Păiangenii îmbătaţi de vin .

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:dsksZk8Vukyu9M:http://www.englishrules.com/photography/nature/garage-spider.jpg

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:dsksZk8Vukyu9M:http://www.englishrules.com/photography/nature/garage-spider.jpg

Vinul este batjocoritor , băuturile tari sunt gălăgioase ; oricine se îmbată cu ele , nu este înţelept .”

(Proverbe 20:1 )

O elevă de liceu a primit un premiu special pentru rezultatul obţinut într-o experienţă cu păianjenii constructori şi pânzele lor.

Eleva a colectat nişte păianjeni de grădină care sunt experţi în producerea pânzelor de diferite forme şi i-a hrănit cu fluturi , cărora , în prealabil , le-a injectat vin în trupul lor .

Rezulatatul a fost , că după ce s-au turmentat , păianjenii , au început într-un mod frenetic să ţese la pânze alandala , nemairespectând planul pe care specia lor îl are împlantat în instinct de mii de ani . Bietele insecte au muncit ca nebunele , până când au căzut moarte de beţie şi de osteneală , fără să producă nimic valoros .

Fiecare din noi construim propriul model de viaţă şi avem nevoie de un control corect al capacităţii noastre de muncă . Desigur ; că acest control nu se poate face oamenilor care se turmentează cu băuturi spirtoase sau folosesc diferite substanţe narcotice.

Dumnezeu când ne-a creat ,ne-a dat şi minte şi putere de înfăptuire ! Depinde de noi dacă vrem sau nu să ne hrănim trupul şi mintea noastră cu o hrană recomandată de El prin Sfânta Scriptură .

Moise Şipa „Din Cartea de aur a naturii ”

#alcool