Neptriviri şi dispariţii ….

images20.jpg 

S-a presupus timp de mulţi ani că evoluţia darvinistă generează organisme de o complexitate minunată , perfect adaptate la mediile lor . „Supravieţuirea individului celui mai adaptat ” a fost cuvântul cheie . Dar să nu uităm că , aşa cum s-a menţionat mai sus , aproape întotdeauna mutaţiile generează exemplare nepotrivite care curând mor .

  Recent evoluţioniştii şi-au schimbat punctul de vedere , recunoscând că exemplarele perfect adaptate sânt o dovadă că ele au fost create special pentru mediul respectiv . Acum ei consideră că exemplarele nepotrivite sânt o şi mai mare dovadă în sprijinul evoluţiei !

 

 „Dacă nu ar fi imperfecţiuni , nu am avea nici o dovadă de natură istorică şi deci nu am avea nimic care să dovedească superioritatea evoluţiei prin selecţie naturală faţă de creaţie .”   (Jeremy Cherfast , „Difficulties of Darwinism ” pag. 29)

  În mod similar , evoluţioniştii îşi imaginează într-un fel sau altul că marea  varietate de fosile animale (de exemplu , trilobiţii , dinozaurii ) constituie o dovadă a evoluţiei . Aceasta este o logică foarte ciudată . În primul rând , dovezile pe care le avem că dinozaurii au dispărut nu ne spun nimic cu privire la felul în care ei au apărut .

 De fapt , multe specii de plante şi animale au dispărut în ultimii ani .

„Ca şi în trecut , şi acum vor apărea noi forme de viaţă , dar în deceniile şi în secolele care urmează nici unul la sută din ele nu se vor stinge . Cu siguranţă că pierdem o specie sau mai multe pe zi , din cele cinci milioane (cifra minimă ) existente pe pământ .”  (Norman Myers , „The End of the Lines” pag.2)

 

 Este semnificativ că nici o specie nouă de plante sau animale nu a evoluat pe pământ de când calculăm istoria , ci multe specii au dispărut . Dacă prezentu este cheia trecutului , atunci cum au putut oamenii născoci ideea evoluţiei?

Pentru creaţionist , desigur , nepotrivirile şi dispariţiile constituie o dovadă în plus adusă în sprijinul principiului entropiei universale care la rândul lui indică necesitatea creaţiei speciale primitive .