Ce se întâmplă după meciurile de fotbal ?

Ieri s-a terminat campionatul european de fotbal . Cu-adevărat un eveniment sportiv spectaculos şi frumos . Spania a devenit campioană , iar acest fapt împlinit a adus mare bucurie celor care iubesc acest tip de sport .

După finisarea meciului , fanii naţionalei de fotbal au reacţionat total inadecvat situaţiei .

Fotbalul în sine este un sport foarte bun , pledez pentru ca fiecare să facă sport continuu . Dar lucrurile ce se întâmplă după meciul de fotbal …. nu sunt prea plăcute .

Meciurile de fotbal sunt sinonime cu băutura .

Majoritatea celor ce se uită la un meci , fie la televizor , fie la stadion – consumă alcool . Timp de 90 de minute (nu ştiu de ce ) se consumă destulă bere în afara jocului . Dacă se întâmplă ca echipa favorită să şi câşige – cheful durează mai mult decât un meci ; cu mai multă băutură .

Mai des vezi pe „înflăcăraţii fotbalului ” strigându-şi victoria pe la ora 22:00- 2:00 . Chiar dacă te bucuri de succesul echipei tale , nu este cazul să deranjezi pe cei din jurul tău : familia şi vecinii .

Fanii de pe stadion adesea sunt violenţi .

În cazul Spaniei , mulţi tineri s-au bătut cu forţele de ordine , au spart vitrinele magazinelor … . Chiar dacă şi este numit fotbalul „regele sportului ” , această latură nu este deloc plăcută . Am observat că în urma mai multor meciuri (finale , derbyuri , chiar şi amicale ) violenţa de pe teren trecea direct în tribunele stadionului , sau pe străzile oraşului .

Nu înţeleg de ce autorităţile nu învaţă din aceste lecţii – dacă se întâmplă aşa ceva într-un campionat – să facă restul meciurilor cu tribunele închise (fără spectatori ) . Sau şi mai bine – să nu difuzeze meciurile în direct 3 sau 6 luni . Aceasta ar tempera lucurile .

Băutura nu are nimic cu fotbalul .

Sportul presupune un mod sănătos de viaţă – antrenamente , multe meciuri , pregătire , ş.a. Nu ştiu de ce sportul este asociat cu berea sau orice altă băutură alcoolică .

Biblia spune : „Vinul este batjocoritor, băuturile tari sînt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept.” (Proverbe 20:1)

Cum crezi că trebuie să aibă loc un meci de fotbal normal ? Scire un comentariu .

#alcool