20 de argumente pentru creatie !!

images.jpgArgumentul Nr.1:  Fiecare Om are UN model la care se raporteaza, de aceea un om care considera ca a fost creat de dumnezeu va incerca sa se asemene cit mai mult cu creatorul sau.

Argumentul nr.2: UN CERCETATOR STINTIFIIC, ORICIT DE INGENIOS SI DE IVENTIV AR FI, NU POATE ONSERVA SI NICI REPETA ORIGINILE

.ARGUMENTUL NR.3: DACA EVOLUTIA AR AVEA LOC IN PREZENT ar fi imposbil de observat, deoarece se presupune ca evolutia unui singur organism de ordin inferior necesita citvea milioane de ani, iar observarea acestui proces nu este posibila pentru ca omul nu dispune de nici un mijloc  de amasura evolutia sau de a fi prezent la un act de creatie.

Argumentul nr.4: variatiile mici care au loc la nivelul micilor organisme nu sunt relevante in cadrul nici unui model deoarece nu poate fi demonstrat ca o mutatie va duce cindva la aparitia unei noi specii.

Argumentul nr.5: chiar daca s-ar reusi crearea vietii din materie anorganica nu se poate dovedi ca asa s-a intimplat si la inceput.

Argumentul nr.6: cu alte cuvinte evolutionismul este teoria antibiblica care presupune ca nu exista creator si ca viata a aparut din intimplare prin aparitia spontana a unei celule vii din materie moarta: apoi aceasta celula vie fara cap si-a dorit sa fie mai superioara, mai complexa , si-a facut planuri si s-a apucat sa creasca si sa se diversifice; 

Argumentul nr.7: Legile de conservare demonstreaza odata in plus deficientele modelului evolutionist.  Explicatie:ALBERT EINSTEIN A DEMONSTRAT CA TOATE ENTITATILE UNIVERSULUI :MATERIE, SPATIU SI TIMP NU SUNT ABSOLUTE CI TREBUIE SA SE RAPORTEZE LA CEVA, DECI UNIVERSUL IN SINE NU ESTE ABSOLUT.

ARGUMENTUL NR.8: CUM CUNOASTEM SISTEMUL NOSTRU SOLAR ESTE UNIC IN Univers. Evolutionistii sustin si alte PLANETE IN UNIVERS ASEMENEA PAMINTULUI CARE AU EVOLUAT ODATA CU STELELE, FAPT CARE A FACUT POSIBILA APARITIA VIETII.

ARGUMENTUL NR.9: CONFORM  TEORIEI PROPUSA DE SIR FRED HOYLE SE CONSIDERA CA UNIEVERSUL A FOST LA INCEPUT O PARTICULA INFINITIZIMALA CARE SI-A MARIT VOLUMUL EI IN PRIMELE 10-35 SECUNDE PINA LA MARIREA UNUI GRAPE-FRUIT.

ARGUMENTUL NR.10: O MARE PROBLEMA PENTRU EVOLUTIE O CONSTITUIE COMBINAREA STRUCTURILOR COMPLEXE PENTRU A FORMA CHIAR SI O SIMPLA CELULA CAPABILA SA FUNCTIONEZE SI SA TRANSMITA MA DEPARTE CARACTERELE PROPRII.

ARGUMENTUL NR.11: FRECVENTA MUTATIILOR ESTE INTRE 1:10.000 SI 1:1.000.000 PER GENA PER GENERATIE, ADICA DINTR-O GENERATIE DE 1.000.000 DE INDIVIZI DOAR O GENA ARE SANSA SA SUFERE O MUTATIE.

ARGUMENTUL NR.12: NU PUTEM AFIRMA CA UN STRAT GEOLOGIC ARE O ANUMITA VIRSTA DOAR DATORITA FAPTULUI CA AM OBSERVAT RATA DE CRESTERE A ACELUI STRAT GEOLOGIC ARE O ANUMITA VIRSTA DOAR DATORITA FAPTULUI CA AM OBERVAT RATA DE CRESTERE A ACELUI STRAT SI AM CALCULAT PERIOADA NECESARA FORMARII CU ACEA RATA.NU AVEM NICI O CERTITUDINE CA NA VENIT NICI O “FURTUNA DE NISIP” CARE SA NE DUCA IN EROARE.

ARGUMENTUL NR.13: M.CREATIONIST CARE INCLUDE EXISTENTA UNUI POTOP GLOBAL EXPLICA MULT MAI USOR FORMAREA ACESTOR ZACAMINTE DE CARBUNI. TRANSFORMAREA VEGETATIEI IN CARBUNE PRIN COMPRESIE ADIABATICA LA TEMPERATURI RIDICATE ESTE MAI MULT PLAUZIBILA DECIT EXPLICATIILE DATE DE UNIFRMISM.

ARGUMENTUL NR.14: M.EVOLUTIONIST PRESUPUNE CA OMUL ESTE UN PRODUS AL HAZARDULUI IN PROCESUL EVOLUTIEI. ADICA STRAMOSII NOSTRI AU TRAIT MAI INTII IN PESTERI, APOI UNUL DINTRE ACESTI INDIVIZI A INVENTAT ROATA ,FOCUL, AGRICULTURA, ETC.

ARGUMENTUL NR.15: CONFORM MODELULUI EVOLUTIONIST, OMUL ESTE DOAR UN PRODUS AL UNEI TRANSFORMARI TREPTATE DITR-UN STRAMOS CUM AR FI MAIMUTA, DE ACEEA ATITUDINILE SI ACTIUNILE LUI VOR FI FOARTE ASEMANATOARE CU CELE ALE ANIMALELOR. 

ARGUMENTUL NR.16: M.EVOLUTIONIST DECLARA CA IN GRUPURILE MICI SE FIXEAZA MAI BINE MUTATIILE, INSA M.CREATIONIST AFIRMA CA SE MANIFESTA DOAR TRASATURI DEJA EXISTENTE IN AND-UL INDIVIDULUI, PRIN URMARE ESTE DOAR O RESPECTARE A LEGILOR MENDELIENE ALE EREDITATII.

ARGUMENTUL NR.17:  Daca creatia a avut loc, atunci este numai normal sa existe un Creator si pentru ca omul este singura fiinta capabila sa inteleaga acest concept al creatiei, trebuie sa existe si o metoda prin care Creatorul sa-i faca cunoscuta omului existenta sa si modul in care lumea a aparut. Acest lucru l-a facut Creatorul in “cartea     inceputurilor” sau Geneza.

ARGUMENTUL NR.18: Prima relatare care il descrie creatia contine doua verbe distincte care exprima ceea ce a facut Dumnezeu. Unul este “a crea” si celalat “a face”. “A crea” se refera la capacitatea lui Dumnezeu de a aduce la viata din nimic, ceea ce este o atributie doar a lui Dumnezeu, iar “a face” este pentru a combina elemente  deja existente in sisteme mai complexe.

ARGUMENTUL NR.19: Exista doar trei lucruri despre care se spune ca au fost create ( nu facute): elementele de baza ale cosmosului ( materia, spatiu, timpului), lumea animala ( care este formata din aceleasi materiale ca si lumea anorganica, dar care poseda viata, ratiune, constiinta) si omul ( care isi insuseste materia anorganica a cosmosului, constiinta animala, dar care are in plus “chipul lui Dumnezeu”).

ARGUMENTUL NR.20: <La inceput ,Dumnezeu a facut cerurile si Pamantul. Pamantul era pustiu si gol;peste fata adancului de ape era intuneric,si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis:”Sa fie lumina !” Si  a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna ; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric. Dumnezeu a numit lumina zi ,iar  intunericul  l-a numit noapte. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata :aceasta a fost in ziua intai ><Dumnezeu a zis: “Sa fie o intindere de ape ,si ea sa desparta apele de ape.” Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel ,a fost o seara ,si apoi a fost o dimineata:aceasta a fost ziua a doua><Dumnezeu a zis:”Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesuptul cerului ;si sa se arate uscatul!”Si asa a fost. Astfel ,a fost o seara ,si apoi a fost o dimineata:aceasta a fost ziua a treia.><Dumnezeu  a zis:”Sa fie niste luminatori in intinderea cerului ,ca sa desparta ziua de noapte ;ei sa fie niste semne care sa arate vremile ,zilele si anii;si sa slujeasca de luminatori ,in intinderea cerului ca sa lumineze Pamantul.”Si asa a fost.Astfel ,a fost o seara, si apoi a fost o dimineata:aceasta a fost ziua a patra.><Dumnezeu a zis:”Sa misune apele de vietuitoare ,si sa sboare pasari deasupra Pamantului pe intinderea cerului.”Astfel a fost o seara ,si apoi a fost o dimineata:aceasta a fost ziua a cincea.><Dumnezeu a zis: “Sa dea Pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor.” Si asa a fost. Apoi Dumnezeu a zis :” Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului,peste vite, peste tot Pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe Pamant. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut. Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis:” Cresteti, inmultiti-va, umpleti Pamantul si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii,peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se misca pe Pamant.” Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea.><Astfel au fost sfarsite cerurile si Pamantul si toata ostirea lor. In ziua a saptea Si-a sfarsit lucrarea, pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o facuse. Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse.>Aceasta este cea mai stiintifica afirmatie care a fost facuta vreodata cu privire la creatiune. Aceste fraze pot explica cel mai bine toate intrebarile legate de originea a tot ce exista in acest Univers. Aici se explica atat originea a tot ce exista, cat si scopul aparitiei lor, lucruri pe care evolutionismul nu poate sa le explice in nici un fel.   

Botnari Semion , elevul clasei a 11-a „C”, la liceul „Ion Vatamanul’ , Straseni