Ce motive aduc tinerii pentru a se întâlni ?

În ultimele două articole care le-am preluat de pe portalul www.moldovacrestina.net am vorbit despre pericolul întâlnirilor pentru căsătorie ,şi în care se arată clar că întâlnirile aduc numai necazuri celor care se întâlnesc .

În acest articol vreau să analizez câteva scuze care le aduc tinerii pentru a se întâlni .

1 Mă întâlnesc cu ea ca să nu o perd , altfel poate să mi-o ia cineva înainte .”

Fiecare tânăr doreşte să se căsătorească după voia lui Dumnezeu , iar această atitudine presupune şi faptul că trebuie să aştepţi voia Lui . Căci te vei căsători atunci când îţi va pune Dumnezeu dragoste în inimă pentru o anumită persoană – şi aceasta va fi când va considera Dumnezeu că eşti gata şi e persoana potrivită .

Dacă ajungi să te întâlneşti din acest motiv – NU TE ÎNCREZI ÎN DOMNUL .

Şi trebuie să mai ştii ceva- dacă nu e voia Domnului , oricum „o vei scăpa” (vă veţi despărţi ) .

2 „Unde scrie că nu trebuie să mă întâlnesc?”

Răspunsul poate fi acelaşi „Unde scrie că trebuie să te întâlneşti ?” Este vre-un pasaj în Biblie care spune că trebuie să te întâlneşti , sau vre-un sfat specific ? NU !

Unele persoane pot aduce două exemple din Biblie :

Primul exemplu . Iacov şi Rahela . (Genesa 29)

Iacov s-a îndrăgostit de Rahela , şi a cerut-o în de nevastă (nu de prietenă !) de la tatăl ei . Laban .

„Iacov iubea pe Rahela, şi a zis: ,,Îţi voi sluji şapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică.„ Şi Laban a răspuns: ,,Mai bine să ţi-o dau ţie, decît s’o dau altuia. Rămîi la mine!„ Astfel Iacov a slujit şapte ani pentru Rahela; şi anii aceştia i s’au părut ca vreo cîteva zile, pentrucă o iubea. În urmă Iacov a zis lui Laban: ,,Dă-mi nevasta, căci mi s-a împlinit sorocul, ca să intru la ea.„” (Genesa 29:18-21 )

Argumentul adus este „Cum puteau să tăiască într-o casă , fără să se întâlnească ?”

Puteau . Deoarece în versetul 21 este scris:

„Iacov a zis lui Laban: ,,Dă-mi nevasta, căci mi s-a împlinit sorocul, ca să intru la ea.„”

Expresia folosită este „să intru la ea ” presupune relaţii intime , căci „ia venit sorocul ” . Nu i-a venit timpul înainte de acesta .

Şi apoi textul nu spune s-au întâlnit sau nu , deci nu poate fi folosit ca trimitere .

Exemplul doi : Solomon cu Sulamita (Cântarea Cântărilor )

Cântarea Cântărilor este scrisă în perioada logodnei . Iar ei îşi fac curte după ce s-au logodit .

3 „Nu este rău nimic în asta?”

Pentru toţi care cred acest lucru le propun încă o dată să citească ambele articole „Întâlnirea şi căsătoria reuşită ” . Vă veţi convinge încă o dată cât rău poate să aducă , şi uneori ireparabil , consecinţele căruia le vei suporta posibil toată viaţa .

Mă refer la gândul care va duce inevitabil la curvie .

„Îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos, şi nu purtaţi grijă de firea pămîntească, pentru ca să-i treziţi poftele.” (Romani 13:14)

Astfel cazi în păcat , şi stârneşti dorinţa sexuală care poate fi stinsă numai în căsătorie .

4 Tinerii ajung să dea exemplul unor cupluri care s-au întâlnit înainte de căsătorie

Dar exemplul din viaţa altora nu poate fi luat ca şi doctrină . Chiar dacă este un cuplu fericit – nu poate fi luat ca regulă . Deoarece în spatele acestui cuplu stă un exemplul nu prea bun de urmat pentru alţii . Astfel tinerii ajung singuri în curse din care apoi le vine greu să iasă .

5 „Ne iubim”

Dacă vă iubiţi atunci căsătoriţi-vă ! Sunt interesante remarcile de fapul că „Noi (în special cel care vorbeşte) nu vrem să ne căsătorim .” , „Vrem să fim siguri că ne potrivim.” Cum se poate întâmpla să iubeşti o persoană (adica o accepţi cu toate defectele şi calităţile , indiferent de starea materială şi condiţia atletică ) şi se te gândeşti la potriviri ?

La ce să vă mai potriviţi ? Dacă zici că iubeşti – căsătoreşte-te . Desigur dacă ai vârsta care îţi permite .

Dragostea este motiv de căsătorie nu de întâlnire .

6 „Ne întâlnim dar nu păcătuim ”.

În acest caz îţi propun să reciteşti punctul 3 .Rare sunt cuplurile care se pot opri înainte ca să fie prea târziu . Apoape niciunul .

7 „Dar dacă descoperi ceva ce nu-ţi place ?”

Ar fi o problemă … aceasta înseamnă că nu o cunoşti suficient . Te afli faţă-n faţă cu o peroană care îţi este necunoscută . Dar după cum am văzut , niciodată întâlnirile nu oferă o cunoaştere reală . Ba , dimpotrivă , crează o imagine care poate să nu coincidă cu realitatea .

8 „Prin înâlnire ne şlefuim caracterele unul altuia ?”

O astfel de afirmaţie sugerează faptul că după un termen de „cunoaştere ” partenerii se conformează sau se obişnuiesc unul cu altul . Prin aceasta se crede (şi se promovează ) ideea că ei vor trăi în continuare cunoscându-se deja . Dar în realitate se fură din descoperirea care se face în prima perioadă din căsătorie . Pur şi simplu se cunosc fără să fie căsătoriţi , dar se poartă de parcă ar fi .

Concluzie :

Căsătoria în termeni biblici niciodată nu presupune întâlnire

Dragostea este motiv de căsătorie nu de întâlnire .

Exemplele din viaţă nu pot înlocui doctrina biblică .

Întâlnindu-te dai altora motiv să păcătuiască , şi păcătuieşti singur .

La sfârşit vreau să vă aduc aminte un sfat dat de Solomon fiului său : „Aşteptarea celor neprihăniţi nu va fi decît bucurie.” (Proverbe 10:28 ) , şi vreau să încurajez tinerii să aştepte până la căsătorei , iar dacă se întâlnesc – să aibă curajul să se oprească acum .

Domnul să vă binecuvânteze !