În această serie de articole voi prezenta de ce pe celelalte planete a Sistemului Solar nu poate exista viaţă . Deoarece foarte mulţi acceptă ideia că a existat viaţă pe planetele vecine Pământului puţini cunosc ceva date despre fiecare planetă .
Deci …
Date generale despre Mercur .
Mercur este cea mai apropiată planetă de Soare , se află la distanţa de 57,9 milioane km de Soare (distanţa maximă este de 69,7 milioane km , iar minimă – 45,9 km ) .
Perioada de rotaţie în jurul axei sale este de 58,64 zile terestre .
Perioada de rotaţie în jurul Soarelui este de 87,97 zile terestre. Interesant este faptul că planeta Mercur se roteşte foarte lent în jurul axei sale ,iar temperatura de la suprafaţa planetei în tipul zilei este de +427°C . Pe faţa umbrită temperatura coboară până la -200°C.
Dacă ar exista apă pe Mercur ar fi în stare de aburi .
Comparativ cu Pământul , Mercur cântăreşte aporximativ de 18 ori mai puţin .
Viteza de evadare de pe această planetă este de 4,25 km/s (faţă de 11,18km/s pe Pământ ) .
Atmosfera planetei este foarte rarifiată ceea ce nu permite meteoriţilor să ardă în atmosferă , deci suprafaţa de pe acestă planetă este acoperită de cratere ca şi Luna .
Având în vedere că în Sistemul nostru Solar sunt şi planete gazoase ,trebuie să menţionez că densitatea planetei este asemănătoare cu cea a Pământului , ρ=5440kg/m³ , iar raza planetei este 4878 km .
Este una din planetele care nu are sateliţi împreună cu Venus .
Misiunile pe Mercur .
Cele mai multe date despre această planetă au fost furnizate de Mariner 10 , care a fost lansat pe data de 3 noiembrie 1973 .
Câmpul magnetic depistat este de 100 de ori mai mic decât cel al Pământului.
Puteţi citi mai multe pe wikipedia .