Curbet Alexandru

Ianuarie 31, 2009

Ce spune Biblia despre iad ?

Filed under: Biblia, religie — Etichete:, , , , , — Alexandru Curbet @ 15:41

Am auzit şi persoane care au afirmat că iadul nu există deoarece Dumnezeu este prea bun şi aceasta nu-L caracterizează sau sunt şi din aceea care spun că după moarte nu există nimic . Ca să fie o claritate este bine să nu ne uităm la ce spun oamenii ci la Sfânta Scriptură .

Din păcate , mulţi sunt aceea care mai cred că în iad este distracţie sau este o modalitate de a scăpa de chinuri – slujind diavolului pe pământ şi în iad vei tortura oamenii … Ce rătăcire ! Din cauza că sunt felurite păreri vă propun să vedem ce spune Sfânt Scriptură despre acest loc şi cine va ajunge în el .

1. Pentru cine a fost făcut iazul de foc şi pucioasă  ?

 Iniţial a fost făcut pentru diavol şi îngerii lui :

Apoi va zice celor dela stînga Lui: ,Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!(Evanghelia după Matei 25: 41)
Locul în care va ajunge diavolul şi îngerii lui (dracii) este chiar iazul de foc şi pucioasă  .
Deşi   sataniştii  cred că în  iad oamenii se împart în două categorii : prinţi şi robi . Ei zic că prinţii vor tortura robii iar că să devii prinţ trebuie să slujeşti diavolului pe acest pământ . Dar realitatea este că în focul veşnic vor arde cât demonii atât şi cei care i-au slujit .

Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.” (Apocalipsa 20:10)

Sunt doar două opţiuni pentru veşnicie : ori raiul ori iadul . Nu există a treia variantă , indiferent de ce crezi pe acest pământ .

Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n’a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.” (Apocalipsa 20:14-15)
Iadul este un loc în care ajung cei ce nu s-au pocăit . Însă acest loc este doar până la ziua judecăţii căci şi moarte şi locuinţa morţilor va fi aruncată în iazul de foc . Iată ce putem afla despre iad :

 

2. Pilda bogatului şi Lazăr .

Domnul Isus a prezentat această pildă fariseilor căci ei îşi băteau joc de El când le vorbea despre faptul că Legea şi Proorocii au ţinut până la Ioan Botezătorul , iar de acum se propovăduieşte Împărăţia lui Dumnezeu .

Pe cînd era el(bogatul ) în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sînul lui, şi a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta.`

Pe lîngă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată.`” (Luca 16:23-24,26)

Iată ce aflăm despre iad :

– acolo oamenii sunt chinuiţi în văpaie ,

– nu se poate trece din iad în rai, şi nici invers . Deci după moarte nu te mai poate nimeni băga cu forţa in rai , indiferent cât nu se va face pe acest pământ de către cei vii .

3. Cine va ajunge în iad .

Aşa cum am văzut după moarte oamenii pot ajunge în două locuri : ori iad ori rai .

In iad ajung cei care nu au acceptat jerva Domnului Isus şi nu s-au pocăit de faptelel lor rele :

Nu orişicine-Mi zice: ,,Doamne, Doamne!„ va intra în ‘mpărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi ‘mi vor zice în ziua aceea: ,,Doamne, Doamne! N’am proorocit noi în Numele Tău? N’am scos noi draci în Numele Tău? Şi n’am făcut noi multe minuni în Numele Tău?„ Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v’am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.„”(Matei 7:21-23)

După moarte sunt doar două posibilităţi – ori iadul ori Împărăţia cerurilor . Cei care nu ajung în Împărăţia cerurilor vor ajung în iad ,deci putem vedea cine nu agunge în Împărăţia Cerului :

Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.” (Apocalipsa 21:8)

Lista e mare dar se poate rezuma doar la o caracteristică : toţi cei care nu sunt născuţi din nou.

Tu eşti născut din nou ?

4. Cum să ajungi în Împărăţia cerurilor ?

Prin naşterea din nou sau pocăinţă . Pocăinţa înseamnă împăcarea cu Dumnezeu .

În pilda bogatului şi Lazăr , bogatul spune lui Avraam să trimită pe cineva la fraţii lui căci poate se vor pocăi .

„ Bogatul a zis: ,Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimeţi pe Lazăr în casa tatălui meu; căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.`

Avraam a răspuns: ,Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.`

,Nu, părinte Avraame`, a zis el; ,ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.`

Şi Avraam i-a răspuns: ,Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.„”(Luca 16:27:31)

Iadul nu este ca şi în povestea lui Ion Creangă „Ivan Turbincă” locul unde stăpâneşte diavolul , din contra este cel mai oribil loc şi Dumnezeu nu doreşte ca noi să ajungem acolo .

Domnul Isus a venit pe pământ ca fiecare să poată să se împace cu Dumnezeu şi să trăiască o veşnicie cu El .

În concluzie vreau să specific că iadul şi iazul de foc sunt două lucruri diferite ,căci iadul (sau locuinţa morţilor )  va fi aruncat în iazul de foc . Raiul sau Împărăţia cerurilor este a doua destinaţie posibilă în veşnicie . Una din aceste destinaţii este cea fericită , nu există alternative pentru aceasta .
Tu ce alegi ?

PS mulţumesc celor care m-au ajutat să văd greşelile în acest articol şi să le corectez .

 

Anunțuri

40 comentarii »

 1. Cu privire la ce a scris Ciprian:

  1. Este adevărat că locuinţa morţilor şi iazul care arde cu foc şi cu pucioasă sunt locuri diferite. Locuinţa Morţilor este locul unde sufletele păcătoşilor aşteaptă judecata de apoi, iar iazul care arde cu foc şi cu pucioasă este locul unde păcătoşii vor fi aruncaţi după judecata de apoi(după ce vor fi înviat în trup). La urmă şi Locuinţa morţilor va fi aruncată în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă. Despre aceasta puteţi citi la Apocalipsa 20:11-15. Deci, în Locuinţa morţilor se află doar sufletele păcătoşilor, iar în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă vor fi aruncaţi păcătoşii înviaţi în trup.

  2. Locuinţa morţilor este iadul. În traducerea română a Bibliei nu este folosit cuvântul iad. Daca ne uitam la traducerea rusa a Bibliei, vedem că cuvântul tradus în română ca Locuinţa morţilor, în limba rusa este tradus „АД”.

  Apreciază

  Comentariu de Anastasia Filat — Februarie 27, 2009 @ 16:45

 2. -De ce evreii din vechime nu au crezut in continuitatea vietii dupa moarte, in timp ce toate popoarele din jurul lor aveau ca doctrina principala nemurirea sufletului??! Eclesiastul, regele Solomon, care a primit intelepciune de la Dumnezeu, a spus urmatoarele cuvinte:’’Tuturor li se intampla toate deopotriva: acceasi soarta are cel drept si cel rau,…cel bun ca si cel pacatos…’’(Ecl.9:2,3) “Caci soarta fiilor oamenilor si a animalelor este aceeasi:…cum moare unul , asa moare si celalalt, toti au aceeasi suflare si omul nu intrece cu nimic pe animal…Toate merg la un loc;toate au fost facute din tarana si toate se intorc in tarana.”(Ecl.3:19,20) “Am vazut pe cei rai ingropati si ducandu-se la odihna lor…”(Ecl.8:10)
  -In Geneza3:19 sentinta lui Dumnezeu catre Adam suna astfel:”In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant,caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce.”Dumnezeu este Dragoste si ne pune in fata 2 alternative: viata sau moartea(1Samuel2:6). In Deuteronomul 30:15 D.spune” Iata,ti- am pus azi inainte viata si binele, moartea si raul,…”si in completarea ideii Deut.30;19”…binecuvantarea si blestemul. Alege deci viata, ca sa traiesti …” Doctrina existentei unui loc de tortura vesnica, contrazice dragostea lui Dumnezeu. EL nu doreste inchinatori de frica’’iadului’’…
  -Apostolul Pavel spune in Romani 6:23 “Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul harului lui D. este viata vesnica in Hristos Jesus, Domnul nostru.”
  -In lumina acestor versete f. semnificative observam ca mortii, cei buni impreuna cu cei rai, dorm in tarana pamantului, nefiind nici in rai, nici in iad.’’In Locuinta Mortilor (Seol) in care mergi, nu este nici lucrare,nici plan, nici cunostinta, nici intelepciune’’(Ecl.9:10) “Cei vii macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.”(Ecl. 9:5)
  -Moartea este opusul vietii, nu calea pentru a ajunge in “rai” sau “iad”.Biblia nu se contrazice, asa ca trebuie sa existe o alta explicatie la Pilda bogatul si Lazar.

  Apreciază

  Comentariu de kokai csilla — Iulie 2, 2010 @ 16:46

 3. Nu exista iad.
  De fapt, „iadul” este chiar viata pe acest pamant, sub robia existentei materiale… de care trebuie sa ne detasam pentru a ajunge in Rai…

  Apreciază

  Comentariu de Adi — Iulie 5, 2010 @ 9:18

 4. Dragă Adi,
  iadul există indiferent de ce crezi tu.
  Robia vine din cauza păcatului , iar Domnul Isus ne-a eliberat de sub robia păcatului. Posibil , Adi că nu te-ai născut din nou.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Iulie 24, 2010 @ 14:42

 5. Bine ai revenit din concediu, Alex! :)
  Am scris o jumatate de articol pe tema asta: http://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/07/06/despre-iad/

  Apreciază

  Comentariu de Adi — Iulie 24, 2010 @ 15:57

 6. Referitor la: “Ce spune Biblia despre iad ?”;Ce spune Biblia despre viata si moarte?
  Din versetul Matei 25:41 nu reiese ca diavolul si ingerii lui ar fi constienti si sufera in foc.
  Expresia “iazul de foc” din Apoc. 20:10 ,folosit pentru a defini locul unde va ajunge diavolul, fiara si prorocul mincinos, este un simbol si nu un lac de foc propriu-zis. In Apoc. 20:14 apostolul Ioan ne ajuta sa intelegem ce inseamna “iazul de foc” completand ideea, spunand ca: “Si Moartea si Locuinta Mortilor au fost aruncate in iazul de foc.” Iazul de foc este moartea a doua”. Sunt “Moartea si Locuinta Mortilor” persoane menite sa se chinuie intr-un foc vesnic? Nu!!
  Ce este moartea a doua?Apocalipsa 21:4 spune ca: “ Moartea nu va mai exista.”!!In lumina acestui verset cei aruncati in moartea a 2-a nu vor mai exista, vor fi anihilati pentru vesnicie!!Moartea a 2-a este ca somnul de veci pentru cei rai :”…ii voi imbata, ca sa se inveseleasca si apoi sa adoarma somnul de veci, ca sa nu se mai scoale,” zice YHWH.” (Ieremia51:39) “…vor bea, vor sorbi si vor fi ca si cand n-ar fi fost vreodata.”(Obadia 16)”Cand moare cel rau, ii piere speranta si asteptarea oamenilor nelegiuiti duce la nimic.”(Proverbe 11:7) “Cei rai se intorc in Locuinta Mortilor[“unde totul a incetat sa fie, nu voi vedea vreun om”(Isaia 38:10,11) insemnand ca in Seol nu exista nici un om!!]:toate neamurile care uita pe Dumnezeu”(Psalmul 9:17) In contrast cu acestia”cel nevoias nu este uitat pe vecie[“Se vorbeste oare de bunatatea Ta in mormant…si dreptatea Ta in tara uitarii?” (Ps.88:11,12)]; nadejdea celor intristati nu piere pe vecie”(Psalmul 9:18).Da , doar din moartea Adamica exista posibilitatea trezirii!! Cand? La a 2-a venire a lui Hristos!! “Si dupa cum in Adam toti mor, tot asa in Hristos, toti vor fi facuti vii.”(1Corinteni 15:22) Moartea a 2-a se aseamana mortii Adamice, cu diferenta ca pentru cei ce au fost aruncati in Moartea a 2-a nu mai exista posibilitatea trezirii, fiind uitati de Dumnezeu pe vecie.
  Da, in Apocalipsa 20:10 citim :”vor fi munciti zi si noapte in veci vecilor.”Dar conform dictionarelor Strong’s Dictionary si Webster termenul grec original, “basanizo” , tradus in lb.romana (gresit!!) “munciti”,are urmatorul inteles:1.piatra de incercare; 2.orice test sau criteriu prin care se examineaza calitatea unui lucru. In lumina acestor explicatii intelesul corect ar fi mai degraba “au fost testati pentru eternitate”.Deoarece cu un verset inainte, in Apoc. 20:9 putem citi, ca focul coborat din cer “i-a mistuit”.Acest cuvant sugereaza o nimicire totala eterna si nu un chin vesnic.Care este rezultatul final, vesnic si neschimbator al focului propriu-zis? Ea mistuie totul ce este aruncat in ea, pana la disparitia totala. Imaginea prezentata in Isaia 66:24 subliniaza amploarea nimicirii vesnice a raului. Acest caracter final al condamnarii va fi ca o marturie in fata tuturor fiintelor, pentru a fi un dezgust pacatul,tot raul pricinuit de pacat si rezultatul final al pacatului, care inseamna moarte vesnica.
  Exista suspiciunea ca Pilda bogatul si Lazar sa se numere printre versetele, respectiv frazele, care au fost adaugate la textul Biblic, nefacand parte din textul original.Ea apare doar o singura data in Biblie si contrazice toata revelatia lui Dumnezeu referitor la natura omului, pacat, moarte, inviere si viata.Mai mult, ea este doar o pilda si nu putem construi o doctrina pe baza unei pilde,care are inteles simbolic. Pilda bogatul si Lazar se aseamana cu predica gasita intr-un papirus din Egipt, datat secolul I. inainte de Hristos. Deasemenea exista alte sapte predici asemanatoare in cartea Gemara Babylonicum (sau Babylonicorum), scrisa de un evreu necrestin. Un alt argument este, ca daca acceptam veridicitatea pildei, Domnul Jesus ar contrazice atat Vechiul Testament, cat si Noul Testament. Iata cateva versete, care nu sunt in armonie cu ceea ce transmite aceasta “Pilda”:Daniel 12:2,13; Ioan 3:13, 5:28, 29, 11:11; Evrei 11:13; Fapte.ap. 2:34; Psalmul 76:6.Toate aceste versete arata ca mortii dorm in tarana pamantului , in prezent ei nefiind in viata nici in “rai”, nici in “iad”, singura lor salvare reala, fiind invierea. Da, Singurul Dumnezeul adevarat YHWH, care L-a inviat pe Jesus, ”care inviaza mortii si care cheama cele ce nu sunt, ca si cum ar fi”(Romani 4:17) ii va recrea la inviere, cand vor deveni ”Fii ai lui D., fiind fii ai invierii”, dupa cuvintele Mantuitorului din Luca 20:36.
  Este absurd sa credem ca moartea, numit vrajmasul omului(1 Corinteni 15:26) are un rezultat bun, facilitand trecerea la o existenta vesnica…Moartea nu te elibereaza ci simbolic te tine legat, in felul acesta fiind retrase toate libertatile unei persoane vii. A fi legat inseamna a fi privat de libertatea de a actiona, de a misca, de a vietui.(Viata inseamna miscare, activitate,moartea fiind opusul ei!!)Invierea ofera sansa la viata vesnica, nu moartea!!(Psalmul 71:20) Dumnezeu invie mortii ca sa traiasca si sa aiba viata din plin, nu ca sa-i chinuiasca vesnic!Ce inseamna viata vesnica? Iata, cuvintele lui Jesus: “Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Jesus Hristos,pe care L-ai trimis Tu”(Ioan 17:3)Insa cei, care nu vor voi sa-L cunoasca pe D. si sa asculte de poruncile divine,nu-si vor pastra viata, ci vor intra in moartea a 2-a, deoarece intr-o lume in care s-a restabilit perfectiunea, nimeni nu poate exista vesnic, despartit de singurul Dumnezeu adevarat, YHWH, .Cei, care pe buna dreptate vor intra in moartea a 2-a, vor avea ca final “o pierzare vesnica de la Fata Domnului”(2 Tesaloniceni1:9)Ce inseamna Fata Domnului?Ea inseamna omniprezenta lui Dumnezeu.Asadar, numai nimicirea totala a celor rai nu contrazice acest verset!! Nu mortii,ci cei vii vor trai inaintea Fetei lui D.!!(Osea 6:2) Bunatatea lui D. tine o vesnicie, nu mania lui!!”Bunatatea lui D. tine in veci”(Psalmul 52:1)”El nu cearta fara incetare si nu tine mania pe vecie”(Psamul 103:9)
  Viata vesnica este darul lui D. pentru oricine, care crede in jertfa singurului Sau Fiu, Jesus (Ioan 3:16).Aceasta este conditia, ca sa existi vesnic in Imparatia lui D. Nu moartea este conditia indispensabila, ca sa te propulseze intr-o existenta vesnica!!(rai, iad)Daca ar fi asa, atunci moartea nu ar mai fi numit in Biblie ultimul vrajmas al omului, care va fi nimicit!!In cazul acesta Biblia s-ar contrazice, cea ce din fericire nu se poate intampla, atat de minunat si adevarat este Cuvantul lui Dumnezeu!! Jesus a atribuit cea mai inalta valoare Cuvantului lui D., declarand:”Cuvantul Tau este adevarul”(Ioan 17:17)El a zis continuatorilor Sai:”Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi”(Ioan 8:32)
  In concluzie: In Biblie nu gasim dovada locului de tortura denumit “iad”,aceasta nefiind o doctrina crestina, ci o invatatura pagana.

  Apreciază

  Comentariu de kokai csilla — August 20, 2010 @ 14:03

 7. cum poti sa spui ca Dumnezeu, in dreptatea Sa, va da exact aceeasi pedeapsa atat demonilor, care sunt raul absolut cat si oamenilor care oricat de pacatosi au fost totusi un dram de bunatate tot a avut fiecare dintre ei, dar voi nu ! chin in foc si pucioasa pentru toti acestia – va bateti joc de Dumnezeu.

  Apreciază

  Comentariu de monolido — Ianuarie 16, 2011 @ 17:11

 8. Dragă monolido,
  să nu ne depărtăm de adevărul Scripturii. Cine va avea viaţă veşnică ? Doar cei ce au crezut în Domnul Isus. În rest – toţi vor avea parte de moartea veşnică. Ştiu că nu e plăcut să auzi, dar îţi recomand să citeşti Apocalipsa (ultimile capitole).
  Mesajul Domnului Isus a fost totdeauna un îndemn la pocăinţă căci „Împărăţia cerurilor este aproape”.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 17, 2011 @ 22:12

 9. Apocalipsa este o carte plina de simboluri si nu contine doctrina. Acele simboluri trebuie interpretate prin Duhul Sfant.

  Apreciază

  Comentariu de monolido — Ianuarie 31, 2011 @ 11:03

 10. Dragă monolido,
  în apocalipsa – simbolurile sunt menţionate, iar evenimentele descrise chiar vor avea loc.
  Apocalipsa conţină destul de multă doctrină. Îmi pare rău că nu realizezi acest lucru.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 1, 2011 @ 20:45

 11. In articolul de mai sus se poate observa o serie de versete explicate ,si la sfarsit concluzia e trasa de cititor.

  Apreciază

  Comentariu de bigbang53500 — Martie 6, 2011 @ 17:39

 12. Exista oare iad? – Ce spune Isus?
  Unii dintre cei care sustin ca iadul nu exista spun aceasta pe baza faptului ca Isus a invatat despre dragoste, pace si iertare – El nu a invatat despre un loc cu foc vesnic de pedeapsa pentru cei necredinciosi. Totusi, exact opusul este adevarat. Isus a invatat mai multe despre iad decat oricine in Cuvantul lui Dumnezeu. Isus a descris iadul ca un foc care nu se stinge (Matei 3:12), un loc de foc vesnic (Matei 25:41), pedeapsa vesnica (Matei 25:46), ca un loc de chinuri, flacari si agonie (Luca 16:23-24). Isus a invatat in mod specific despre iad de multe ori in lucrarea Sa (Matei 5:22, 29-30; 10:28; 18:9; 23:15, 33; Marcu 9:43-47; Luca 12:6; 16:23).

  Exista oare iad? – Cum poate fi dreapta eternitatea in iad?
  Daca iadul exista, cum poate fi el drept? De ce un Dumnezeu iubitor l-ar pedepsi pe om o vesnicie, cand pacatele lui au loc doar 70-80 de ani? Raspunsul este ca toate pacatele, pana la urma. sunt impotriva lui Dumnezeu, care este infinit (Psalmul 51:4). Astfel, din moment ce Dumnezeu este o Fiinta infinita si vesnica, toate pacatele merita o pedeapsa infinita.

  Da, Dumnezeu ne iubeste (Ioan 3:16) si vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti (2 Petru 3:9). Totusi, Dumnezeu este si drept si neprihanit – El nu va lasa pacatul sa fie nepedepsit. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Moartea lui Isus Cristos a fost o moarte infinita, platind pentru datoria pacatelor noastre – astfel incat sa nu platim noi in iad pentru vesnicie (2 Corinteni 5:11). Tot ce avem de facut este sa ne punem credinta in El si vom fi iertati, avand promisiunea unui loc vesnic in cer. Dumnezeu ne-a iubit atat de mult incat ne-a adus mantuirea. Daca refuzam darul vietii vesnice prin Isus Cristos, vom suporta consecintele vesnice ale acestei decizii – o vesnicie in iadul de foc.

  Apreciază

  Comentariu de ruben — Aprilie 8, 2013 @ 12:27

 13. De ce oamenii cand se apropie de clipa mortii uni sunt impacati cu aceasta ideie iar altii i apuca frica si groaza,cei care spun ca nu exista iad s-ar putea sa regrete amarnic cand nu se vor mai putea intoarce de acolo.DUMNEZEU ar fi nedrept fata de copii lui daca ar trata pe cei care si-au trait viata in betii curviee hotii mincinii talharii la fel ca si cei care au renuntat la aceasta practici si s-au dedicat DOMNULUI DUMNEZEU. ATENTIEEEEEE!!!!!!! DUMNEZEU NU JUDECA CU DOUA CANTARE EL ESTE DREPT SI SFANT .Tu cel care crezi ca nu exista iad cerei LUI DUMNEZEU sa iti vb depre acest lucru pana nu va fi prea tarziu

  Apreciază

  Comentariu de klumpfner cristian — August 29, 2013 @ 7:06

 14. fratii mei dragi cititi Coranul ultima carte sfanta va rog din suflet pt k vreau binele tuturor

  Apreciază

  Comentariu de ayene — Ianuarie 10, 2014 @ 16:49

 15. Nu stiu care e credinta adevarata …..sunt o persoana credinceasa dar sincer sunt un pic confuza….de fapt eu sunt crestin -ortodoxsa am studiat un pic si cu martorii lui iehova dar todeauna am dat inapoi…..nu stiu ce sa mai cred?

  Apreciază

  Comentariu de firicel florica — Septembrie 5, 2014 @ 13:03

  • Credeți cuvintele Mântuitorului și studiați Sfintele Scriputuri. Dumnezeu a spus- căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide. Nu vă opriți în căutarea dumneavoastră.

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 3, 2015 @ 19:56

 16. Dragă firicel florica, credința adevărată e cea care afirmă că Isus a murit, a înviat și S-a înălțat la cer și crezând în El ai viață veșnică.
  În acest caz, când ești confuză, îți recomand să faci următoarele lucruri:
  1. Să citești Biblia zilnic, aceasta îți va răspunde la multe întrebări și te va pregăti pentru o nouă zi.
  2. Roagă-te ca Dumnezeu să îți arate cum trebuie să fie o credință adevărată.
  3. Alege o zi în săptămână ca să postești și să te rogi ca Dumnezeu să te călăuzească.
  4. Caută o biserică în care se studiază Cuvântul lui Dumnezeu.
  5. Evită cărți scrise despre Biblie , o perioadă, acestea pot să te influiențeze bine sau rău.
  Domnul să te călăuzească.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Septembrie 12, 2014 @ 5:08

 17. @ Exista suspiciunea ca Pilda bogatul si Lazar sa se numere printre versetele, respectiv frazele, care au fost adaugate la textul Biblic, nefacand parte din textul original.Ea apare doar o singura data in Biblie si contrazice toata revelatia lui Dumnezeu referitor la natura omului, pacat, moarte, inviere si viata.

  Nu ar fi mai bine sa lasam suspiciunile si sa luam Biblia la pachet fara sa scoatem din ea ce nu e pe placul nostru ?
  In loc sa scoatem ce nu am inteles , poate ar trebui sa depunem eforturi mai mari sa intelegem …
  Ca mai exista suspiciuni ca ar fi apocrif si fragmentul cu Iisus si femeia adultera iertata de acesta , si multe altele .
  Cum ar fi de exemplu sa emitem suspiciuni cu privire la Ioan 14,6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. , ca de , e singura mentiune din Biblie de felul acesta ???
  Sunt foarte multe versete din Biblie singulare , despre care nu mai intalnim trimiteri in celelalte parti ale Bibliei ; ce facem , le scoatem sau incercam sa le intelegem ???

  Apreciază

  Comentariu de marin — Ianuarie 4, 2015 @ 12:33

 18. @ Locuinţa morţilor este iadul. În traducerea română a Bibliei nu este folosit cuvântul iad. Daca ne uitam la traducerea rusa a Bibliei, vedem că cuvântul tradus în română ca Locuinţa morţilor, în limba rusa este tradus “АД”.
  Cu totul fals !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Evangheliile au fost scrise in limba greaca de apostoli si in ele intalnim cuvantul grecesc Hades , transiterat pur si simplu in romana iad .
  Evangheliile nu folosesc sintagma „locuinta mortilor” , aceasta fiind in cel mai rau caz cuvant compus …..
  Numele Hades era evitat de cei din vechime fiind considerat aducator de nenorociri , fiind de regula utilizat numele de Pluton .
  Daca evanghelistii au folosit cuvantul grecesc hades care desemna „infernul” , l-au folosit probabil datorita conotatiei negative pe care o avea si care se apropia cel mai mult de intelesul cuvintelor lui Hristos referitoare la acest aspect .
  „Locuinta mortilor” apare hat tarziu in traducerea lui Cornilescu .

  Apreciază

  Comentariu de marin — Ianuarie 4, 2015 @ 12:45

  • afară de apariția termenilor cred că este normal să discutăm și despre diferența dintre locuința morților și iazul de foc (moartea a doua), ce zici?

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 4, 2015 @ 20:38

 19. Trebuia lamurita si problema aceasta a cuvantului iad , care este corect folosita in Noul Testament , vis-a-vis de folosirea improprie a „locuintei mortilor” , deoarece multi din nestiinta se agata de sintagma asta pentru a argumenta ca Biblia ortodoxa a fost tradusa gresit .
  Putem discuta desigur si despre diferenta intre locuinta mortilor ( seol) si iazul de foc , dar ce-ar fi sa discutam si despre diferenta dintre iad si moartea a doua ?

  Apreciază

  Comentariu de marin — Ianuarie 5, 2015 @ 15:53

  • nu afirm că traducerea folosită de Biserica Ortodoxă este greșită, este una corectă.
   Să luăm pe rând, care este diferența dintre locuința morților și iazul de foc?
   Încep eu:
   1. În locuința morților merg sufletele după moarte, cei care nu au crezut în Hristos au parte de chin, cei ce au crezut se află în sînul lui Avraam.
   2. Iazul de foc a fost creat pentru diavol și îngerii lui, însă acolo vor fi aruncați toți cei care nu au fost găsiți în cartea vieții.
   Doriți să adăugați?

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 5, 2015 @ 21:04

 20. Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de

  ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca

  să încerce pe locuitorii pământului.Apocalipsa 3.10

  Scriptura vorbeşte mult şi în mod special în cartea Apocalipsa despre

  judecata viitoare. Iar noi putem pricepe din toată Sfânta Scriptură că

  Domnul Isus Hristos ne-a spus limpede că ai Lui nu vor trece prin necazul

  cel mare. Mulţi cred că trebuie să treacă prin acest necaz şi de aceea sunt

  neliniştiţi, iar bucuria lor dispare. Tocmai acest lucru îl vrea duşmanul

  sufletelor noastre. „Ceasul încercării” este numai pentru cei de pe pământ.

  Credincioşii au o misiune specială, cerească, căci ei nu locuiesc pe pământ.

  Ca cetăţeni ai cerului vor privi de sus judecata, aşa cum privea de pe munte

  Avraam judecata Sodomei şi Gomorei în prezenţa lui Dumnezeu. În textul

  de azi, Domnul ne arată precis viitorul celor credincioşi: El ne va ocroti, ne

  va păzi de ceasul încercării care va veni. Dar de ce vrea El să-i păzească

  pe cei credincioşi? Pentru că au păzit cuvântul răbdării Lui. Ei Îl aşteaptă

  pe Domnul, dar şi Domnul îşi aşteaptă Mireasa, pentru înălţare şi pentru

  slavă.Ce însemnat este lucrul acest pentru credincioşi: El va veni, dar nu va

  veni pentru păcătoşi. Este însemnat lucru să ne lăsăm călăuziţi de Cuvântul

  Lui. Dar aceasta nu este totul; trebuie ca inima să aibă dorinţa şi bucuria

  pentru aşteptarea Lui. De aceea, iubiţi cititori să aşteptăm Luceafărul

  strălucitor de dimineaţă care răsare înaintea zilei de judecată pregătită

  pentru păcătoşi.Noi credem că adevărul despre osânda veşnică stă în

  legătură întocmai cu însuşirea nemărginită a lucrării de mântuire a Domnului

  nostru. Dacă nimic altceva nu ne scapă de urmările păcatului, decât o jertfă

  cu putere veşnică, atunci şi urmările păcatului sunt tot veşnice. Noi trebuie

  să măsurăm păcatul şi urmările lui numai cu măsura jertfei Domnului Isus şi

  nu cu măsura simţirii omeneşti sau a minţii omeneşti. Această dovadă poate

  să pară multora puţin însemnată, însă pentru noi are o putere foarte mare.

  C.H.M. (foaie de Calendar a lui Spurgeon)

  Apreciază

  Comentariu de calin — Ianuarie 13, 2015 @ 12:36

 21. Daca cititi Evangheliile in traducerea ortodoxiei veti gasi cuvantul „preot” folosit numai atunci cand convine traducatorului, in rest NU!

  Apreciază

  Comentariu de calin — Ianuarie 14, 2015 @ 17:57

 22. Dumitru Cornilescu, teolog ortodox dar care s-a intors la Dumnezeu cu credinta si pocainta a tradus Biblia dupa originalul iudaic si grecesc.
  3 exemple(dar sunt multe):
  Cornilescu: Ioan 18.3 (…..aprozii trimisi de preotii cei mai de seama si de farisei…..)
  Ortodoxia: Ioan 18.3 (…..slujitorii de la arherei si farisei…..)
  Cornilescu: Matei 8.4; Marcu 1.44; Luca 5.14 (…..du-te de te arata preotului…..)
  Ortodoxia: Matei 8.4; Marcu 1.44; Luca 5.14 (traduce exact: (arata-te preotului- convine)
  Cornilescu: Faptele Apostolilor 4.1 (…au venit la ei pe neasteptate preotii, capitanul Templului si saducheii) si la ver.6: (marele preot Ana, Caiafa, Ioan, alexandru si toti cei ce se trageau din neamul marilor preoti)
  Ortodoxia: F.A. 4.1 (au venit peste ei preoţii, căpetenia gărzii templului şi saducheii)
  F.A. 4.6 (Si Anna arhiereu si Caiafa si ioan si Alexandru si cati erau din neamul arhieresc)
  INTREBARE: -Ce diferenta intre „arhiereu” si „preot” ???

  Inca o precizare: Am verificat mai multe traduceri de la mai multe culte zise crestine si am constatat, ca multi si-au permis sa traduca Biblia dupa invatatura lor. Sa mai amintesc de adventisti care au modificat: „in ziua Domnului eram in Duhul” (Apoc.1.10) Adventistii si-au tradus Biblia: „In ziua sabatului eram in duhul”
  Marorii lui Jehova au si ei traducerea lor…..
  Eu citesc cu toata increderea Biblia tradusa de preotul ortodox Dumitru Cornilescu care corespunde traducerii internationale fara duh de secta. Cu sinceritate Calin.

  Apreciază

  Comentariu de calin — Ianuarie 15, 2015 @ 19:00

  • Mulțumesc Călin pentru aceste detalii.
   Domnul să te ajute să fii un bun apărător al credinței creștine.

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 15, 2015 @ 22:07

 23. ayene ne roaga: „fratii mei dragi cititi Coranul ultima carte sfanta va rog din suflet pt k vreau binele tuturor”
  – Draga ayene, dumnezeul coranului NU este Dumnezeul Bibliei!
  – Noi crestinii, care ne-am intors la Dumnezeu si ne-am pocait de pacatele noastre, avem pe Dumnezeul care a facut cerul si pamantul. Avem un Mantuitor care a murit in locul nostru, a inviat pt. ca n-a avut pacat, s-a inaltat la cer in fata multor martori. Niciun profet n-a vorbit ca El, n-a facut minuni ca El, n-a inviat ca El, nu s-a inaltat la cer ca El!
  Mahomed a venit dupa 620 de ani in urma lui Isus, a murit si mormantul lui se afla la Medina. Pe cand mormantul lui Cristos este gol!
  -Astazi in Sec. XXl tot pamantul vedem musulmani, mascati cum omoara mii de oameni in numele lui Alah. Acesti musulmani vor muri ca martiri pt. Alah, sau vor muri ca teroristi?????
  Cristos a spus: „Daca vrea cineva, sa ma urmeze!”
  Alah a spus: „Cine nu asculta de cuvant, sa asculte de sabie!”
  Un Dumnezeu al Dragostei, biruie cu Dragostea, sau cu sabia?????

  Apreciază

  Comentariu de calin — Ianuarie 15, 2015 @ 22:50

 24. Cei care zic ca iadul exista sunt niste idioti care ne sperie. Nu sunt de acord ca trebuie sa traimi din frica. Daca traim din frica , atunci care este sensul vieti ? Ca om , nu imi convine sa traiesc 80 de ani si sa fiu bagat la foc PE VECI ! Un copil cat de mare rau a facut , parintele il iarta indiferent de situatie . Asa este si Dumnezeu , cred eu … Si chiar daca sunt dovezi ca exista, inseamna ca noi trebuie sa fim sclavi si nu sunt de acord, poate din aceasta cauza lumea este intoarsa cu susul in jos …

  Apreciază

  Comentariu de Gabi — Ianuarie 1, 2016 @ 19:59

  • Domnul Isus a vorbit despre iad ca fiind un loc real. Orice creștin dacă nu ia în serios iadul atunci îl face mincinos pe Domnul Isus. Iadul nu arată doar dragostea lui Dumnezeu dar și dreptatea Sa. Să o negi pe a doua e periculos deoarece fiecare creștin cunoaște că Dumnezeu este un Judecător drept. Multe binecuvântări.

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Ianuarie 18, 2016 @ 20:38

 25. Domnul Iisus hristos sa va binecuvinteze .

  ((Alexandru Curbet ))Calin )) Marin))

  Apreciază

  Comentariu de Bartimeu — Iulie 26, 2016 @ 20:56

 26. VA ROG,CINE EXPLICA CE VREA SA SPUNA VERSETELE DIN APOCALIPSA 6 9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.
  10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: „Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?”

  Apreciază

  Comentariu de Vero — Septembrie 5, 2016 @ 10:29

 27. CE SPUNETI DE ACESTE EXPERIENTE ?? Va rog sa nu raspundeti fara sa le vizionati in intregime :)

  Apreciază

  Comentariu de Vero — Septembrie 5, 2016 @ 10:36

 28. Unde este mai eczact iadul?

  Apreciază

  Comentariu de Jason — Noiembrie 13, 2016 @ 15:20

 29. Nu poti scoate 3 versete din Biblie si sa afirmi ca exiata iad, trebuie sa citim si versetele de dinaite pt a vedea ca „diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde sunt fiara și prorocul mincinos” sunt cei care „vor fi munciţi zi și noapte în vecii vecilor.”
  Versetele de dinainte lasa sa se inteleaga ca neamurile,deci oamenii care nu l au primit pe Mântuitorul Iisus Hristos si care nu s au pocait, vor fi mistuiti de foc din cer (mai jos tot contextul). Luca 17:27-31 este o pilda, daca luam am lua toate pildele literalmente, nu am trage nicio invatatura spirituala.

  „Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat și va ieși din temniţa lui ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colţuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.

  *Și ei s-au suit pe faţa pământului și au înconjurat tabăra sfinţilor și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit.*

  Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde sunt fiara și prorocul mincinos. Și vor fi munciţi zi și noapte în vecii vecilor.”
  Apocalipsa 20:7‭-‬10 VDC

  P.S: nu stiu daca exista acel iad din imaginea populara care s a format dealungul timpului dar cred ca pe noi ar trebui sa ne preocupe in primul rand sa fim recunoscatori Domnului si sa Il rugam sa ne ajute sa il urmam pe Hristos si sa pastram credinta Lui, avand Legea lui in scrisa in inimi, asa cum El doreste

  Apreciază

  Comentariu de Gabriel — Octombrie 29, 2017 @ 22:00

  • 1. Iazul de foc si pucioasa este un loc unde va fi aruncat diavolul si ingerii lui dar si cei care nu au crezut. Focul care distruge neamurile, la razoiul cu Gog si Magog e pe pamant, iadul este focul vesnic. Un loc deosebit de Pamant.
   2. Exemplul din Luca nu este o pilda, ci o intamplare reala. Sunt date nume concrete- Lazar, Avraam. Ceea ce nu se face in alte pilde.

   Apreciază

   Comentariu de Alexandru Curbet — Octombrie 30, 2017 @ 5:03

 30. Apocalipsa 21:14
  Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

  Inteleg ca exista o a doua moarte. Pt mine moartea este in opozitie cu viata din ce citesc in alt verset :
  Eclesiastul 9:5
  Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nicio rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita.

  Iar din Apocalipsa 20:7‭-‬10 tot reiese ca neamurile (Gog si Magog) vor fi mistuite(conform dex nimicite, vor disparea) de foc din cer.

  Domnul sa ma ajute si sa ne ajute(indiferent care dintre noi are o intelegere gresita) sa intelegem corect, cu intelepciune care vine de la El. Amin!
  „Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.”

  Apreciază

  Comentariu de gabriel — Octombrie 31, 2017 @ 16:07


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: