Cum să aduci pe cei dragi la Hristos ?

Duminica trecută la biserica Golgota , s-a făcut serviciu de închinare a comun a bisericilor Golgota şi Buna Vestire . Mesajul a fost din Evanghelia după Marcu , capitolul 2: 1-12 .

Păstorul Vasile Filat a prezentat şapte principii din acest pasaj cum să aduci pe cei dragi la Hristos .

Fiecare avem persoane dragi : membrii familiei , prieteni , colegi care nu-L cunosc pe Hristos şi nu au făcut legământ cu El . Marea durere a noastră este că aceste persoane , conform Sfintelor Scripturi , nu au parte de viaţa veşnică . Deci iată care sunt principiile :

1. Realizează nevoia mântuirii lor .

Oamenii l-au adus pe slăbănog ca să fie vindecat însă Domnul îi zice : „Păcatele îţi sunt iertate” . La prima vedere parcă nu se leagă nevoia omului cu răspunsul lui Isus , însă Domnul Isus i-a răspuns exact la nevoia sa – nevoia de mîntuire a sufletului . Ce rost are vindecare trupului dacă oricum va arde în iad ?

2 Crede în mântuirea lor .

Nu te lăsa copleşit de deznădejde şi necredinţă . Dacă crezi că cei dragi vor fi mântuiţi – treci imediat la acţiune : vesteşte-le Evanghelia ce le poate mântui sufletele .

Au venit la El nişte oameni care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi. Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi, după ce l-au spart, au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul.” (vesetele 3-4)

3 Prinde momentul potrivit să le vesteşti Evanghelia .

Nu te complace niciodată cu gândul că „Nu se poate ” . Nu te complace cu gândul că oricum nu vor accepta .

4 Nu te lăsa descurajat de obstacole .

Cei patru inşi (cel puţin patru ) nu s-au descurajat de faptul că era o mulţime la uşă şi nici de faptul că nu se putea intra pe uşă . Ei au găsit o soluţie – puţin oridinară.

5 Fii creativ .

Nu te limita doar la metodele standart . Foloseşte oportunităţile . Foloseşte orice ocazie .

6 Fii gata să contribui material .

Aici intră nu doar cheltuieli financiare ci şi investirea timpului . Nu economisi căci persoana dragă poate afla ceva care nu se compară cu nici o bogăţie , iar dacă nu are mântuirea – nu-i vor mai fi de folos toate averile .

7 Slăveşte pe Isus pentru minunile Lui .

Exact aşa cum au făcut prietenii slăbănogului :

Şi îndată, slăbănogul s-a sculat, şi-a ridicat patul şi a ieşit afară în faţa tuturor; aşa că toţi au rămas uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu şi ziceau: „Niciodată n-am văzut aşa ceva!”

Gândeşte-te la cine-s prietenii tăi , la cei dragi . Tot ce poţi să faci – este limitat doar la timpul care-l ai pe acest pămâtn . Fă un plan de acţiune .Nu te descuraja şi nu te uita la ce vor zice cei din jur.

Te aşteptăm la biserica Buna Vestire , la Malina Mică , duminica la ora 10:00 .