Fostii homosexuali se confruntă cu tot mai multe amenintări


de Mike Hatfield

29 mai 2008Bart Allen este un nume de care nu a auzit mai nimeni. Nimeni nu a pus în scenă piese de teatru legate de moartea sa, nu s-au făcut filme despre el si nici o legislatie anti-discriminare nu a fost numită după el.

Totusi, numele lui Bart Allen trebuie făcut cunoscut. El a fost un om care încerca să scape de homosexualitate, si a fost omorât de iubitul lui.

Părintii lui Allen, Joe si Marion, au înfiintat asociatia Hope for the Broken Heart, după ce fiul lor si-a găsit tragicul sfârsit.

Când Bart a început lupta cu atractiile homosexuale, a căutat un specialist care să-l ajute. Totusi, psihologul i-a spus că el s-a născut homosexual. Potrivit celor relatate de Joe si Marion, „când Bart a iesit din biroul ei, arăta de parcă primise o condamnare la moarte. Stiu că doamne aceea nu a realizat ce face… i-a spus că s-a născut homosexual. I-a spus că noi gresim când îi spunem că acesta e un lucru rău, si i-a spus că trebuie să se întoarcă [la homosexualitate].

Bart Allen s-a întors la homosexualitate, însă nu a putut-o accepta. Totusi, iubitul lui a refuzat să accepte ideea că Bart vrea să abandoneze homosexualitatea. Când Bart dormea, iubitul lui l-a sugrumat cu o lesă, omorându-l.

Cazul lui Bart Allen este unul extrem, însă tot mai multi fosti homosexuali devin tinta atacurilor pentru că renuntă în mod public la comportamentul homosexual. În plus, se fac presiuni asupra asociatiilor profesionale pentru a nu scoate o vorbă despre posibilitatea schimbării.

Regina Griggs, director executiv la Parents and Friends of Ex-Gays spune despre organizatia si personalul ei că sunt atacati frecvent datorită mesajului lor: există fosti homosexuali. Un astfel de caz s-a petrecut în 2007, la expozitia din Arlington County, unde membrii PFOX distribuiau literatură despre posibilitatea scăpării de atractiile homosexuale.

Recent, din cauza presiunilor din exterior, Asociatia Americană de Psihiatrie s-a văzut nevoită să anuleze un seminar despre rolul credintei printre homosexuali si heterosexuali.

Stephen Black trăieste în statul Oklahoma si se luptă cu atractiile homosexuale. Nu îi place să se prezinte drept „fost homosexual”, însă confirmă faptul că există tot mai multe dovezi ale atacurilor la adresa celor care resping public identitatea de homosexual.

Potrivit lui Black: „De fapt, fostilor homosexuali le este frică să se facă cunoscuti. Am întâlnit multi oameni care sunt influenti în comunitate, altii care merg la biserică, cărora le este foarte greu să vorbească despre cum au învins homosexualitatea.

Sunt tot mai multi activisti homosexuali care întretin o atmosferă teamă si cenzură în societatea noastră. Vor să reducă la tăcere libertatea de alegere atunci când e vorba de a abandona homosexualitatea. Ideea abandonării homosexualitătii li se pare foarte periculoasă, întrucât simt că aceasta poate submina planurile lor sociale si politice.”

Sunt tot mai multe grupuri politice de homosexuali care mă deranjează. Acestea sunt de fapt grupuri de ură, menite la a-i reduce la tăcere pe fostii homosexuali. Unul dintre aceste grupuri se intitulează „Ex-Gay Watch”, un grup ai căror membri recurg la un sarcasm violent la adresa fostilor homosexuali. Există grupuri si mai radicale, care recurg la un limbaj si mai agresiv, de genul celui folosit de Wayne Besen.

Există extremisti în ambele tabere pe subiectul homosexualitătii. Unii radicali, cum ar fi Fred Phelps, îi condamnă pe homosexuali la iad; de cealaltă parte, unele grupuri de homosexuali folosesc aceleasi tactici si metode ca Phelps, la adresa fostilor homosexuali.

O persoană care se luptă cu atractii homosexuale nedorite nu trebuie să se teamă a-si declara public lupta cu homosexualitatea – teamă că ar putea deveni tinta unor atacuri pentru că aderă la o identitate heterosexuală. Totusi, chiar acest lucru se întâmplă. Cu cât apar mai multe informatii stiintifice despre originea sentimentelor homosexuale, cu atât poate deveni mai grea situatia pentru cei ce doresc să învingă homosexualitatea.

Potrivit doctrinei homosexualilor, poti oricând să adopti un stil de viată homosexual, dar dacă vrei apoi să renunti, nu o poti face fără a te confrunta cu diferite forme de atac – de la sarcasm până la violentă.

Sursa: www.narth.org

#homosexualitate, #societate