăţător al Legii Vechiului Testament, care este cea mai mare poruncă lăsată de Dumnezeu, Mântuitorul, le-a rezumat aceste 10 porunci în două şi i-a răspuns:

„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii.” (Matei 22:37-40)

Cum îndeplineşti tu acele 10 porunci în viaţa ta? Cum se manifestă dragostea ta faţă de Dumnezeu? Cum este dragostea ta faţă de aproapele? Ce faci pentru Dumnezeu şi ce faci pentru aproapele tău?”

Iată ce spun drepturile omului :

Voi prezenta doar câteva articole din declaraţia drepturilor omului :

Articolul 2.

Fiecare om se poate prevala de toate drepturile si libertatile proclamate în prezenta declaratie fara nici un fel de deosebire ca, de pilda, deosebirea de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica sau orice alta opinie, de origine nationala sau sociala, avere, nastere sau orice alte împrejurari.
În afara de aceasta, nu se va face nici o deosebire dupa statutul politic, juridic sau international al tarii sau al teritoriului de care tine o persoana, fie ca aceasta tara sau teritoriu sunt independente, sub tutela, neautonome sau supuse vreunei alte limitari de suveranitate.

Articolul 7

Toti oamenii sunt egali în fata legii si au, fara nici o deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala împotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta declaratie si împotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.

Însă cum am menţionat , homosexualiii discriminează heterosexualii încălcând astffel ceea pe ce se înseamnă drepturile omului .

Articolul 16.
 1. Cu începere de la împlinirea vârstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie în ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea casatoriei, în decursul casatoriei si la desfacererea ei.
 2. Casatoria nu poate fi încheiata decât cu consimtamântul liber si deplin al viitorilor soti.
 3. Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si adre dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului.

Homosexualii încalcă drepturile omului la care fac apel : articolul 16 prevede căsătoria dintre un bărbat şi o femeie .

Desigur că dacă nu vor schimba şi declaraţia dreptului omului … . Dacă se va întâmpla aşa ceva vre-o dată , atunci va trebui denumită în „Declaraţia dreptului homosexualului ” .
O mare deosebire face între cele 10 porunci şi declaraţia dreptului omului :
– cele 10 porunci sunt neschimbate şi sunt date de Creatorului omului .
– cele zece porunci tratează şi relaţia omului cu Dumnezeu , nu numai relaţia om -om . Superioară este relaţia omului cu Dumnezeu şi motivaţia ascultării este frica de Domnul nu pedeapsa de organizaţiile internaţionale .
– cele 10 porunci promovează dragostea faţă de oameni.
– cele zece porunci sunt aceleaşi pentru toţi şi nimeni nu este avantajat şi nici dezavantajat dacă le respectă .

Anunțuri

8 răspunsuri to “Drepturile omului mai bune ca cele 10 porunci ?”

 1. dumnezeueateu Aprilie 20, 2009 la 0:40 #

  ALEEEEEEX
  chiar nu vrei sa vezi?
  tu invalidezi articolul 1

  „Toate fiintele umane se nasc libere si egale în demnitate si în drepturi. Ele sunt înzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa se comporte unele fata de altele în spiritul fraternitatii.”

  Si articolul 2

  „Fiecare om se poate prevala de toate drepturile si libertatile proclamate în prezenta declaratie fara nici un fel de deosebire ca, de pilda, deosebirea de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica sau orice alta opinie, de origine nationala sau sociala, avere, nastere sau orice alte împrejurari.”

  Ce mai vrei sa spui, ca homosexualii nu sunt oameni?

 2. Alexandru Curbet Aprilie 20, 2009 la 0:52 #

  departe de mine să afirm că homosexualii nu sunt oameni . Pur şi simplu ei se apără cu drepturile omului dar singuri nu doresc să le respecte.

 3. Adrian & Violeta Blajinschi Aprilie 21, 2009 la 10:16 #

  Da, homosexualii sunt oameni, dar oameni care s-au dedat la murdarie si stricaciune, oameni care s-au intors impotriva lui Dumnezeu, oameni care daca nu se pocaiesc de stricaciunea lor si nu se intorc de pe calea aleasa, vor arde in iad…

  Imi este mila de ei si nu ezit nici o sansa sa le spun ca au ales calea razvratirii si calea mortii

 4. Alexandru Curbet Aprilie 21, 2009 la 15:01 #

  Deseori homosexualii acuză de lucruri care nu le spui . Am fost acuzat că : sunt homosexual , că sunt rasist , că nu recunosc pe homosexuali ca oameni , că-i urăsc ş.a.m.d. Regret că nu vor să-şi vadă starea . Aceasta i-ar ajuta să scape de confuzia în care trăiesc (conform tot unei mărturii a unui homosexual) .

 5. dumnezeueateu Aprilie 21, 2009 la 17:26 #

  pai tocmai ca le respecta.
  putem avea o discutie juridica insa nici tu nici eu nu cred ca suntem experti.
  articolul 1 si 2 le dau destula munitie pentru a cere macar acceptare.
  casatoria ar trebui sa fie o simpla formalitate dar agitatia asta crestinoida o transforma in mare problema.
  nu cred ca ar cere vreun cuplu gay sa se casatoreasca in biserica daca preotul nu vrea asta, pentru ca nu au cum sa-l forteze.
  dar primaria? de ce s-ar opune cat timp ei presteaza un serviciu public platit si de homosexuali?

 6. Alexandru Curbet Aprilie 21, 2009 la 19:52 #

  acceptare pe baza a ce ?
  articolul 16 spune clar că o căsătorie este între un bărbat şi o femeie . La asta mă refeream . Pe când homosexualii cer căsătorii înregistrare .
  Poate tu nu crezi că un cuplu homosexual nu pot să oblige un preot să-i cunune , dar realitatea este mult mai tristă . De fapt , dacă au legea nedescriminare de partea lor – dau în judecată biserica . Asta vreau să spun -sunt obraznici în acţiunile lor . Sfidează tot ce nu le convine .

 7. dumnezeueateu Aprilie 21, 2009 la 23:59 #

  Ma dezamabesti cu fiecare raspuns. Personal n-am nici o miza in chestia asta si desi nu-ti stiu traficul nu ma astept sa conving pe cineva. Totusi argumentele voastre sunt de genul:
  Dumnezeu a zis ca homosexualii sunt rai asa ca voi merge cu aceasta idee pana in panzele albe. Indiferent de argumentele mele.
  Nu neg ca poate militantii gay sunt exagerati uneori. Ce nu vrei sa realizezi e ca fiecare discutie despre ce a facut x si y gay person va duce la o stire care va neutraliza in timp reactia masei populare. Se vor obisnui cu homosexuali care isi cer drepturile, si in timp opinia populara va fi de partea lor. Tu ajuti chestia asta promovand tot ce percepi ca si negativ si probabil ca publicul tau vede asta acum ca si anormal. In timp insa nu vor mai face asta oricat te-ai agita,

  Si atat tu cat si adi+violeta nu vedeti ca intre legile bibliei si drepturile omului sunt diferente esentiale.
  Cele zece porunci sunt interdictii de diverse feluri, si desi drepturile omului au si ele interdictii limbajul este mult mai mult inclinat catre ceea ce este permis. Adica ofera multe posibilitatide interpretare in avantajul omului.
  Intrebi pe baza a ce. Drepturile omului nu sunt legi sunt reguli de buna purtare. Cat timp casatoria homosexuala nu incalca drepturile nimanui(este liber consimtita de oameni liberi) nu este exclusa.
  Legea fiecarui stat va trebui sa acomodeze dreptul casatoriei asa ca aveti peste 200 de ocazii de a va demonstra inadaptabilitatea la secolul 21.
  Nu-ti face griji, in timp va fi la fel de banala o casatorie homosexuala pe cat e acum o operatie chirurgicala (si pe astea le-a interzis biserica o vreme)

  Nu vad cum poti obliga un lider de cult sa faca ceva ce ii interzice cultul. Asta e discriminare religioasa si e privita mult mai serios decat discriminarea homosexualilor. Asa ca stai linistit, preotii nu presteaza un serviciu public ci un serviciu privat religios.

  Intrebare:
  Cu ce va afecteaza drepturile, acordarea de dreptui unei alte persoane.
  Pentru ca sa fim seriosi, copii cum ii educi asa ii ai, teoretic capul tau poate rationa si singur si nu vei cadea in ispita… Deci care e problema?
  Si intrebare 2: ce ati face daca copilul vostru v-ar spune ca e gay (ganditi-va ca probailitatea e serioasa, proportional vorbind, toti homosexualii curenti provin din familii hetero. I-ati omori cu pietre? I-ati da afara din casa?

 8. Alexandru Curbet Aprilie 22, 2009 la 20:26 #

  Am să-ţi răspund mai târziu într-un articol .
  Acum pot doar să-ţi spun că este bine să citeşti articolele din categoria nedescriminare , acolo am răspuns la o parte a întrebărilor tale .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: