Curbet Alexandru

Martie 14, 2008

Ce spune Biblia despre vrăjitorie şi ghicit ?

Filed under: principii pentu viaţa de familie — Alexandru Curbet @ 18:18

images6.jpg 

Deşi suntem o ţară creştină , practicarea vrăjitoriei şi ghicitului a ajuns să facă parte din tradiţia poporului . Ghicit înainte de căsătorie , descântat dacă relaţiile dintre soţ şi soţie sunt rele , dacă cineva este bolnav , dacă te-ai certat cu cinva (la 40 de zile ) , ca să se îndrăgostească cineva de tine , ca să afli viitorul , ş.a.m.d.  Parcă oamenii au ajuns să nu-i intereseze altceva şi se ocupă doar cu ocultismul (ocultismul implică ghicirea , chemarea morţilor , vrăjitorie , astrologia ş.a.).

Dar cum se uită Dumnezeu la aşa practici ale oamenilor ? Dacă tot ne numim creştini – trebuie să ştim ce spune Biblia despre aceste practici .

În acest articol îmi propun să arăt poziţia Scripturii faţă de ocultism şi ce atitudine trebuie să aibă un creştin  faţă de vrăjitorie şi ghicit .

 De ce oamenii apelează la ocultism ?

1 Este real

Înainte de a spune ceva despre ocultism trebuie să recunoaştem că este un lucru real .

În cartea Exod , când Moise a cerut faraonului să dea drumul poporului evreu în pustie să se roage , vrăjitorii de la curtea faraonului au făcut aceleaşi minuni ca şi Moise – au făcut toiagurile în şerpi şi au făcut apa în sânge .

2 Duce la desfrânare

Deoarece nu vor dori să rămână în cuvântul adevărului vor urma poftele lor .

În norod s’au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, cari vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpînul, care i-a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică.  Mulţi îi vor urma în destrăbălările lor.  Le scapără ochii de preacurvie, şi nu se satură de păcătuit. (2 Petru 2:1-2,14)

3 Mulţi merg deoarece nu sunt siguri pe cea ce cred .

Acei care sunt slabi în credinţă , sau nu au principii creştine sănătoase.

Deşi în Sciptură este scris că vrăjitorii vor arde în iazul de foc , iar vrăjitoria este o scârbă în faţa lui Dumnezeu , ei tot merg la vrăjitori .

Mare popularitate are sărbătoarea „Sfântul Andrei” , în noaptea căreia fetele  fac vrăji ca să afle cine-i va fi soţul . Parcă „Sf. Andrei” este o sărbătoare creştină , însă  ceea ce se face în timpul ei  este total necreştineşte !

 4 Funcţionează .

Am auzit destule cazuri când după ce a fost consultată o vrăjitoare , rezultatul nu a întârziat să apară .

… Însă a revenit cu mai mare putere mai târziu .

 Ce spune Biblia despre ocultism ?

 În ceea ce priveşte  vrăjitoria , Biblia este categorică .

Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morţi şi la ghicitori, ca să curvească după ei, ‘mi voi întoarce Faţa împotriva omului aceluia, şi-l voi nimici din mijlocul poporului lui. ” (Levitic 20:6)

Nu va fi pedepsit doar cel ce practică vrăjitoria , dar şi cel ce merge la vrăjitori .

Ştiu că mulţi se duc doar să ghicească în cărţi , cafea , boabe de grâu , în palmă . Ei sper că vor afla viitorul şi se vor pregăti mai bine pentru el .

Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort, sau se îndeletniceşte cu ghicirea, să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre: sîngele lor să cadă asupra lor.  (Levitic 20:27)

Tot poporul trebuie să ia acţiune când ajunge cineva să se ocupe cu vrăjitoria .

M-a bucurat faptul că atunci când la noi în oraş a venit o ghicitoare care „vindeca trupul şi duhul ” – un tânăr a mers la ea şi a vorbit cu ea . I-a spus că ceea ce face este păcat , iar trupul ei va arde veşnic în iad . La care ea a exclamat „M-am săturat de voi , eşti al şaselea săptămâna aceasta .” Acel tânăr a acţionat . Tu ce poziţie ai ?

Să nu îndrumi pe altul să meargă la ghicitori nici să nu rămâi  indiferent .

Chair primul împărat al Israelului Saul a fost pedepsit pentru vrăjitorie :

Saul a murit, pentrucă s’a făcut vinovat de fărădelege faţă de Domnul, al cărui cuvînt nu l-a păzit, şi pentrucă a întrebat şi cerut sfatul celor ce cheamă morţii.N’a întrebat pe Domnul: deaceea Domnul l-a omorît, şi împărăţia a dat-o lui David, fiul lui Isai. (1 Cronici 10:13-14)

De ce crezi că au murit multe civilizaţii ? Pur şi simplu au dispărut .

 Ce poziţie trebuie să aibă un creştin faţă de ocultism ?

În casa ta să nu fie niciodată un aşa om care să-ţi dea sfaturi , nici cărţi cu aşa tematică , nici programe audio sau video , radio sau TV .

Nu accepta revistele care sunt pline de prezicătore  , ghicitoare sau clarvăzătoare , medium sau astrolog .Mulţi vrăjitori spun că se ocupă cu magia albă , şi ei fac dor bine . Însă Biblia nu face nici o diferenţă . Oamenii au inventat aceste noţiuni doar că să pară buni . Dar tot vrăjitori sunt !!!

Cuvântul lui Dumnezeu are tot ce este necesar pentru tine şi mine .

Căci el trebuie să fie desfătarea sufletuli tău : „Căci înţelepciunea va veni în inima ta, şi cunoştinţa va fi desfătarea sufletului tău;” (Proverbe 2:10) .

Deoarece „Lucrurile ascunse sînt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sînt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele legii acesteia. (Deuteronom 29:29)

Dacă vei ajunge într-o situaţie mai problematică , Sfânta Scriptură spune la cine să apelezi :

Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s’o ceară dela Dumnezeu, care dă tuturor cu mînă largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.  (Iacov 1:5)

Dacă ai practicat ghicitul sau vrăjitoria înainte , urmează exemplul vrăjitorilor de pe vrema apostolilor :

Mulţi din cei ce crezuseră, veneau să mărturisească şi să spună ce făcuseră.Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii, şi-au adus cărţile, şi le-au ars, înaintea tuturor: preţul lor s’a socotit la cincizeci de mii de arginţi.” (Faptele Apostolilor 19:18-19)Vino şi cere-i iertare lui Dumnezeu şi renunţă la faptele tale din trecut .      

Anunțuri

15 comentarii »

 1. Off, ma uitam eu intr-o zi pe Makler(revista pentru anunturi) si citeva pagini erau pline cu fel de fel de servicii ale vrajitorilor si madicina paranormala, magie alba, magie neagra ….. dar cel mai caraghios erau numele acestor vrajitori :
  Baba Masa, d-ul Moisei, magiciana Afrodita……
  si la fiecare scria ca au diplome , certificate altii sustineau ca platesc impozitele la stat , sau participa la actiuni de binefacere.
  Dar niciodata nu am auzit de vreo scoala de magie sau universitate inafara de hogvards din filmul Harry Potter , deci de unde iau ei tot felul de diplome si certificate ?? de la Holywood?

  Apreciază

  Comentariu de RADU — Mai 17, 2008 @ 12:50

 2. Trebuie să accepţi că sunt multe de genul acesta .
  Poate la noi în republică încă nu sunt , dar în ţările fostei URSS sunt destule .

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Mai 17, 2008 @ 19:22

 3. De multe ori m-am întîlnit cu diferite semne ocultiste şi am să vă spun că
  cei care obişnuesc să se ducă pe la vrăjitori mai bine ar fi să evite vrăjitorile care se laudă cu darul său şi care se măresc pe sine.

  Apreciază

  Comentariu de Diana — Februarie 1, 2009 @ 11:10

 4. Dar oare care este posibilitate că un dar poate veni nu numai de la cel rău dar şi de la Dumnezeu, sunt mulţi oameni care nu practică magie dar tot una au cîte un dar care nu se poate de îl lămurit prin ştiinţă de exemplu cum ar fi telechineza sau chiar şi prezicerea viitorului.

  Apreciază

  Comentariu de Diana — Februarie 1, 2009 @ 11:19

 5. Darule lui Dzeu sint scrise in Cuvantul lui. Unul dintre ele nu este a privi in viitor. Dzeu i-a aratat lui Daniel viitorul si Sfintului Apostul Ion. Dar ele sunt cazuri speciale. Nu avem voie sa privim in viitor inafara de a privi in Cuvantul (Biblia) unde viitorul este aratat noua.

  Apreciază

  Comentariu de Erik Brewer — Februarie 3, 2009 @ 19:49

 6. Sunt curios de ce autorul Apocalipsei nu a fost ucis cu pietre ca doar ce-a scris e tot un mod de „ghicire” (a viitorului)

  Apreciază

  Comentariu de Logosfera — Februarie 24, 2009 @ 16:17

 7. Pentru Logosfera ,
  Ioan nu a ghicit viitorul , ci Dumnezeu i l-a revelat .
  Asemenea cazuri mai fost descrise – de exemplul cartea lui Daniel . În această carte este prezentată succesiune a câtorva imperii – Babilonian , Persan ,Grec şi Roman , înainte ca acestea să fi fost .
  Diferenţa dintre ghicit şi cartea Apocalipsa este că ghicitul nu este ceva sigur – marea majoritate sunt inventări de-ale oamenilor , pe când Apocalipsa este adevărată , şi evenimentele descrise acolo se vor întâmpla cu siguranţă .

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Februarie 24, 2009 @ 20:12

 8. va invit la campania de evanghelizare ce va fi transmisa in direct din Ucraina. Adresa: Straseni str. M Eminescu 90.

  Apreciază

  Comentariu de Alex — Martie 6, 2009 @ 17:06

 9. Deci Dumnezeu l-a ghicit. Pai ucideti-l cu pietre ;)
  Daca Apocalipsa e ceva sigur atunci liberul arbitru nu exista deci Isus a venit degeaba ca pacatul originar nu s-a intamplat.
  Putina consistenta monsher.

  Apreciază

  Comentariu de Logosfera — Martie 8, 2009 @ 17:03

 10. pentru Logosfera , Dumnezeu nu a ghicit viitorul .
  A ghici înseamnă a presupune , de obicei , Dumnezeu cunoaşte viitorul .
  Nu înţeleg ce vrei să spui .

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Martie 9, 2009 @ 22:38

 11. Daca o mama ii spune copilului sau „Ai grija, nu mai sari pe scaun ca ai sa cazi!”, ce a facut? i-a ghicit viitorul?
  Tot asa si Tatal ceresc, prin Apocalipsa lui Ioan ce a facut? ne-a ghicit viitorul? Eu cred ca nu, doar ne-a prevenit, ca nimeni nu ne cunoaste mai bine firea decat El.

  Apreciază

  Comentariu de carmen — Martie 29, 2009 @ 9:34

 12. Dragă carmen , sunt de acord cu faptul că Dumnezeu ne-a anunţat cum va fi viitorul şi rămâne la alegerea fiecăruia cum să se poarte în această viaţă .
  Doar un legământ cu Domnul Isus ne poate permite să trăim în veşnicie Dumnezeu .
  Dumnezeu doreşte mult ca oamenii să fie în Împărăţia cerurilor , însă depinde şi de oameni dacă acceptă sau nu .

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — Martie 30, 2009 @ 14:14

 13. se foloseste in biblie cuvandul „PROROC” ,”PROFET”-si unul si celalat inseamna : cel care ghiceste evenimentele in viitor ,prezicator.Nu inteleg unde este diferenta???E simplu de inteles ,este un ghicitor si asta nu se poate schimba.

  Apreciază

  Comentariu de deian — August 28, 2010 @ 22:17

 14. Dragă deian,
  prorocul – nu ghiceşte , el spune cuvintele lui Dumnezeu. Mesajul lui este de la Dumnezeu , de fiecare dată când vorbea începea astfel „Iată cuvintul lui Dumnezeu”. El nu ghiceşte nimic, el este doar un mesajer.
  Nu se dă singur cu părerea.

  Apreciază

  Comentariu de Alexandru Curbet — August 29, 2010 @ 6:06

 15. Da mai nou baba Vanga ne-a lasat o lista cu evenimentele ce se vor intampla si chiar cand va fi sfarsitul. O porcarie. Cand va veni sfarsitul si ce se va intampla va fi in continuare un mister pe care sincer nu vreau sa il aflu.

  Apreciază

  Comentariu de Florin — Decembrie 16, 2010 @ 22:51


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: