Manipulare: A fost demonstrată macro-evoluţia?

Din emfaza comunicatului de presă al Universităţii din San Diego, ar părea că evoluţia a fost în sfîrşit dovedită o dată pentru totdeauna şi creaţioniştii ar trebui să se dea bătuţi. Dar departe de a combate creaţionismul, dovezile ştiinţifice sunt în completă concordanţă cu creaţia! Declaraţia de presă [1] a UCSD (Universitatea din San Diego, California) spunea, printre altele:

„Biologi de la Universitatea din San Diego, California au găsit prima dovadă genetică ce explică în ce fel au avut loc transformările pe scară largă ale structurii corporale a animalelor în perioada evoluţiei timpurii… Realizarea reprezintă un punct de cotitură în biologia evoluţionistă, nu numai pentru că arată cum noi structuri animale au putut apare printr-o simplă mutaţie genetică, ci fiindcă ea răspunde unei critici majore pe care creaţioniştii au adus-o mult timp împotriva evoluţiei – absenţa unui mecanism genetic care ar putea permite introducerea de noi şi radicale tipuri structurale animale”.

Biologii evoluţionişti cred că structura corporală a insectei cu şase picioare a evoluat din strămoşi de gen crustacee (inclusiv creaturi precum crevetele) care şi-au pierdut picioarele „în plus”. [2] O asemenea schimbare radicală însă, ar avea nevoie de mutaţii care să determine suprimarea dezvoltării picioarelor. McGinnis şi colaboratorii săi credeau că au găsit mutaţia şi gena responsabile pentru această schimbare. Totuşi, examinarea cu atenţie a rezultatelor strădaniei lor arată că situaţia este mult mai complexă.(continuare )

#creatie, #evolutie